Færøerne & Island med fly

Rundrejse

En rejse nordpå til Færøerne og Island. Hver især to enestående lande, som du på denne rejse får et godt indtryk af. Vi besøger nogle af de allerstørste seværdigheder på både Færøerne og Island. En hurtig, nem og bekvem rejse til destinationerne med fly. Vi har lavet et spændende program, hvor alle kan være med. Sammen med vores rejseleder og lokale guider går du store oplevelser i møde. Pak kufferten med lidt af hvert – vejret skifter hurtigt på både Færøerne og Island. 

Afgange

Afrejse: 
20/06/2017
Hjemkomst: 
26/06/2017
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
13.798
Forespørg

Highlights

 • Direkte fly t/r fra Billund
 • Se Torshavn, Nordens Hus m.m.
 • Kirjubøur og Kongsgården
 • Besøg Nolsoy og Ro-Ove’s båd
 • Gjogv & ”Mary’s bænk”
 • Klippeformationen ”Kællingen & Kæmpen”
 • Den idylliske bygd Saksun
 • Islands mest kendte vandfald Gullfoss
 • Geysir – den store gejser på Island
 • Se Reykjavik by
 • Forkæl dig selv i Den Blå Lagune
 • Islands smukke sydkyst med vandfald, klipper og lavastrand

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse – Gasadalur – Bøur – Torshavn.  Efter endt opsamling ankommer vi til Billund - sammen med vores rejseleder. Der er afrejse kl. 13.40 og ved ankomsten i Vagar lufthavn venter bus og lokal guide, som kører os til Torshavn. Undervejs til Torshavn besøger vi bygderne Gasadalur og Bøur. Ankomst til Torshavn kl. ca. 17, hvor vi tjekker ind på Hotel Torshavn. Efter indtjekning mødes vi til en lille byrundtur i byens gamle kvarter Reyn. Aftensmad på egen hånd. Rejselederen er gerne behjælpelig med at finde et hyggeligt sted.

2. dag: Kirkjubøur – Nordens Hus. Efter morgenmad går turen til Færøernes kulturcenter i bygden Kirkjubøur, hvor vi besøger Magnus katedralen. Katedralen blev aldrig færdigbygget, fordi byggeherren blev dræbt af lokale modstandsfolk under et oprør. Vi besøger også Olavs kirken samt røgstuen på kongsbondegården, hvor man virkelig kan mærke historiens vingesus. Både katedralen, kirken og kongsbondegården stammer fra omkring det 11. århundrede. Den nulevende kongsbonde er nr 17 i lige linje gennem generationerne. Efter Kirkjubøur tager vi en kort rundvisning i Nordens Hus. Vi er tilbage i Torshavn til frokost tid. Eftermiddagen kan benyttes på egen hånd i Torshavn, eller man kan tage med på en tur til Nolsoy.

Tilkøb: Nolsoy. For de, som har tilkøbt turen til Nolsoy, mødes vi igen kl. 15.45. Øen ligger lige ud for Torshavn, og man kommer dertil efter en sejltur på ca 15 min. Vi går en tur rundt i den charmerende bygd, hvor tiden synes at stå stille.  Vi besøger Ove´s robåd samt et lokalt museum. Ove er den lokale helt, som roede egenhændigt fra Nolsoy til København i 1986 og derved blev verdenskendt. På den lokale cafe får vi en dejlig færøsk suppe, inden vi kl. 18.25 sejler tilbage til Torshavn. Pris for turen til Nolsoy incl. bådtur og suppe: 150 kr pr. person.

