Polen - Gdansk

Gdansk er beliggende i det nordlige Polen ud til Østersøen og ved Gdansk-bugten. Byen er en del af de tre sammenlagte byer; Gdansk, Sopot og Gdynia, som kaldes for Trebyen. Området og byen byder på mange spændende turistattraktioner, seværdigheder og ikke mindst en fantastisk smuk natur. Byen er livlig, hyggelig og et godt udgangspunkt for udflugter i området. Gdansk er en moderne storby med en lang historie gennem tiderne. Vi bor i centrum, så det er nemt at færdes på egen hånd.

Afgange

Afrejse: 
21/05/2018
Hjemkomst: 
27/05/2018
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
4.698
Forespørg
Afrejse: 
25/06/2018
Hjemkomst: 
01/07/2018
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
4.698
Forespørg
Afrejse: 
13/08/2018
Hjemkomst: 
19/08/2018
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
4.798
Forespørg
Afrejse: 
01/10/2018
Hjemkomst: 
07/10/2018
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
4.398
Forespørg

Highlights

 • Hotel i centrum af Gdansk
 • Byrundtur i Gdansk
 • Byrundtur i Stettin
 • Spabyen Sopot med den imponerende træmole
 • Oliwa Katedralen og orgelspil
 • Stutthof koncentrationslejr Museum
 • Malbork Borgen - den største af sin art i Europa
 • Nyd stemningen og hyggen i Gdansk

 

PROGRAM:

Udrejse: Vi kører med passende pauser gennem Tyskland til Stettin i Polen, hvor vi overnatter. Vi får aftensmad ved ankomsten.

Stettin: Efter morgenmaden ser vi nærmere på byen Stettin og kører en lille byrundtur i centrum. Vi ser det gamle Stettin bl.a. domkirken, det pommerske fyrste slot, rådhuset, den gamle byport og mange andre ting. Når vi har set lidt af Stettin, kører vi videre til hotellet centralt i Gdansk. Her bliver vi indkvarteret og får aftensmad i hotellets restaurant.

Gdansk: Vi tager på en byrundtur i den gamle bydel af Gdansk, som er en hyggelig og smuk by med mange flotte og smalle bygninger. Flere af bygningerne er i dag museer, som fortæller historien om Gdansk. Om eftermiddagen er der tid på egen hånd til at udforske Gdansk. Her er mange restauranter og cafeer, hvor man kan nyde en frokost eller en forfriskning. En gåtur på havnekajen er også en mulighed, hvor man går langs vandet ved Motlawa floden.

Malbork Borgen: Borgen i Malbork er et imponerende syn og opført i røde mursten. Borgen er det største af sin art i Europa og blev grundlagt i 1274 og fungerede i mange år som Den Tyske Korsridderordens hovedsæde. Malbork Borgen har været på UNESCO´s verdensarvsliste siden 1997. I dag finder man udstillinger på borgen, der blandt andet dækker historien, en ravsamling og kunstudstillinger. Man kan se de gamle sale, bygninger og fornemme stemningen fra borgens storhedstid (entre ca. 30 Zloty).

Stutthof Museum: En koncentrationslejr, som i dag er indrettet til et museum. Stutthof koncentrationslejr var den første, som det tyske nazi styre opførte uden for Tyskland og var fungerende fra 1939 - 1945. Først den 9. maj 1945 blev den befriet af sovjetiske soldater og var dermed den sidste koncentrationslejr, der blev befriet.

Westerplatte Halvøen: Her finder man ruinerne af forsvarsanlægget, som i 1939 blev Hitlers første angrebsmål og 2. verdenskrig brød ud. Vagtstue nr. 1 på halvøen Westerplatte er Gdansk største turistattraktion i forbindelse med Anden Verdenskrig. (sejltur ca. 60 Zloty)

Den Europæiske Solidaritetscenter: Et af Gdansk mest kendte vartegn, som beskriver kampen for frihed og retfærdighed. Udstillingen viser modeller af karakteristiske elementer fra kommunisttidens Polen såsom en dagligvarebutik, fængselscelle og meget mere. Der er flere steder store skærme med filmoptagelser fra arbejdernes kampe (entre ca. 15 Zloty).

Oliwa Katedral: Oliwa bydelen i Gdansk blev ikke ødelagt under Anden Verdenskrig og har derfor mange gamle seværdigheder, såsom katedralen. Oliwa katedralen fremstår i dag i barokstil og har form som et kors (entre ca. 10 zloty). Orgelet i katedralen er verdensberømt. Det blev bygget mellem 1755 og 1780 af Johan Wulf og har næsten 7.900 orgel piber.

Sopot: Vi kører en tur igennem spabyen Sopot, som i flere århundreder har været et yndet feriested for de rige og de kongelige. Byen er kendt for sin lange træmole, de smukke strande og den livlige gade Monte Cassino. Vi holder en pause i byen, så man kan gå en tur.

Hjemrejse: Den sidste nat skal vi bo i nærheden af Stettin, og efter morgenmaden kører vi med passende pauser til vi når vores hjembyer hen på aftenen. Der bliver ophold ved den dansk/tyske grænse til indkøb. 

Hotel Novotel Centrum ***

Hotellet ligger i centrum og ganske tæt på den gamle bydel, herfra kan man i gåafstand komme til den historiske port ved Dlugi Targ - den gamle bys gågade. Alle værelser er pæne, lyse og har TV, internet samt eget bad/toilet.   

Hotel Novotel Centrum***
Ul. Pszenna 1 
80-749 Gdansk

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Gdansk

Gdansk er en polsk by ved Østersøen. Byen hed tidligere Danzig og har igennem århundreder været en af de rigeste og vigtigste hansestæder omkring Østersøen. I dag er Gdansk en populær turistby. Der bor ca. 460.000 i Gdansk og byen udgør sammen med Gdynia og Sopot en såkaldt trillingeby med i alt 752.000 indb. Gdansk er desuden hovedstad i regionen Pomorskie. Gdansk led store skader under 2. verdenskrig og i byens centrum ser man en blanding af middelalderlige huse og genopførte bygninger i tro kopier af originalerne. Faktisk blev mere end 80% af byen blev ødelagt under Anden Verdenskrig.

Sprog: Polsk

Valuta: Zloty

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning ved Stettin
 • 4 x overnatninger i Gdansk
 • 6 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse:
Maj: 875,-
Juni: 875,-
August: 1.100,-
Oktober: 825,-

Anmeldelser af Gdansk

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.398
Polen

Barlinek

Busrejse
5.998
Polen

Krakow - Zakopane

Busrejse
3.098
Tjekkiet

Prag

Busrejse