Epernay - Champagnetur

Tag med på en spændende og oplevelsesrig tur til boblernes by Epernay og Reims. Vi bor i Epernay, hvor vi finder verdens nok dyreste adresse, L’Avenue de Champagne, hvor de store kendte champagnehuse ligger side om side. På denne tur besøger vi nogle af de kendte champagnehuse, hvor der naturligvis også vil være mulighed for at smage på de dyre dråber. Vi tager også på dagstur ud af byen for at opleve Champagnedistriktet med de store marker og champagnegårde.

 

Highlights:

  • Oplev champagnebyen Epernay
  • Rundtur i den historiske by Reims
  • Smag på nogle af de mest kendte champagner verden
  • Europas største skibselevator i Stepy-Thieu
  • Efterårsferie i Frankrig

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i Midttyskland, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

2. dag: Frankrig. Efter morgenmaden fortsætter vi rejsen og kører gennem Belgien mod Frankrig.  Undervejs holder vi en pause ved Europas største skibselevator i Strepy-Thieu. Vi når hotellet i Epernay sidst på eftermiddagen, hvor vi skal bo de næste fem nætter. Vi bliver indkvarteret og mødes lidt senere for at gå til en lokal restaurant til aftensmad.

Epernay: VI bor i champagnebyen over alle. Langs hovedgaden - passende kaldet L’Avenue de Champagne -ligger champagnehusene side om side, Moet & Chandon, Mercier m.fl. Man siger, det er verdens dyreste adresse på grund af de millioner af liter champagne i kældrene under gaden. Området er en del af UNESCO’s Verdens kulturarvs liste. Vi kører en tur gennem byen med et lille turisttog, hvorfra vi kan beundre de flotte champagnehuse og den hyggelige midtby. På champagnehuset Mercier får vi en rundvisning i dele af deres store champagnekælder med et elektrisk tog, hvorefter der er smagsprøver. Eftermiddagen er på egen hånd til at udforske Epernay.

Reims: Vi besøger domkirkebyen Reims, som er Champagne-regionens hovedstad, og som byder på masser af spændende historie og bygninger. Herunder Notre-Dame De Reims, som er et at Europas vigtigste gotiske bygningsværker, hvor ikke mindre end 25 af de franske regenter gennem tiden er blevet kronet.
På en tur til fods igennem Reims gader kommer vi forbi Notre-Dame de Reims, den mystiske katedral, Saint-Rémi Basilikaen og øvrige bygninger som er udråbt til UNESCO’s verdensarv.

Chalon-en-Champagne og Marnefloden: Dagen byder på et besøg ved Joseph Perrier, hvor champagnen ligger i huler, der går tilbage til tiden omkring Kristi fødsel. Huset blev grundlagt i 1825 og har været i familiens eje lige siden. I dag er Joseph Perrier et af de mest anerkendte champagnehuse i Frankrig og serveres på mange top-restauranter verden over. I Chalon-en-Champagne er der også mulighed for en sejltur i flade både på Marne gennem byen. På vejen tilbage til Epernay besøger vi den kendte champagnegård Canard-Duchene, som ligger i det prestigefyldte Ludes. Stedet er berømt for de optimale vækstforhold for pinot noir-druerne. Den konstant høje kvalitet har ført til at Canard-Duchene er det fjerdestørste champagnemærke.

Dormans: Vi kører gennem champagnemarkerne til landsbyen Dormans. Champagneområdet var skueplads for hårde kampe under Første Verdenskrig, og i den store park til slottet i Dormans rejste man efter krigen et imponerende mindesmærke over de faldne. I udkanten af byen er den tankevækkende tyske krigskirkegård. Vi kører tilbage til Epernay.

Om eftermiddagen vil det være muligt at besøge det berømte champagnehus Bollinger i udkanten af Epernay. (Tilkøb 825,- bestilles sammen med rejsen). Den sidste aften i Epernay mødes vi igen til aften og spiser en middag sammen på nærliggende restaurant.

7. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden kører vi hjemefter gennem lilleputnationen Luxembourg og det sydvestlige Tyskland til overnatningshotellet. Vi får aftensmad ved ankomsten.

8. dag: Hjemkomst. Rejsen fortsætter nordpå til den dansk/tyske grænse, hvor vi holder en pause inden rejsen afsluttes op gennem Jylland.

Ibis Epernay Centre Ville ***

Hotellet ligger centralt I Epernay by, blot 5 minutters gang fra champagne-museet. Hotellet har døgnåben snackbar og reception. Værelserne er moderne indrettet og alle har eget bad og toilet. 

Ibis Epernay Centre Ville ***
19 rue Chocatelle, Place Bernard Stasi
51200 Epernay

https://all.accor.com/hotel/

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

  • 7 x overnatning
  • 7 x morgenmad
  • 4 x aftensmad
  • Tur med turisttoget gennem Epernay
  • Besøg i champagnehuset Mercier med smagsprøver
  • Besøg i champagnehuset Josef Perrier med smagsprøver
  • Besøg på champagnegården Canard- Duchene med smagsprøver
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

Tillæg eneværelse: 2.000,-

TILKØB: Champagnehuset Bollinger: 825,-
(forbehold for arrangementer, som gør besøget ikke kan lade sig gøre)

OBS: Der tages generelt forbehold for ændringer af program/besøg.

 

Anmeldelser af Champagnetur

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

10.398
Frankrig

Normandiet & Jersey

Busrejse
6.898
Frankrig

Paris & Disneyland

Busrejse
6.398
Frankrig

Paris med tog

Togrejse