Sverige - Fugletur til Øland

Øland byder på natur, kultur og fugleliv i særklasse. Der kan opleves over 100 forskellige fuglearter. På Øland findes fugle, som ikke findes andre steder i Sverige – og slet ikke i Danmark. Vi håber på at se f.eks.  hvidhalset fluesnapper, høgesanger, rovterne, nordisk lappedykker og måske nogle sjældnere arter på træk. Vi ser også en del af de fugle, som vi kender hjemmefra som f.eks.  havørn, rødrygget tornskade, hedelærke, hedehøg og mange flere . Vi anbefaler at medbringe en kikkert.

Afgange

Afrejse: 
14/05/2018
Hjemkomst: 
17/05/2018
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.398
Forespørg

Highlights:

 • Se mange forskellige fuglearter i naturlige omgivelser

 • Oplev Ølands enestående natur

 • Se det kongelige sommerslot Solliden og den tilhørende slotspark

 • Hyggelig sejltur Frederikshavn-Gøteborg t/r

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi til Frederikshavn, hvorfra vi skal sejle til Gøteborg. Vi kører derfra direkte videre til hotellet i Kalmar, hvor aftensmaden venter på os.

2. dag: Det sydlige Øland. Tidlig morgen kører vi mod det sydlige Øland, som er kendt for sit meget rige fugleliv. Vi medbringer morgenmaden, som indtages i naturen midt på formiddagen! Vi besøger området ved Ottenby, som er en af Sveriges bedste fuglelokaliteter. Ude på spidsen finder man fyret Lange Jan, som er Sveriges højeste og ældste fyr. Fra toppen af fyret er der en fantastisk udsigt. Der findes også et Naturum med bl.a. information og indblik i trækfuglenes færden samt en fuglestation, hvor man siden 1937 har ringmærket fugle. Herefter kører vi langs østkysten med stop i bl.a. Store Alvaret – en skovløs kalkstenslette. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Det nordlige Øland. I dag vil vi udforske det nordlige Øland. Vi besøger Halltorps Hage, som er et naturreservat med gamle egetræer og fugle som f.eks. høgesanger, hvidhalset fluesnapper og grønspætte. Lidt kultur skal vi også have med, så der bliver et kort ophold ved det kongelige sommerslot Solliden, hvor man også i parken kan være heldig at se bl.a. hvidhalset fluesnapper. Derefter fortsætter vi nordpå mod bl.a. Knissa Mosse og Kapelluden, som begge er områder med et rigt fugleliv. Efter mange oplevelser går det mod Kalmar. Aftensmad på hotellet.

4. dag: Hjemrejse. I dag går turen igen mod Danmark. Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Gøteborg. Ankomst til vores hjembyer sidst på aftenen. 

First Hotel Witt

Hotel central i Kalmar. Alle værelser har bad, toilet, tv og gratis WiFi. Hotellet har desuden sauna, motionsrum og indendørs pool, bar og restaurant. 

First Hotel Witt
Södra Långgatan 42
392 31 Kalmar
Tlf. : +46 480 152 50

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Frederikshavn

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy

 

Fakta om Øland

Øland er en provins og Sveriges næststørste ø. Den er beliggende i Østersøen øst for Småland, som den skilles fra af det smalle Kalmarsund. Øen har været forbundet med fastlandet siden 1972 ved en bro, Ølandsbroen. Der bor ca. 25.000 indbyggere på Øland. Øen er 137 km lang og 16 km bred. Den sydlige del af Øland er udpeget som verdensarvområde af UNESCO pga den smukke og helt særlige natur med vilde orkideer, et utroligt rigt fugle- og sommerfugleliv. Øland kaldes også for solens og vindenes ø. Her blæser ofte en frisk vind, og øen har flere solskinstimer end resten af Sverige. 

Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

 

 

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatning
 • 3 x morgenbuffet
 • 3 x aftensmad
 • Færge Frederikshavn-Gøteborg t/r
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse: 750,-

Anmeldelser af Fugletur til Øland

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

2.498
Sverige

Tranetur Sverige

Busrejse
3.998
Sverige

Gøtakanalen & Trollhättan

Bus & båd
4.698
Sverige

Stockholm & Ålandsøerne

Busrejse