Berlin - Murens fald 30 år

Den 9/11-1989 kl. 18.57 kom pressemeddelelsen, som mange havde ventet på. DDR ville lempe på rejsereglerne for østberlinerne. Det forlød, at muren ville blive åbnet. Klokken 23.30 måtte grænsesoldaterne give efter for de tusinde begejstrede østberliner, der var mødt frem ved grænseovergangen på Bornholmer Strasse. Dette blev en historisk oplevelse, som i 2019 har 30 års jubilæum.

Berlin fremstår i dag som en smuk og moderne hovedstad, som har gennemgået en større renovering og genopbygning siden murens fald. Der, hvor muren og den brede grænse gik, havde man nu pludselige en masse ledig plads – i ingen andre storbyer i verden har man derfor haft mulighed for at genopbygge i byens centrum som i Berlin.

 

Afgange

Afrejse: 
28/03/2019
Hjemkomst: 
31/03/2019
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
2.698
Bestil
Afrejse: 
07/11/2019
Hjemkomst: 
10/11/2019
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
2.798
Bestil
Afrejse: 
14/11/2019
Hjemkomst: 
17/11/2019
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
2.798
Forespørg

Highlights

 • Hohenschönhausen
 • DDR Museet
 • Asisi Panometer
 • Berlin Muren
 • Indsigt I Berlins spændende historie
 • Dejligt hotel på Kurfürstendamm

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Vi kører med passende pauser til vi når hotellet i Berlin. Hotellet ligger centralt i det vestlige Berlin på Kurfürstendamm og tæt på Gedächtnis kirken, der står som vartegn fra 2. verdenskrig. Der er en U-bahn station tæt ved hotellet, så allerede denne aften vil det være muligt at opleve den spændende storby. Der er aftenmad på hotellet.

2. dag: Byrundtur – Hohenschönhausen. Efter morgenmaden kører vi en byrundtur, hvor vi ser de mange verdensberømte bygninger i Berlin bl.a. Potsdammer Platz, Alexanderplatz, Unter den Linden, Brandenburger Tor og meget mere. Vi sætter ekstra fokus på seværdighederne omkring Berlinmuren og stopper ved East side Gallery - en af de største og mest populære seværdigheder i Berlin. 1.316 meter af den gamle Berlinmur blev i 1990 malet af kunstnere, som udtrykte de følelser, som berlinerne gennemgik - fra vrede og angst til glæde og håb.  Om eftermiddagen besøger vi museet Berlin-Hohenschönhausen, hvor den daværende østtyske efterretningstjeneste Stasi havde varetægtsfængsel. Fangerne var primært politiske fanger og ”republikflygtninge” – mennesker, der havde forsøgt at flygte til det demokratiske vesten. Bygningerne er bevaret i original stand, og rundviserne er hovedsageligt tidligere fangere (entre inkluderet i prisen). Efter et meget spændende besøg her, kører vi tilbage til hotellet og får lidt tid på egen hånd, så man kan udforske byen nærmere eller shoppe på Kurfürstendamm. Her finder man bl.a. det store indkøbscenter KaDeWe. Aftensmad på hotellet for dem, der har tilkøbt dette.

3. dag: Check Point Charlie – DDR Museum. I dag kører vi til Check Point Charlie, som er den gamle grænse mellem øst og vest. Her bliver der tid på egen hånd til at se stedet, bl.a. kan man besøge Asisi Panometer, som på en fantastisk måde viser et øjebliksbillede fra tiden med muren gennem Berlin (entre ca. 10 euro). Man kan også besøge Check Point Charlie Museet – som fortæller historien om muren med billeder, dokumenter, film og effekter. Herunder også om de talrige fantasifulde flugtforsøg fra øst til vest (entre ca. 15 euro). Hvis man synes tiden tillader det, kan man besøg et Trabant Museum eller Black Box museet, som ligger lige i området. Måske kan man nå frokost på Curry Wurst museet. Efter et længere ophold ved Check Point Charlie, kører vi videre til DDR Museet, som er et af Berlins mest populære museer. Her får man et fint indtryk af hverdagen i Østtyskland under Socialismen. Historien fra DDR-tiden kan opleves på en spændende, interaktivt og sjov måde på dette lille, men meget interessante museum.  På DDR Museet kan man bl.a. ”køre” i en Trabi, se TV i en autentisk DDR stue, rode i skufferne eller se en dokumentarfilm i originale DDR filmstole. Her er masser at udforske for alle aldre (entre inkluderet i prisen). Aftensmad på hotellet for dem, der har tilkøbt dette.

4. dag: Hjemrejse. Efter mange spændende oplevelser i Berlin forlader vi hotellet efter morgenmaden og kører mod Danmark. Vi holder en pause ved den dansk/tyske grænse. Forventet hjemkomst først på aftenen.

 

Best Western Plus Amedia Hotel Berlin Ku`damm****

4-stjernet hotel med en fantastisk beliggenhed på den berømte gade Kurfürstendamm. Hotellets centrale beliggenhed er et godt udgangspunkt for at udforske byen. Der er gåafstand til restauranter, butikker, Kadewe, Europa center, Gedächtniskirche, museer og meget mere. U-Bahn stationen Uhlandstrasse ligger tæt på hotellet, hvilket gør det nemt at komme rundt i byen med offentlig transport. Alle værelser har eget toilet, brusebad, aircondition, telefon og tv. Der er mulighed for familieværelser på forespørgsel.

Best Western Plus Amedia Hotel Berlin Ku`damm****
Kurfürstendamm 203
10719 Berlin
Tlf.: 0049 30 88 70 820

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatning på 4-stjernet hotel på Kurfürstendamm
 • 3 x morgenbuffet
 • 1 x aftensmad
 • Indblik i Berlins interessante historie
 • Byrundtur i Berlin med fokus på Berlin Muren
 • Entre til Hohenschönhausen
 • Entre til DDR Museet
 • Alle nævnte udflugter ekskl. øvrige entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 700,-

Tilkøb aftensmad 2 aftener: 350,- (3-retters menu)

 

Anmeldelser af Berlin - Murens fald 30 år

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Vinder af gavekort pr. 31.12.18: Hugo Serup, Struer.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

2.798
Tyskland

Berlin

Busrejse
3.098
Tyskland

Dresden

Busrejse
5.398
Tyskland - Tjekkiet

Berlin - Prag - Dresden

Busrejse