3. dag: Eysturoy - Gjogv – Saksun. Med bus går turen fra Torshavn langs kysten og gennem farverige bygder. Torshavn ligger på øen Streymoy og i dag kører vi lidt nordpå, hvor vi tager broen - som de lokale kalder broen over Atlanterhavet – til øen Eysturoy og fortsætter i retning af den nordligste bygd Gjogv. Denne by er kendt for sin særprægede og fascinerende naturhavn samt Kronprinsesse Mary's bænk. Vi får frokost (inkluderet) i hyggelige omgivelser i Gjogv. Herfra kører vi videre til de karakteristi­ske klippeformationer i havet – ”Kæmpen og Kællingen” og det højeste fjeld på Færøerne - Slættaratindur 882 m.o.h. Turen fortsætter via bygden Funningur tilbage til øen Streymoy til den idylliske bygd Saksun, som ligger malerisk i bunden af det, der engang var en smal fjord med høje fjelde på begge sider. I Saksun ser vi den smukke gamle kirke med græstag. Kirken blev i gamle dage flyttet og båret (sten for sten) fra nabobygden Thørnuvík, fordi præsten mente at den lå bedre i Saksun. Vi besøger også det lokale museum Duvugardar i Saksun, hvor man kan se, hvordan færinger indrettede sig før i tiden (entre inkluderet). Vi er tilbage i Torshavn sidst på eftermiddagen, hvor der igen er aftensmad på egen hånd. Rejselederen hjælper gerne.

4. dag: Island. Tidlig afgang fra hotellet med en morgenmadspakke så vi kan nå flyafgangen kl. 08.00 mod Island. Vi ankommer til Reykjavik kl. 08.25, hvor en lokal guide og bus er klar til at tage imod os. Allerede i dag venter der os store oplevelser. Vi starter straks turen, der går gennem Þingvellir Nationalpark - på dansk kaldet Thingvellir eller Tingvalla - som er en nationalpark i det sydvestlige Island fyldt med enestående natur, unik geologi og en spændende historie. Vi besøger naturligvis også det smukke og fascinerende Gullfoss vandfald samt det geotermiske område med bl.a. Geysir – den ældste gejser på Island. Et område hvor det bobler og syder omkring os. På vejen retur til Reykjavik ser vi bl.a. flere smukke søer samt en 800 år gammel kirke. Der bliver holdt frokostpause på steder, hvor der er mulighed for at købe mad.

Sidst på eftermiddagen slutter turen i Reykjavik. Vi tjekker ind på Center Hotel Kløpp i centrum af Reykjavik. Aftensmad på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde spisesteder.

5. dag: Reykjavik. Om formiddagen tager vi på sightseeing i Reykjavik med lokal guide. Vi kommer bl.a. forbi glaskuplen Perlan, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen, Hallgrimskirken med det lidt specielle udseende, som henviser til den islandske natur, Parlamentsbygningen og centrum af byen.

Eftermiddagen kan benyttes på egen hånd i Reykjavik eller man kan tage med på en tur til Den Blå Lagune.

Tilkøb: Den Blå Lagune. En halvdagstur til Den Blå Lagune. Den Blå Lagune er et næsten magisk sted, hvor man er omgivet af mørk lava, som omslutter det turkisblå vand med varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden. Det er et af de mest besøgte turistmål i Island. Et utroligt smukt sceneri og for nogle er det et must når man besøger Island. HUSK badetøj. Pris: 575 kr pr. person.

6. dag: Sydkysten. I dag skal vi på en heldagstur langs sydkysten af Island, som byder på mange flotte oplevelser. Turen går bl.a. forbi de smukke vandfald Seljalandsfoss og Skogafoss og den fascinerende 120 m høje klippeformation ved Dyrhólaey, hvor tusindvis af fugle bygger rede om sommeren. Vi besøger også Reynisfjara smukke sorte vulkanske lavastrand. Kontrasten mellem den mørke strand, himlen og havet og de flotte basaltklipper er fascinerende. Mange smukke udsigtspunkter på ruten, så hav kameraet klar. Den lokale guide fortæller løbende om områdets historie og udvikling. Der bliver holdt frokostpause på steder, hvor der er mulighed for at købe mad.

7. dag: Hjemrejse. Tid til at tage afsked med Island. Vi har flyafgang fra Keflavik lufthavn kl. 08.00 til Billund. Ankomst Billund kl. 12.45. I Billund holder bussen klar til at køre os mod vores opsamlingsbyer. 

Hotel på Færøerne:

Hotel Torshavn

3-stjernet hotel beliggende få minutters gang fra centrum. Alle værelser med eget bad og toilet samt tv og internet. Der er restaurant og bar på hotellet.

