Spanien - Costa Brava - Langtidsferie

Denne langtidsferie går til den meget populære feriedestination - Costa Brava. En skøn rejse til et varmere klima, hvor der venter os nogle dejlige og oplevelsesrige uger. Vi tager på nogle fantastiske udflugter og ser en masse af de seværdigheder, der er i området. Der bliver bl.a. mulighed for at se Andorra, Barcelona og mange af de andre vidunderlige steder, som Costa Brava Kysten byder på. Rejsen er ideel for alle, og hele turen køres med vores egen bus, chauffør og rejseleder. Der bliver masser af tid til at nyde byen, stranden, hotellet og til at slappe af.  

 

Afgange

Afrejse: 
07/10/2017
Hjemkomst: 
29/10/2017
Antal dage: 
23
Pris uden tilkøb: 
11.498
Forespørg

Highlights

 • Forlæng sommeren med et ophold ved Middelhavet
 • Udflugt til Andorra og Pyrenæerne
 • Cataloniens Hovedstad - Barcelona
 • Det guddommelige bjerg Montserrat
 • Salvador Dali Museet i Figueres
 • Vinbesøg på den berømte vingård Torres
 • Oplev middelalderbyen Tossa De Mar
 • Se Gironas fantastiske gotiske domkirke
 • Hotel med gode faciliteter
 • Rejseleder på hele turen

 

PROGRAM: 

1./2. dag: Udrejse: Efter endt opsamling går det sydover til den dansk/tyske grænse, hvor vi holder en pause. Vi kører ned gennem Tyskland og Frankrig og vil være i Spanien på hotellet søndag over middag, hvor vi får tildelt værelserne.

3. - 21. dag: Udflugter: Der arrangeres en masse udflugter under opholdet i Calella. Rejselederen vil informere nærmere om tidspunkterne på turen.  

Tossa de Mar: Vi tager på en utrolig smuk tur langs kysten til Tossa de Mar, hvor vi kan se den gamle bymur fra det 12. århundrede. Muren og de store forsvarstårne gjorde byen næsten uindtageligt. Det er disse mure og tårne, der giver byen sit specielle præg. Den middelalderlige bydel Vila Vella på det sydlige forbjerg er en af de største seværdigheder på Costa Brava kysten. De gamle huse, deraf mange tidligere fiskerhuse, giver en særlig stemning og indbyder til en slentretur.

Barcelona: Vi kører en heldagstur til Cataloniens hovedstad – Barcelona, med ca. 1,6 millioner indbyggere. Vi skal bl.a. se La Sagrada Familia - Gaudis ufuldendte kirke, F.C. Barcelonas stadion - Nou Camp, hvor man kan komme ind på selve stadion og se det flotte museum (entre ca. 20,- euro) og/eller gå i den meget store butik med alt, hvad hjertet begærer af souvenir for F. C. Barcelona. Vi kører også op på det lille bjerg Montjuich for at se det Olympiske Stadion og den fantastiske udsigt ned over Barcelona. Til sidst slutter vi af med tid på egen hånd på Ramblaen - en 1,5 km. lang gågade med masser af gøgl og sjove boder og mulighed for at gå ind i sidegaderne med alle de spændende butikker og det store varehus for enden af Ramblaen.

Vin og likørsmagning: En lille tur til Bodega El Paratge, i Lloret de Mar, en spansk vin/likør/spiritus butik, hvor der er mulighed for prøvesmagning af de lokale vine og likører. Desuden kan vi smage dejlige spanske specialiteter som tørret landskinke, pølser, oliven, ost, figen og chokolade. Her er mulighed for at købe næsten alt indenfor vin, Cava, og likører til rimelige priser.

Baglandet: Vi kører en heldagstur ud i det smukke og usædvanlige flotte bagland. Dagen er tilegnet et område, hvor turisterne normalt ikke kommer. Vi kører nordpå og ind i bjerglandskabet og får indtryk af det Spanien, som man ellers ikke ser. Vi oplever den storslåede natur, der ligger gemt bag kysten. Vi ser det daglige liv i Spanien og oplever de lokale spise- og drikkevaner. Frokosten nydes under åben himmel (pris ca.15,- euro).

Marked: Onsdag formiddag er der et stort og spændende marked i Calella, hvortil man kan gå fra hotellet.

Blanes: Vi kører en halvdagstur til den gamle romerske by Blanes. I den gamle bydel har man mulighed for at besøge den flotte og berømte botaniske have, grundlagt omkring år 1900. Her er ca. 3000 forskellige planter fra det meste af verdenen samt en fantastisk samling af kaktus (entre ca. 10,- euro). Der er også mulighed for at besøge den livlige havn i Blanes. Byen har en stor fiskeflåde, mange fiskehuse og en stor fiskeauktion.

Dali Museet: Den verdensberømte spanske kunstner Salvador Dali er født i byen Figueres i 1904, og i samme by ligger museet, som er indrettet i et gammelt teater. På museet findes ca. 1500 kunstværker af Dali, som alle giver et godt indtryk af af Dali´s excentriske personlighed (entre ca. 15 euro). Vil man ikke bruge alt tiden på museet, kan man i stedet gå en tur i Figueres, som er en hyggelig by.   

