Gøteborg - Juletur

Lige på den anden side af Kattegat ligger Gøteborg, som ved juletid forvandles til en rigtig juleby med funklende julelys, flotte julepyntede butikker og julestemning. Forlystelsesparken Liseberg er - som Tivoli i København - et stort tilløbsstykke, da parken er pyntet med millioner af glitrende julelys samt danner rammen om Sveriges største julemarked. Virkelig et besøg værd. Gøteborg indbyder til julehygge og en tur rundt i byen for at beundre, kigge, handle og fx nyde en kop kaffe eller gløgg med en "kanelbulle" eller en "lusekat". Oplev også den gamle maleriske bydel Haga samt Kronhusboderne. Vi bor på hotel i gåafstand til centrum og Liseberg-parken. En rejse for både børn og voksne. 

Afgange

Afrejse: 
05/12/2019
Hjemkomst: 
07/12/2019
Antal dage: 
3
Pris uden tilkøb: 
2.898
Bestil

Highlights:

 • Sveriges største julemarked i Liseberg-parken
 • Oplev centrum af Gøteborg i et væld af julelys og julepynt
 • Se den gamle maleriske bydel Haga
 • Kronhuset & Kronhusboderne
 • Tid til hygge og oplevelser
 • Centralt beliggende hotel

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi til Frederikshavn, hvorfra vi skal sejle kl. 14.00. Efter ankomsten til Gøteborg kører vi til hotellet, hvor vi får tildelt vores værelser. Aftensmad på hotellet. 

2. dag: Kungsportavenyn - Haga. Vi starter dagen med en lille byvandring ad den store boulevard Avenyn med eksklusiv juleshopping, smuk julebelysning og mange caféer og videre forbi Det Store Teater og Kungparken til bydelen Haga. I Haga, som oprindeligt var en arbejderklasse-forstad, finder vi gamle maleriske træhuse fra det 19.århundrede, brostensgader og en charmerende atmosfære. Her er gammeldags julestemning, fine små butikker og små hyggelige juleboder med alt fra luffer til sild. Herefter er resten af dagen på egen hånd. Man kan blive i området eller tage med bussen retur til hotellet. I dag er der god tid til at opleve centrum af Gøteborg og julestemningen i Liseberg-parken. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med vejledning. Først på aftenen går rejselederen i Liseberg-parken, hvor man er velkommen til at følge med. Billetter til parken købes på hotellet til specialpris. 

3. dag: Domkirken - Kronhuset - Nordstan. Efter morgenmaden checker vi ud og pakker kufferterne i bussen. Man kan bruge dagen på egen hånd eller tage med på en lille bytur. Vi mødes alle igen foran hotellet kl. 17.00. Byrundturen starter med bus, som tager os til Domkirken. Herfra går vi til Kronhuset og Kronhusboderne. Kronhuset var oprindelig hærens tøjhus til opbevaring af krudt, våben, uniformer og udrustning. Rundt om pladsen ligger Kronhusboderne - gamle håndværkerhuse fra midten af 1700-tallet. I husene er der arbejdende værksteder - fx glaspuster, sølvsmede og butikker med en dejligt duft af krydderier og nymalet kaffe. Herfra videre gennem handelsgaden Kungsgatan til shopping centeret Nordstan, hvor alt er pyntet op til jul på bedste vis. Tid på egen hånd til frokost og shopping inden bussen igen møder os foran centeret. Afgang mod Danmark kl. 18.00. Ankomst Frederikshavn kl. 21.20, hvorefter vi kører mod vores opsamlingssteder.

TILKØB: Julebuffet, Stena Line: På hjemturen er det muligt at bestille "Juleborg all inklusive". Pris 210,- pr. person.

Hotel Liseberg Heden****

Hotellet ligger i hjertet af Gøteborg. Hotellet har 179 værelser, der indeholder TV, gratis Wi-Fi og eget badeværelse med toilet, bruser samt hårtørrer. Der findes desuden fitnessrum og sauna. Billetter til Liseberg-parken kan købes i receptionen til specialpris.

Hotel Liseberg Heden****
Sten Sturegatan 1
411 39 Gøteborg
Tlf. + 46 3175 06 900

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Frederikshavn

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Göteborg:

Göteborg ligger på begge sider af Göta älvs sydlige udløb i Kattegat ved den svenske vestkyst og er med ca. 550.000 indbyggere Sveriges næststørste og Skandinaviens fjerdestørste by. Hovedgaden er Kungsportsavenyn, der i daglig tale bare kaldes Avenyn. Havnen i Göteborg er Skandinaviens største eksporthavn. 

Sproget er svensk. 

  Valutaen er svenske kroner. 

  Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

   

  Prisen inkluderer:

  • Færge til Gøteborg t/r
  • 2 x overnatning på hotel
  • 2 x morgenbuffet
  • 1 x aftensmad
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entréer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus 

   

  Tillæg for eneværelse: 850,-

  TILKØB: Julebuffet, Stena Line: Pris 210,- pr. person.

  Anmeldelser af Gøteborg - Juletur

  Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

  Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

  Vinder af gavekort pr. 31.12.18: Hugo Serup, Struer.

  Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

  Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

  Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

  Fortæl om din rejseoplevelse


  Relaterede rejser

  598
  Danmark

  København - Juletur

  Busrejse
  1.498
  Tyskland

  Lübeck - Radisson

  Busrejse
  2.198
  Tyskland

  Wismar & Rostock - Juletur

  Busrejse