Sverige - Gøtakanalen & Trollhättan

Oplev en fascinerende del af vores smukke naboland Sverige. Vi besøger forskellige områder omkring Sveriges næststørste sø - Vättern, og sejler en tur på Gøtakanalen, som også passerer Vättern søen. Vi sejler en smuk tur på kanalen fra Töreboda til Karlsborg igennem kanaler og søer. Undervejs får vi mulighed for at besøge bl.a. den charmerende by Gränna, som er kendt for deres polkagris (bolsjestænger) og Trollhättan med sine sluseanlæg samt den historiske fæstning i Karlsborg. 

Afgange

Afrejse: 
25/06/2018
Hjemkomst: 
28/06/2018
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.998
Forespørg
Afrejse: 
16/07/2018
Hjemkomst: 
19/07/2018
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.998
Forespørg
Afrejse: 
06/08/2018
Hjemkomst: 
09/08/2018
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.998
Bestil

Highlights

 • Fascinerende sejltur på Gøtakanalen
 • Byrundtur i Jönköping
 • Smukke Gränna med de rød/hvide polkagrise
 • Sluser og vandfald ved Trollhättan
 • Hyggeligt hotel i Skövde

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi til Frederikshavn, hvorfra vi skal sejle til Gøteborg. Vi kører med passende pauser til hotellet i Skövde, hvor aftensmaden venter på os.

2. dag: Jönköping & Gränna. Efter morgenmaden kører vi mod Jönköping, som ligger ved Vätterns sydlige ende. Vi tager en byrundtur i den centrale del af byen, hvor vi bl.a. ser den flotte Sofiakirke og gågaden. Der bliver også tid på egen hånd til at nyde byen og en frokost. Herfra videre til Gränna på østsiden af søen, som er en hyggelig lille by med brostensbelagte gader og mange smukke træhuse, som rummer butikker, cafeer og naturligvis de kendte bolsjekogerier. Vi går en tur i byen og mødes lidt senere igen ved bussen for at køre 3 km udenfor byen til ruinerne af lystslottet Brahehus, som ligger på et højdedrag med flot udsigt over Vättern og øen Visingsö. Nu går turen tilbage til Skövde, hvor vi nyder aftensmaden på hotellet.

3. dag: Sejltur på Gøtakanalen. I dag skal vi sejle på Gøtakanalen. En flot og interessant tur fra Töreboda til Karlsborg. Bussen kører os til Töreboda, hvorfra vi har afgang kl. 10. En stor oplevelse venter os. I de næste ca. 4 timer sejler skibet stille og roligt igennem kanaler og søer med den svenske natur lige ved siden af os. Vi nyder en let frokost ombord. Ved ankomst til Karlsborg holder bussen igen klar til os. Herefter besøger vi Karlsborg Fæstningen, hvor vi får en guidet rundtur  med lokal guide. Fæstningen er et af Nordeuropas største bygningsværker. Aftensmad på hotellet i Skövde.

4. dag: Trollhättan & hjemrejse. Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Trollhättan. Her ser vi de enorme sluseanlæg og tæmmede vandfald omkring byen. Efter dejlige oplevelser i Trollhättan kører vi til Gøteborg, hvorfra vi skal sejle tilbage til Frederikshavn. Ankomst til vores hjembyer sidst på aftenen. 

Quality Hotel Prisma ***

Moderne hotel i centrum af Skövde. Beliggende i gåafstand fra centrum og butikker. Alle værelser er med toilet og bad, aircondition og gratis Wifi.

Quality Hotel Prisma ***
Ekedalsgatan 2
54124 Skövde
Tlf. 0046 500 48 80 00

 

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Frederikshavn

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Gøtakanalen

Gøtakanalen er en svensk kanal, som blev konstrueret i begyndelsen af 1800-tallet. Den forbinder et antal søer og floder og udgør den vigtigste del af den 614 km lange vandvej, som går fra Göteborg på vestkysten via Göta älv og Trollhätte kanal, og gennem de store søer Vänern og Vättern til Söderköping ved Østersøen.

Kanalen er 190 km lang, af hvilke 87 km blev gravet eller sprængt og har en bredde på 7-14 m og en maksimum dybde på omkring 3 m. Den har 58 sluser og kan tage imod fartøjer på op til 32 meters længde, 7 meters bredde og 2,8 meters dybgang. Göta kanal strækker sig fra Sjötorp ved Vänerns østbred i Västergötland, via sit højeste punkt, søen Viken til Vättern, via søerne Boren, Roxen og munder ud i Slätbaken, mellem Söderköping og Mem i Östergötland.

(kilde: Wikipedia)

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatning
 • 3 x morgenbuffet
 • 3 x aftensmad
 • Færge Frederikshavn-Gøteborg t/r
 • Sejltur på Gøtakanalen inkl. frokost
 • Guidet rundvisning ved Karlsborg fæstningen
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 800,-

Anmeldelser af Gøtakanalen & Trollhättan

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.698
Sverige

Stockholm & Ålandsøerne

Busrejse
3.398
Sverige

Fugletur til Øland

Busrejse
2.498
Sverige

Tranetur Sverige

Busrejse