Ungarn - Budapest & Balatonsøen

På denne tur får du det bedste af Ungarn. Vi starter i Budapest - byen som deles i to af Donau floden med bydelen Buda på den ene side og Pest på den anden. Byen har en af verdens smukkeste beliggenheder og har et utal af historiske og kulturelle skatte. Efter et par dage i storbyen forsætter vi til Balatonsøen, som er kendt for sit opalgrønne vand og milde klima. Søen ligger ved foden af en bjergkæde, som beskytter området mod nordenvinden, hvilket giver et middelhavslignende klima. 

Afgange

Afrejse: 
29/06/2019
Hjemkomst: 
07/07/2019
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
6.398
Forespørg
Afrejse: 
24/08/2019
Hjemkomst: 
01/09/2019
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
6.398
Forespørg

Highlights

 • Storbyen Budapest og afslapning ved Balatonsøen på samme rejse.
 • Udflugt til Donauknæet, et af Europas smukkeste flodlandskaber
 • Byrundtur i ”Buda” og ”Pest”
 • Ophold ved Balatonsøen med det milde klima
 • Besøg i Esztergom, Ungarns tidligere hovedstad
 • Udflugt til Tihany halvøen ved Balatonsøen

 

PROGRAM:

1. dag: Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i det sydlige Tyskland. Vi får aftensmad ved ankomst til hotellet.

2. dag: Efter morgenmaden fortsætter vi straks turen mod Ungarn. Vi kører det sidste stykke gennem Tyskland - fortsætter tværs gennem Østrig og når grænsen til Ungarn sidst på eftermiddagen. Vi forventer at ankomme til hotellet i Budapest først på aftenen, hvor vi får aftensmad.

3. dag: Buda. Efter morgenmaden skal vi opleve "Buda" siden. Vi tager op på det høje Gellert-bjerg med flot udsigt over Budapest, hvor vi kan se alt lige fra den grønne dyne af træer, der skjuler Buda-bjergene, og borghøjen, til det imponerende kongeslot, Fiskebastionen og Mathias Kirken. Vi ser Donaus smukke broer, Pest siden med Parlamentet og dets mange tårne, de brede boulevarder med palæagtige huse, den stilfulde Helteplads og byparken der huser cirkus, drømmeslotte og tyrkiske bade. Eftermiddagen er til fri disposition til at udforske byen, se på butikker eller slappe af på en af de mange hyggelige cafeer/barer, som man finder et bredt udvalg af i området. Aftensmad på hotellet.

4. dag: Donauknæet. Vi tager på en spændende tur ud af byen til Donauknæet. Her slår Donau floden et knæk sydpå, og vi finder her et af Europas smukkeste flodlandskaber. Vi gør også ophold i Ungarns gamle hovedstad Esztergom, hvor der bl.a. vil være mulighed for at se landets største domkirke og Borgen. Vi er tilbage på hotellet hen på eftermiddagen.

5. dag: Pest. Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet. Herefter tager vi på en byrundtur. Denne gang på "Pest" siden med forretningskvarteret, Heltepladsen, Andrassy avenuen samt den gigantiske Parlamentsbygning, som er den tredje største i Europa. Efter en frokostpause tager vi afsked med Budapest og sætter kursen mod Balaton, som ligger ca. 100 km væk. Vi skal bo i byen Alsóôrs, som ligger i skønne omgivelser tæt ved søen. Vi får aftensmad på hotellet.

6. dag: Balaton. Dagen er fri til at gøre præcis, hvad man har lyst til. Man kan slappe af i hotellets spa-område, nyde dagen ved den skønne Balatonsø eller måske leje en cykel og køre rundt i det smukke område. Man kan også tage på vandring op af bjergsiden. Her finder man korte, men spændende turiststier, nogle med en smuk udsigt over søen. For de som har lyst, er der mulighed for at følge med rejselederen på en lille rundtur til fods i badebyen. Aftensmad på hotellet.

