Belgien - Brugge & Bruxelles

Remouchamps - Brugge - Bruxelles - Ypres - Oosterscheldedam

Det lille kongerige Belgien er areal mæssig på størrelse med Jylland, alligevel har det 2-sproget land en enorm mængde af seværdigheder og oplevelser at byde på. Belgien har spillet en afgørende rolle i udformningen af EU, og Bruxelles er i dag landets kulturelle og politiske epicenter med hovedsæde for både Nato og de vigtigste EU-institutioner. Når man siger Belgien, siger man også øl. Landet har en lang og stolt øl tradition, og her findes en af de største variationer af originale øltyper. Eller hvad med de mange gamle smukke huse, imponerende middelalderkirker, brostensbelagte torve og gader, smalle kanaler, parker, interessante museer, et hav af chokoladebutikker, men også duften af søde vafler der blander sig med muslinger, der simrer i vin. På denne rejse skal vi opleve lidt af det hele. Vi bor i den hyggelige by Brugge, som stammer tilbage fra romertiden. Byen oplevede stor velstand i middelalderen og mange huse blev bygget i sten, som i vid udstrækning er bevaret frem til i dag. Glæd dig til det bedste af Belgien.

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling går turen gennem Tyskland til overnatningshotellet hvor vi får aftensmad ved ankomsten.

2. dag: Grotter i Remouchamps. Efter morgenmaden fortsætter vi turen mod Brugge. Vi kører via Remouchamps, som byder på en helt speciel bådtur i underjordiske grotter. Efter sigende skulle de være nogle af de smukkeste i Europa. Efter store oplevelser i det østlige Belgien fortsætter vi turen til Brugge. Vi spiser middag ved ankomst til hotellet i Brugge.   

3. dag: Brugge. Vi bruger dagen i Brugge. Byen er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv, fordi den er så velbevaret. Vi tager en lille byrundtur, og der vil her blive mulighed for at besøg et bryggeri eller chokolademuseet hvor man kan få et indblik i historien bag den berømte produktion af chokolade i Belgien eller diamantmuseet, hvor man kan se, hvordan diamanter slibes. Eller man kan besøge kniplingemuseet, som også er en helt speciel oplevelse. Det vil også blive tid på egen hånd til at indsnuse stemningen i byen.

4. dag: Bruxelles. Efter morgenmaden tager vi på en heldagstur til Bruxelles. Vi skal bl.a besøge Basilica of Sacred Heart, som går for at være verdens 5. største kirke. Fra toppen af kirken har man en fantastisk udsigt over Bruxelles by. Herefter fortsætter vi mod EU-Parlamentet. Undervejs passerer vi det kongelige slot og det store kompleks af EU-bygninger. Vi ser nærmere på EU-Parlamentet og får en kort orientering om parlamentets arbejde. Efter besøget ved EU-Parlamentet kører vi ind til centrum af Bruxelles. Her tager vi på en spadseretur i det centrale af byen. Vi skal bl.a. se Grand Place, Manneken Pis og "slagtergaden" hvor der vil være rig mulighed for at spise aftensmad (på egen regning) på en af de mange spændende restauranter. Rejselederen er gerne behjælpelig. Hen på aftenen kører vi tilbage til hotellet i Brugge.

5. dag: Ypres. I dag går turen til Ypres. Det var her, nogle af de mest blodige slag under Første Verdenskrig blev udkæmpet fra bl.a. skyttegrave. Mange af disse slagmarker har sat spor i landskabet omkring Ypres. I dag fremstår Ypres som en charmerende belgisk by med et tydeligt middelalderligt præg, omkranset af volde, brolagte gader, omgivet af hyggelige cafeer, chokoladebutikker og smalle byhuse med de karakteristiske takkede gavle. Vi går en tur langs byens volde hvor vi passerer Meninporten, nogle af byens gamle kasematter, militærstillinger, byporte og ammunitionskamre. Vi skal også se Klædehallen, der huser det store og imponerende "In Flanders Fields Museum", der omhandler forskellige aspekter fra Første Verdenskrig. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet i Brugge.

6. dag: Dæmning Oosterscheldedam. Efter morgenmaden tager vi afsked med Brugge. Vi kører op langs den belgiske vestkyst og passerer den hollandske grænse, inden vi tager turen under floden Schelde, som er indsejlingen til Europa´s næststørste havn Antwerpen. Herfra går det videre op langs Hollands sydvestkyst over de store dæmningsanlæg, som blev bygget efter oversvømmelseskatastrofen i 1953, til Rotterdams nye havneanlæg, som er bygget på indvundet land. Den 2.000 hektar store containerhavn, som blev færdig i november 2014, kan tage skibe op til 400 meter og med 18.000 containere. Fra Rotterdam fortsætter vi turen videre mod overnatningshotellet i Tyskland, hvor vi efter indkvarteringen får serveret aftensmad.

7.dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden fortsætter vi hjemrejsen. Vi forventer at være hjemme først på aftenen.

 

IBIS Brugge Centrum ***

Hyggeligt hotel i det centrale Brugge, tæt på hovedtorvet, klokketårnet og byens andre seværdigheder.
Hotellet har døgnåben reception og bar. Værelserne er moderne indrettet med TV, telefon, skrivebord og eget bad og toilet.

IBIS Brugge Centrum***
Katelijnestraat, 65 A
8000 Brugge
Tlf: +32 50 33 7575
www.ibis.com

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy

 

 

Fakta om Belgien:

Belgien er et lille kongerige med cirka 11 millioner indbyggere. Hovedstaden er Bruxelles, hvor der bor ca. 1,2 millioner. Belgien opstod ved en revolution i 1830, da det blev løsrevet fra de nordlige Nederlande (det nuværende Holland).

Sproget i Belgien er en blanding af flamsk, fransk og tysk, som alle 3 er officielle sprog i landet. Rigtig mange er idag også gode til engelsk. 

Valutaen er euro.

Elektricitet - Belgiske stik passer generelt til almindelige danske elektriske apparater med 2 ”ben”. Har dit stik 3 ben, skal du medbring en adapter. Volt og hertz er det samme som i Danmark.

 

Prisen inkluderer:

  • 2 x overnatning i Tyskland
  • 4 x overnatning i Brugge
  • 6 x morgenmad
  • 5 x aftensmad
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse: 1.600,-

Anmeldelser af Brugge & Bruxelles

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse