100-året for Genforeningen 

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Genforeningen af Sønderjylland med Danmark i 1920 blev muliggjort af Tysklands nederlag i 1. verdenskrig og blev konkret gennemført efter en folkeafstemning i de berørte områder. Vi tager på en spændende tur rundt i det gamle grænseland og oplever en del af danmarkshistorien.

 

Afgange

Afrejse: 
02/06/2020
Hjemkomst: 
04/06/2020
Antal dage: 
3
Pris uden tilkøb: 
2.598
Forespørg
Afrejse: 
03/08/2020
Hjemkomst: 
05/08/2020
Antal dage: 
3
Pris uden tilkøb: 
2.598
Forespørg
Afrejse: 
16/09/2020
Hjemkomst: 
18/09/2020
Antal dage: 
3
Pris uden tilkøb: 
2.598
Bestil

Highlights

 • Spændende historie
 • Se Skamlingsbanken
 • Besøg på Genforeningsmusset i Christiansfeld
 • Se hvor Chr X red over grænsen på sin hvide hest
 • Sønderborg Slot
 • Spadseretur på Gendarmstien
 • Historisk besøg på Dybbøl Banke

 

PROGRAM:

1. dag: Skamlingsbanken - Christiansfeld - Knivsbjerg - Gråsten. Efter endt opsamling kører vi til Skamlingsbanken, hvor vi får en kop kaffe ved bussen og mulighed for at ”bestige bjerget”. Skamlingsbanken var samlingspunktet for de danske ”folkemøder”. Vi kører herefter til Christiansfeld med Genforenings- og Grænsemuseet (entre ca. 100,- kr). Det var her, Christian d. X red over grænsen 10. juli 1920 på sin hvide hest, og dermed skabte det mest ikoniske symbol på genforeningen. Her blev han modtaget af de mange dansksindede sønderjyder, som nu var kommet "hjem". Efter besøget på Grænsemuseet kører vi til Knivsbjerg, som er det tyske mindretals samlingssted. Her spiser vi en let frokost (inkluderet) og får en orientering om mindretallets spændende historie. Turen fortsættes til Gråsten slot, hvor vi kan besøge haven hvis kongefamilien ikke er på slottet. Efter en lille spadseretur her kører vi det sidste stykke til hotellet ved Sønderborg, hvor aftensmaden venter os.

2. dag: Sønderborg. Efter morgenmaden ser vi nærmere på Sønderborg og Sønderborg Slot, som ligger lige midt i byen. Slottet rummer i dag et museum og i 2020 en særudstilling om 100-året for genforeningen. Efter besøget her bliver der lidt tid på egen hånd til at se nærmere på byen og til at spise frokost. Om eftermiddagen kører vi en tur i området omkring Sønderborg. Det bliver muligt at tage en travetur på Gendarmstien, hvor grænsegendarmerne holdt både øjne og ører åbne, når de til fods gik deres faste ruter langs de stejle skrænter, gennem de hemmelighedsfulde skove og ad de flade strande. Deres opgave var nemlig at holde udkig efter smuglere, som forsøgte at bringe varer ind i eller ud af landet uden at betale den told, der gennem århundreder var en af Danmarks vigtigste indtægtskilder. Vi nyder eftermiddagskaffen i den frie natur ved bussen. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Dybbøl Banke - Grænsen. Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører til det historiske center ved Dybbøl Banke (entre ca 120,- kr). Her træder man direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864 og får ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag. Det var også på Dybbøl, at Kong Chr. X deltog i den centrale Genforeningsfest (11. juli 1920), hvor over 100.000 mennesker deltog i festen. Efter et spændende besøg her krydser vi grænsen, som den blev fastlagt i 1920. Vi får mulighed for at handle og spise frokost, inden vi påbegynder hjemturen.

Hotel 6400

Dejligt 3-stjernet hotel beliggende i rolige omgivelser i udkanten af Sønderborg tæt ved skov og strand, men kun cirka 1,5 km fra det pulserende liv i Sønderborgs centrum. Alle værelser har eget toilet & bad, WiFi og tv.

Hotel 6400
Solglimt 6
6400 Sønderborg
Tlf.: 73 70 64 00

 

 

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning
 • 2 x morgenmad
 • 2 x aftensmad
 • 1 x frokost
 • Besøg på Knivsbjerg
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 550,-

Anmeldelser af 100-Året for Genforeningen

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

1.698
Danmark

Sort Sol i Tøndermarsken

Busrejse
1.598
Danmark

Fanø - Mandø - Rømø

Busrejse
1.898
Tyskland

Sild

Busrejse