Sverige - Gøtakanalen

Oplev en fascinerende del af vores smukke naboland Sverige til vands og til lands. Vi skal sejle to smukke og meget forskellige ture på Gøtakanalen samt udforske byen Vadstena, som ligger på østbredden af Sveriges næststørste sø Vättern i det centrale Sverige. Vadstena er en smuk middelalderby med både tidligere kongeslot og kloster. Byen er desuden et velbesøgt pilgrimsmål.  Første sejltur går fra Borensberg til Berg igennem sluser og charmerende omgivelser. Næste tur foregår længere vestpå ved Trollhättan, hvor flere oplevelser venter til vands på en anden strækning af Gøtakanalen. Trollhättan er især kendt for sine kraftfulde vandfald og imponerede sluseanlæg, som vi kommer helt tæt på.

 

Highlights

 • Sejltur på Gøtakanalen fra Borensberg til Berg
 • Byrundtur i Vadstena
 • Sancta Birgitta Klostermuseum
 • Sejltur på Gøtakanalen v/Trollhättan
 • Sluser og vandfald ved Trollhättan

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling via Skive/Herning kører vi til Frederikshavn, hvorfra vi skal sejle til Gøteborg. Vi kører med passende pauser til hotellet i Linköping, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

2. dag: Vadstena & Gøtakanalen. Efter morgenmaden kører vi mod Vadstena, hvor vi skal besøge klosterkirken (gratis entré) og Sancta Birgitta Klostermuseum, hvor vi får en kort rundvisning (inkluderet). Vi går en tur i byen forbi lystbådehavnen og det tidligere kongeslot, som faktisk blev bygget som forsvarsværn mod danskerne i 1500-tallet. Frokost på egen hånd i byen. Efter besøget i Vadstena kører vi til Borensberg, hvor vi skal påbegynde vores første sejltur på Gøtakanalen. Fra Borensberg sejler vi stille og roligt igennem kanaler og sluseanlæg til Berg. Der er mulighed for at købe forfriskninger ombord. I Berg venter bussen på os. Herfra tilbage til hotellet, hvor der er fælles aftensmad.

3. dag: Trollhättan & Gøtakanalen. I dag tjekker vi tidligt ud af hotellet i Linköping og kører mod Trollhättan, hvor nye oplevelser venter os. Ved ankomst til Trollhättan går vi ombord på en af de charmerende kanalbåde, som de næste timer vil føre os igennem imponerende sluseanlæg og smukke områder langs Gøtakanalen. Det er muligt at købe forfriskninger ombord. Efter sejlturen bliver vi indkvarteret på hotel i Trollhättan beliggende lige ved Gøtakanalen. Aftensmad på hotellet.

4. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Gøteborg, hvorfra vi skal sejle tilbage til Frederikshavn. Ankomst til vores hjembyer først på aftenen.

 

Scandic Frimurarerhotellet ***

Moderne hotel i centrum af Linköping. Hotellet har egen restaurant, fitnessrum og lobbybar. Alle værelser har eget bad og toilet. Fri WiFi.

Scandic Frimurarerhotellet ***
Sankt Larsgatan 14
58224 Linköping
Tlf. 0046 13495 3000

 

Scandic Swania ****

Moderne hotel i centrum af Trollhättan og lige ned til Gøtakanalen. Hotellet har egen restaurant, bar, fitnessrum samt indendørs pool. Alle værelser har eget bad og toilet. Fri WiFi

Scandic Swania ****
Storgatan 47-49
46130 Trollhättan
Tlf. 0046 52089 000

 

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Frederikshavn

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Gøtakanalen

Gøtakanalen er en svensk kanal, som blev konstrueret i begyndelsen af 1800-tallet. Den forbinder et antal søer og floder og udgør den vigtigste del af den 614 km lange vandvej, som går fra Göteborg på vestkysten via Göta älv og Trollhätte kanal, og gennem de store søer Vänern og Vättern til Söderköping ved Østersøen.

Kanalen er 190 km lang, af hvilke 87 km blev gravet eller sprængt og har en bredde på 7-14 m og en maksimum dybde på omkring 3 m. Den har 58 sluser og kan tage imod fartøjer på op til 32 meters længde, 7 meters bredde og 2,8 meters dybgang. Göta kanal strækker sig fra Sjötorp ved Vänerns østbred i Västergötland, via sit højeste punkt, søen Viken til Vättern, via søerne Boren, Roxen og munder ud i Slätbaken, mellem Söderköping og Mem i Östergötland.

(kilde: Wikipedia)

 

 

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatning på hotel
 • 3 x morgenbuffet
 • 3 x aftensmad
 • Færge Frederikshavn-Gøteborg t/r
 • Sejltur på Gøtakanalen Borensberg-Berg
 • Sejltur på Gøtakanalen v/Trollhättan
 • Rundvisning Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 650

Anmeldelser af Gøtakanalen

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Vinder af gavekort pr. 31.12.18: Hugo Serup, Struer.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.698
Sverige

Stockholm & Ålandsøerne

Busrejse
6.598
Norge

Telemarkskanalen & Vrådal

Bus & båd
2.598
Sverige

Tranetur Sverige

Busrejse