Girona: I byen Girona skal vi se den fantastiske gotiske domkirke, som ligger på toppen af en imponerende stentrappe. Domkirken er fra 1000-tallet og har en kirkehvælving på 22 meter. Byen har desuden en af de fineste middelalderbydele i Catalonien og det gamle jødiske kvarter er et af de bedst bevarede i Vesteuropa. Vi går en tur langs Onyar floden, som adskiller den gamle og nye bydel. På spadsereturen ser vi de smukt malede traditionelle huse, som ligger langs floden. 

Andorra: Vi starter tidligt og kører en heldagsudflugt til Andorra, det lille land mellem Frankrig og Spanien, beliggende midt i den smukke bjergkæde Pyrenæerne. Naturen her er enestående og består af bjerge, sletter og dale. Hovedstaden i Andorra hedder Andorra La Velle og er Europas højest beliggende hovedstad. Vi besøger den gamle bydel med stengader og stenhuse, og her bliver der lidt tid på egen hånd til evt. at shoppe nogle gode indkøb.

Montserrat: Det kæmpemæssige og imponerende bjerg Montserrat ligger i et utrolig flot klippefyldt landskab. Her er der mulighed for at se den Sorte Madonna samt benediktinerklosteret, som blev opført i 1025. Stedet besøges stadigt af pilgrimme, som kommer og tilbeder Cataloniens skytsengel. Det siges, at den sorte madonna blev fundet i en klippehule på stedet og netop på det sted, byggede man klosteret og kirken.

Torres Vingård: Navnet "Torres" er det mest kendte vinudtryk i Spanien. Torres blev etableret for over 300 år siden, og familien Torres har gennem generationer arbejdet målrettet på at optimere produktionen. Man kan med sikkerhed vælge en vin fra Torres, og den er pengene værd. Vi besøger en af Torres vingårde syd for Barcelona, hvor vi får en rundvisning og vinsmagning (pris ca. 15 euro).  

Aften/Lystur Barcelona: En aftentur til Barcelona, hvor vi bl.a. kører til Plaza de Espana, hvorfra man kan se op af bjergsiden til det store og oplyste springvand, der er en af Barcelonas stoltheder. Springvandet springer foran paladset, der blev bygget i anledningen af verdensudstillingen i 1928. Turen fortsættes gennem byen.

Lokal spansk aften: Ikke langt fra hotellet ligger en lokal spansk bodega, hvor vi kan smage spanske grill kyllinger med brød og tomat, dertil den spanske champagne sangria. En sjov aften i hyggelige omgivelser. Der betales direkte på bodegaen for det, man har bestilt.

Oktoberfest: Calella byder hvert år i oktober til fest i det store telt på stranden. Her kommer mange udenlandske orkestre og spiller op til ølfest og dans.

Mallorca: En 2 dages tur til den berømte ferieø i Middelhavet - Mallorca. Vi sejler fra Barcelona om aftenen, med ankomst til Mallorca næste dags morgen. Efter ankomsten tager vi på en rundtur på øen, hvor vi ser nogle af de landskaber og byer som kendertegner Mallorca. Tilbage i god tid på hotellet får vi aftensmad og kan nyde aftenen i det lune klima. Næste dag sejler vi fra Mallorca omkring middag og kan nyde sejlturen tilbage til Barcelona, hvor vi ankommer først på aftenen. Pris 1.998,- pr. person incl ophold i dobbeltkahyt/værelse, morgenmad og aftensmad på hotellet samt udflugt på Mallorca (ekskl entreer). Tillæg for enekahyt/værelse: 600,- Ved tilmelding skal oplyses navn, pasnummer, udstedelses- og udløbsdato på pas samt fødselsdato og nationalitet.

22./23. dag: Hjemrejse: Vi starter hjemturen efter morgenmaden og kører med passende pauser hjem. Forventet hjemkomst søndag eftermiddag. 

Hotel Les Palmeras****

Dejligt 4-stjernet hotel, som har mange faciliteter at byde på. Hotellet ligger ca. 100 m fra stranden og lige ved indkøbsgader og et lille torv med hyggelige cafeer. Hotellet har udendørs swimmingpool, sauna og dampbad og jacuzzi. Hyggelig bar ved swimmingpoolen og indendørs bar med lejlighedsvis musik. På taget er der solterrasse med solvogne til fri afbenyttelse. Alle værelser har eget bad/toilet, TV, telefon, hårtørrer, balkon og aircondition. 

Hotel Les Palmeras****
Diputació, 1
08370 Calella
Tlf.: 0034 93 766 41 30

 

Vi er gerne behjælpelige med billeje, cykelleje under opholdet i Calella, og fra Calella går toget til Barcelona dagligt, hvis man vil bruge mere tid i den Catalonske Hovedstad. 

Det kan være en god ide at tage et lille tæppe og en pude med til busturen.

Forhør nærmere om mulighederne og priser på fly til Calella. 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Prisen inkluderer:

 • 20 x overnatning i Calella
 • 20 x morgenbuffet
 • 20 x aftensmad
 • Aircondition og balkon på alle værelser
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer (undtagen Mallorca)
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 2.700,-

Anmeldelser af Costa Brava - 23 dage

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.498
Spanien

Calella

Busrejse
4.698
Spanien

Santa Susanna

Busrejse
5.498
Italien

Toscana

Busrejse

Rejsekatalog 2017

Rejsenyheder 2017