Østrig - Almabtrieb, Gramai - Tyrol

Almabtrieb er en årlig tilbagevende begivenhed i Alperne. Sommeren igennem går køerne på græsgange højt oppe i bjergene. Sidst på sommeren hentes kvæget ned fra bjergene til stalde i dalen. Kvægene drives ofte samlet ned og bliver herefter sorteret i dalen, hvor hver dyr returneres til dets rette ejer. Mange steder er dette en stor offentlig festival, hvor kvægdrevet med de pyntede kvæg går side om side med fest, dans og musik. Boder med salg af forskellige varer, boder med drikkevarer, fest og musik hører til. Tag med til Østrig og oplev denne østrigske tradition. Helt sikkert en spændende og anderledes tur i det skønneste område i Tyrol.

 

Afgange

Afrejse: 
14/09/2022
Hjemkomst: 
20/09/2022
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
5.298
Bestil

Highlights:

 • Oplev det traditionsrige Almabtrieb
 • Østrigs musik underholdning
 • Besøg Krimmler vandfald
 • Se den smukke natur i Zillertaldalen
 • Tur gennem Gerlos Passet
 • Besøg i Mayerhof                                    

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i Midttyskland, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

2. dag: Østrig Efter morgenmaden fortsætter vi rejsen mod Østrig igennem det smukke Sydtyskland. Vi når hotellet i Tyrol sidst på eftermiddagen, hvor vi bliver tildelt værelser og får aftensmad.

Almabtrieb: I dag skal vi opleve turens højdepunkt – nemlig Almabtreib - ”kofesten”.  Vi starter lige efter morgenmaden, hvor vi tager til Gramai Alm, hvor festen løber af stablen. Her kan vi se de smukt pyntede køer, som vandrer over Almen til byen Perisau ved Achensee. Kl. 11.00 begynder festen med dejlig musik af et Live Band, der spiller til kl. 16.00. Her er et typisk marked med lokale varer og en fantastisk stemning. Vi skal også nyde en lokal frokost med en Østrigs snaps. Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til hotellet for at slappe af før middagen.

Zillertal og Mayrhofen: Efter morgenmaden kører vi en smuk tur gennem Zillertal, en af de smukkeste dale i Østrig. Vi nyder turen gennem dalen og holder pauser undervejs. Vi kører ind til enden af dalen til Mayrhof, hvor vi vil se nærmere på den hyggelige by og får mulighed for at købe frokost. På vejen tilbage gennem dalen, holder vi pause på det store osteri, hvor vi kan smage og købe de lækre produkter. Aftensmad på hotellet.

Gerlos Passet – Krimmler Vandfald: Vi kører en fantastisk tur gennem Zillertal for at køre op gennem Gerlos Passet, en hel fantastisk naturoplevelse. Vi kommer til Krimmler og vandfaldet med samme navn - en stor turistattraktion med over 400.000 besøgende hvert år. Fra parkeringspladsen i byen Krimmler, spadserer man gennem skoven for at komme ind til det enorme vandfald, som styrter fra en højde af ca. 380 meter ned gennem 3 store fald. En enestående natur oplevelse. Man kan vælge at blive for foden af det sidste fald, hvor man kan høre og mærke det brusende vand, men man kan også gå op til de næste fald eller helt op til det øverste af vandfaldene (entre til vandfaldene ca. 10 Euro). Efter tid her kører vi tilbage til hotellet for at få dejlig aftensmad.

6. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden kører vi nordpå gennem Østrig og videre gennem Sydtyskland til overnatningshotellet i Midttyskland. Vi holder passende pauser undervejs.

7. dag: Hjemkomst. Rejsen fortsætter nordpå til den dansk/tyske grænse, hvor vi holder en pause inden rejsen afsluttes op gennem Jylland.

 

Hotel ***

Beliggende: Zillertal/Achensee

3 -stjernet hotel i Zillertal/Aachensee området. Alle værelser har bad og wc.

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 6 x overnatning
 • 6 x morgenmadsbuffet
 • 6 x aftensmad
 • Velkomst snaps
 • Østrigsk jause-frokost på Almen med en snaps
 • Besøg Almabtrieb med levende musik
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 650,-

Anmeldelser af Almabtrieb Gramai Tyrol

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

6.898
Østrig

Westendorf

Busrejse
5.498
Østrig

St. Johann - Pongau

Busrejse
6.998
Østrig

Abtenau

Busrejse