7. dag: Rundtur. I dag skal vi på en køretur langs Balatonsøen, hvor vi gør stop ved hyggelige små byer undervejs. Vi holder bl.a. en pause på Tihany halvøen, som ligger få kilometer fra Balatonfüred. Fra Tihany kirken, som ligger på et af halvøens højeste punkter, kan vi nyde en fantastisk udsigt over Balatonsøen. Vi er tilbage ved hotellet i god tid, så vi kan nyde lidt af eftermiddagen på hotellet eller i byen. Aftensmad på hotellet.

8. dag: Hjemrejse. Efter nogle dejlige oplevelser i Ungarn går turen nu hjemover. Vi sætter kursen mod overnatningshotellet i Tyskland, hvor vi ankommer først på aftenen og spiser aftensmad.

9. dag: Hjemkomst. Efter morgenmaden fortsætter vi hjemrejsen gennem Tyskland. Vi forventer at være i vores hjembyer hen på aftenen.

 

 

Hotel Benczur ***

3-stjernet hotel beliggende i det rolige ambassadekvarter, tæt på byens mange seværdigheder. Alle værelser har bad og toilet, tv og med adgang til wifi.

Hotel Benczur
Benczur u 35
1068 Budapest
Tlf. +36 1479 5650

-    -    -    -    -    -    -

Laroba Hotel ***

Dejligt hotel beliggende I den hyggelige lille ferieby Alsóörs ved foden af Somlya bjerget. Hotellet ligger blot 250 meter fra Balatonsøen, hvor der er en hyggelig lystbådehavn og mulighed for at bade. Hotellet har afslapningsområde med sauna, lille pool og boblebad. Værelserne er alle med eget bad og toilet, TV, aircondition og minibar.

Laroba Hotel ***
Füredi u 42, Alsóörs
8226 Ungarn
Tlf: 0036 87 575 210

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Budapest & Balaton:

Budapest er Ungarns hovedstad. Navnet er sammensat af navnene på to byer, Buda og Pest, der ligger på hver sin side af floden Donau. På Buda-siden ligger Gellert-bjerget med citadellet, borghøjen med det gigantiske slotskompleks og bydelen bag Matthias-kirken. På den flade Pest-side ligger parlamentet, forretninger og administrationsbygninger, de pragtfulde boulevarder og de store boligkvarterer. Byen har idag cirka 1.8 millioner indbyggere.

Balatonfüred ligger på den nordlige side af Balatonsøen. Byen har cirka 13.500 indbyggere og betegnes ofte som "hovedstaden" ved Balatonsøen. Selve søen er Centraleuropas største sø. 

Sproget er naturligvis ungarsk, men de fleste taler enten engelsk eller tysk som andetsprog.  

Valutaen i Ungarn hedder ungarske forint (HUF). Medbring evt. lidt euro til ud- og hjemrejse. 

Elektricitet - 220 volt. Stikkontakter som i Danmark

Klimaet i Ungarn er et kontinentalt klima med kolde, skyede, fugtige vintre og varme somre. Gennemsnitstemperaturen om sommeren ligger på 25-35 gr. C. Klimaet ved Balatonsøen er nærmest middelhavslignende , da området ligger i læ af bjerge. 

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 3 x overnatning i Budapest
 • 3 x overnatning ved Balatonsøen
 • 8 x morgenbuffet
 • 8 x aftensmad
 • 1 kop kaffe & 1 rundstykke på udrejsedagen
 • Byrundtur i Budapest
 • Sightseeing tur ved Balatonsøen.
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse: 1.300,-
 

Anmeldelser af Budapest & Balatonsøen

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Vinder af gavekort pr. 31.12.18: Hugo Serup, Struer.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

__________________________________________________

 Hanne 04.09.17
Kan kun anbefale Hanstholm Rejser. Kommer der et problem bliver det løst øjeblikkeligt. 

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

5.998
Kroatien

Rabac - Istrien

Busrejse
5.498
Tyskland

Bodensøen

Busrejse
3.098
Tjekkiet

Prag

Busrejse