Hotel Torshavn
Torsgøta 4
FO-100 Torshavn
Tlf. 00298 350000

 

Hotel på Island:

Center Hotel Kløpp

3-stjernet hotel beliggende i centrum af Reykjavik med butikker og restauranter lige udenfor døren. Alle værelser er med eget bad og toilet samt tv og internet. 

Center Hotel Kløpp
101 Reykjavik
Tlf. 00354 5958520

 

Opsamling:

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle DTC

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Færøerne & Island:

Færøerne består af i alt 18 øer, hvoraf 16 er beboede. Befolkningstallet er ca. 49.000 og alene i hovedstaden Torshavn bor de ca. 20.000. Siden 1948 har Færøerne været en selvstyrendel de af det danske kongerige. De har deres egen lovgivende forsamling, som hedder "lagtinget". Færøerne har også eget flag. 

Island er en selvstændig republik i Nordatlanten. Landet var under først norsk og derefter dansk herredømme fra 1262-1918, hvor Island opnåede selvstændighed. Der bor ca. 330.000 mennersker på Island på et areal på 103.000 km², hvilket gør det til Europas tyndest befolkede land. Landets hovedstad og største by er Reykjavík.

Sproget på Færøerne er færøsk, som er tæt beslægtet med islandsk. Udover færøsk er dansk også officielt sprog. På Island tales der naturligvis islandsk, men undervisning i engelsk og dansk er obligatorisk i grundskolen, og begge disse sprog forstås og tales i stor udstrækning.

HUSK gyldigt billedidentifikation, som eksempelvis pas eller kørekort. Vi anbefaler, at der medbringes pas.

Valuta på Færøerne: Danske kroner. Både Dankort, Visa og Mastercard er brugbare på Færøerne på linje med her i Danmark.

Valuta på Island: Islandske kroner. Det er ikke muligt at veksle til islandske krone hjemmefra, da de danske banker ikke tilbyder dette. Når I kommer til Island kan islandske kroner hæves i bankerne, bl.a. i lufthavnen, såvel som i pengeautomater (ATM’s) rundt omkring i landet. Både Visa og Mastercard er brugbare i Island på linje med her i Danmark.

Elektricitet - På Færøerne og Island er stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

Tax-free refundering - Færøerne. Alle, som ikke har bopæl på Færøerne, har ret til at få merværdiafgiften/moms (ca. 10-12%) tilbage ved køb over 300 kr pr butik. Mere end 220 butikker på Færøerne skilter med TAX FREE. Bed om en 'Tax Refund Cheque' og få den stemplet i butikken. Udfyld formularen, som skal afleveres til tolderne på havnen eller i lufthavnen. Ved afrejse fra Færøerne skal formularen stemples af tolderne, som kan forlange at se legitimation og varer. Ved afrejse med fly kan checken indløses i informationen i lufthavnen på Vágar. 

Tax-free refundering - Island. Rejsende, der handler for mere end ISK 4.000 i samme butik på Island kan ved udrejse få merværdiafgiften/momsen på produkterne retur (op til 15 % af købsværdien). Bed om en taxfree-kvittering ved købet, som skal fremvises sammen med ubrudt emballage i lufthavnen, så tilbagebetales momsen.

 

 

Prisen inkluderer:

 • Bustransfer til/fra Billund
 • Flybillet Billund - Færøerne
 • Flybillet Færøerne – Island
 • Flybillet Island - Billund
 • 3 x overnatning på Færøerne
 • 3 x overnatning på Island
 • 4 x morgenmad
 • 2 x morgenmads-madpakke
 • 1 x frokost (Gjogv)
 • Entre til kongsbondegården i Kirkjubøur
 • Entre til bygdemuseum i Saksun
 • Alle nævnte udflugter på Færøerne og Island
 • Dansk rejseleder på hele rejsen

 

Tillæg for eneværelse: 2.900,-

Anmeldelser af Færøerne & Island

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

8.598
Færøerne

Færøerne med fly

Flyrejse
24.998
Grønland

Grønland

Flyrejse
11.498
Norge

Nordkap

Busrejse

Rejsekatalog 2017

Rejsenyheder 2017