Tyskland - Husum

Ved Vadehavet i det vestlige Nordtyskland ligger den hyggelige havneby Husum med smalle gader, farverige huse og en lille havn midt i det hele. I Husum og omegn bor omkring 33.000 mennesker, og det siges, at der er ligeså mange får som mennesker. Byen har mange fine gamle gavlhuse med smukke facader og smalle gader med toppede brosten. Husum var en lille by langt inde i landet, lige indtil stormfloden kom i 1362, hvor byen blev forvandlet til en havneby. Forskellen mellem ebbe og flod er markant, nemlig 3.30 meter - et spændende fænomen at følge. Ved inderhavnen, som går helt ind i byens centrum, er der en del cafeer og restauranter samt shopping muligheder. Hotellet er beliggende ud til gågaden og er dermed ganske tæt på centrum og havnepromenaden.

 

 

Afgange

Afrejse: 
08/10/2021
Hjemkomst: 
11/10/2021
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.698
Bestil

Highlights

 • Hotel i centrum af Husum
 • Besøg i Slesvig
 • Besøg & sejltur i Friedrichstadt
 • Tur til Hallig Hooge med færge
 • Tur med hestevogn på Hallig Hooge

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse - Slesvig. Efter endt opsamling holder vi dagens første pause, hvor vi får en kop kaffe og et rundstykke ved bussen. Herefter kører vi med passende pauser til vi ankommer til Slesvig, som er Nordens ældste by. Her holder vi en længere pause, hvor det vil være muligt at besøge havneområdet, gågaden, eller de små gader på Holmen med de gamle fiskerhuse. Der bliver tid til at købe lidt frokost, før vi kører videre til Husum, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad på hotellet.

2. dag: Hallig Hooge. Efter et dejligt morgenbord går turen til Schlüttsiel, hvorfra vi skal sejle gennem Vadehavet - Halligmeer til øen Hallig Hooge. Hallig Hooge er næsten bilfri, og øens foretrukne transportmidler er hestevogne og cykler. En hallig består af flere forhøjninger, der også kaldes varfter. Der ligger 10 Hallig i Vadehavet, hvoraf Hallig Hooge er den næststørste. Den består igen af 10 beboede varfter og et par ubeboede. Ca. 100 beboere er fordelt på disse 10 varfter, som igen er omgivet af et 1,20 meter højt dige. Alt land på Hallig Hooge, med undtagelse af varfterne, bliver oversvømmet flere gange om året under særligt ekstreme vejrforhold. Vi tager på en spændende og anderledes tur med hestevogn gennem de fantastiske naturområder, som øen byder på. Det bliver en spændende og anderledes tur, hvor vi bl.a. gør ophold ved kirken. Om eftermiddagen tager vi tilbage med båden til Schlüttsiel, hvor bussen venter på os. Derefter kører vi til Husum og får aftensmad på hotellet.

3. dag: Friedrichstadt. Vi starter dagen med en tur til halvøen Eiderstedt, hvor der er en smuk natur med masser af grønne enge. Vi kører ud til fyrtårnet ved Westerhever og holder en lille pause, før vi kører videre til St. Peter Ording, der ligger lige ud til havet. Turen går herfra videre til Hollænderbyen Friedrichstadt, hvor vi bl.a. skal på en hyggelig sejltur gennem de små kanaler. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at gå lidt rundt i den hyggelige by. Dagen slutter med aftensmad på hotellet i Husum.

4. dag: Hjemrejse. Efter et godt morgenmåltid har vi formiddagen til at nyde Husum. Sidst på formiddagen kører vi til Gottorp Slot, hvor vi får lidt tid at nyde området og evt. gå ind på slottet (entre ca. 10,- euro). Derefter kører vi til grænsen og gør ophold for evt. indkøb. Vi er hjemme først på aftenen.

 

Nordsee-Hotel Hinrichsen***

Dejligt 3-stjernet hotel centralt beliggende i Husum. Lige uden for gadedøren ligger gågaden, torvet, slotsparken og den maleriske inderhavn. Alligevel er her stille og fredeligt og man føler sig godt tilpas på det hyggelige hotel. Hotellet har en hyggelig bar. Gratis WiFi. Alle værelser har tv, radio og bad/toilet.

Nordsee-Hotel Hinrichsen***
Sûderstrasse 35-43
25813 Husum
Tlf. +49 484189070

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatning i Husum
 • 3 x morgenbuffet
 • 3 x aftensmad
 • Sejltur til Hallig Hooge
 • Hestevognstur på Hallig Hooge
 • Sejltur i Friedrichstadt
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 500,-

Anmeldelser af Husum

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Christen 11.09.20
__________________________________________________

 Knud 16.09.20
__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

2.598
Tyskland

Kielerkanalen

Bus & båd
3.498
Tyskland

Rügen

Busrejse
2.898
Tyskland

Berlin

Busrejse