Østrig - Dirndl-dalen & Togtur

Vil du prøve lidt andre udflugter i Østrig? Måske er du vild med tog? Så tag med på denne spændende og lidt anderledes tur til den skønne Dirndl-dal i Niederøstrig. Vi skal opleve denne del af Østrig fra nogle af de togbaner, som findes i området - bl.a. med den smalsporede Mariazellerbane og den ældste elektriske smalsporsbane i verden. Vi bor på et familiedrevet hotel med speciale i vilde urter, økologi og sund kost. Placeret midt i den frodige natur.

 

Highlights

 • Oplev den smukkeste del af Donau
 • Tur med toget Wachaubanen
 • Tur med toget Mariazellerbanen
 • Tur med toget Semmeringsbanen
 • Panoramatur i de østlige alper
 • Familiedrevet Naturhotel

Afgange

Afrejse: 
25/06/2022
Hjemkomst: 
02/07/2022
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
7.098
Forespørg
Afrejse: 
30/07/2022
Hjemkomst: 
06/08/2022
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
7.098
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i Midttyskland.

2. dag: Østrig. Efter morgenmaden fortsætter vi ned gennem Sydtyskland og videre til Østrig. Vi ankommer til naturhotellet i Dirndl-dalen hen på eftermiddagen. Vi bliver indkvarteret og får en dejlig middag på hotellet.

Wachaubanen - Donau:  Vi tager på udflugt til den skønneste og mest romantiske del af Donau, som også er en del af verdens kulturarv. Vi kommer til Melk og kører med den smukke vej langs Donau til byen Arnsdorf. Her stiger vi på en lille færge, som drives af vandkraft. Det er den sidste Donau-færge af den slags. Vi kommer til den skønne by Spitz, hvor vi får lidt tid på egen hånd. I Spitz stiger vi på toget, Wachaubanen, der fører os gennem de smukkeste landskaber og herlige udsigter over vinmarkerne. Efter vi har nydt togturen igennem de smukke landskaber, stiger vi ud i Krems, hvor bussen på os. Vi kører derefter tilbage til hotellet og nyder aftensmaden.

Mariazellerbanen: Efter morgenmaden skal vi opleve et af højdepunkterne på vores tur - nemlig togtur med Mariazellerbanen, som er den ældste elektriske smalsporsbane i verden.  Vi kører gennem Dirndl-dalen og den vilde naturpark til Pilgrimsstedet Mariazell. Vi skal rejse med den moderne og bekvemme ”Himmelstreppe” fra den specielle og smukkeste banegård i Østrig i Laubenbachmühle. Banegården her har kostet 28 millioner euro at bygge. Vi kører med toget på den bugtede vej igennem bjergområdet Mostviertler. Et fantastisk landskab, som toget forcerer med elegance.  Vi ankommer til Mariazell, hvor vi har tid at nyde den gemytlige lille by. Vi kan bl.a. besøge kirken med stearinlys grotten, urteapotek, honningkagefabrik og meget andet. Vi får måske også tid at besøge verdensrekordindehaveren i udsmykning af honninghjerter, hvor vi kan se, hvordan man maler på disse hjerter. Aftensmad tilbage på hotellet.

Semmeringsbanen: Efter den dejlige morgenmadsbuffet kører vi gennem den romantiske Höllendal, hvor skønne høje bjergsider rejser sig over 2000 meters højde. Her i dalen holder vi en pause for at se det spændende ”friskvandsmuseum” ved Kaiserbrunn. I ca. 130 år har Wien modtaget frisk og glasklart vand herfra uden brug af pumper. Vi fortsætter gennem den kejserlige by Reichenau til Payerbach. Vi spiser frokost her på egen hånd, og derefter stiger vi på den kendte bjergtogbane Semmeringsbanen. Banen ligger i 1000 meters højde og er Europas ældste bjergbane, bygget i 1848-54. Banen kører gennem den 1430 meter lange tunnel, som er sprængt ind i bjergvæggen.  På stationen Semmeringstop holder bussen og tager os videre med til byen Neuburg og videre tilbage hotellet.

Panoramatur i de østlige alper: Vi kører en rundtur med bussen i Wildalperne. Vores første stop vil være ved Erlaufsee, hvor vi holder en pause og kan beundre bjergsøens krystalklare vand. Vi fortsætter langs floden Salza til Wildalpen, til den mægtige bjergkæde i Hochschwab (2277 m).  Vi besøger ”Palfauer Wasserloch”, som er en af Østrigs smukke Klammer. Her er en flot udsigt til Salzach Gorge, som er en smal kløft dannet af Salzachfloden ind i kalkstensbjergene. Endnu et stop på denne fantastiske naturtur er ved Lunzer See. Herefter går turen tilbage til hotellet, hvor vi får aftensmad.

7. dag: Hjemrejse. Vi starter turen mod Tyskland lige efter morgenmaden. Med passende pauser undervejs slutter dagen på overnatningshotel i Midttyskland med indkvartering og middag.

8. dag: Hjemkomst. Turens sidste etape starter efter morgenmaden, og med pauser undervejs når vi sidst på dagen til den dansk/tyske grænse, hvor vi holder en pause. Derefter går turen hjem til vore hjembyer.

 

Naturhotel Steinschalerhof****

Hyggeligt 4-stjernet hotel med en fin restaurant, udendørs solopvarmet swimmingpool, skøn naturhave, urtehave, små vandoaser og med mulighed for at slappe af i hotellets havemøbler. Hotellet ligger i meget idylliske og rolige omgivelser.  Gode muligheder for vandreture i den skønne natur. Værelserne er forskellige og indrettet med massivt træ i hyggelige østrigsk stil og har alle eget bad og wc.

Naturhotel Steinschalerhof****
Warth 20
3203 Rabenstein
Tlf. +43 2722 2281

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatning
 • 7 x morgenmadsbuffet
 • 7 x aftensmad
 • Panoramatogtur med Wachaubanen
 • Togtur på Mariazellerbanen med Himmelstreppetoget.
 • Togtur med bjergtoget på Semmeringsbanen
 • Besøg i Melk ved Donaufloden
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 950,-

Anmeldelser af Dirndl-dalen & Togtur

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

6.998
Østrig

Abtenau

Busrejse
6.898
Østrig

Westendorf

Busrejse
5.298
Østrig

Almabtrieb Gramai Tyrol

Busrejse