Irland - Rundrejse

Clonmacnoise - Galway - Connemara - Cliffs of Moher - Ring of Kerry - Killarney - Dublin

Skønhed, gæstfrihed og betagende landskaber. Fortid og traditioner. Dette er blot nogle af de få ting, der gør Irland til et helt unikt og uforglemmeligt rejsemål. Irland er kendt for sin særprægede og smukke natur.  Vi kører en spændende rundtur, hvor vi hver dag vil overraskes af smukke og fascinerende oplevelser.

Afgange

Afrejse: 
03/09/2017
Hjemkomst: 
13/09/2017
Antal dage: 
11
Pris uden tilkøb: 
8.998
Bestil

Highlights

 • Irsk særpræget natur
 • Irlands største naturattraktion Cliffs of Moher
 • En af verdens smukkeste naturruter Ring of Kerry
 • Hovedstaden Dublin
 • Besøg den berømte Temple bar og smag på Guinness øl
 • Killarney nationalpark
 • Europas yderste vestkyst Connemara
 • Irlands mest kendte monument Clonmacnoise
 • Galway
 • Liverpool og Beatles Museum
 • Rundtur i Rotterdam

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Vi starter dagen med opsamling gennem Jylland og kører med passende pauser til overnatningshotellet i Tyskland. Vi bliver indkvarteret og får aftensmad efter ankomsten.   

2. dag: Rotterdam. I dag fortsætter vi turen til Holland og Rotterdam. Vi gør et ophold i Rotterdam, som er Hollands næststørste by og har Europas største havn. Det meste af det gamle bycentrum blev ødelagt under et luftbombardement i 1940, og byen fremstår i dag som en næsten nybygget by. Efter et par hyggelige timer i byen fortsætter vi rejsen med færgen til Hull. Vi får aftensmad på færgen og får tildelt kahytter.

3. dag: Liverpool. Efter morgenbuffet på færgen ankommer vi til Hull i England, hvorefter vi kører til Liverpool. Her får vi en byrundtur og gør ophold ved Albert Docks - en meget livlig og spændende havne promenade med gode restauranter, pubber, shopping, flotte bygninger og forskellige museer bl.a. det verdenskendte Beatles Museum (entre ca. 16 GBP). Vi kører herefter til hotellet ved Liverpool og får aftensmad.

4. dag: Clonmacnoise - Galway. I dag går turen til det smukke og naturskønne Irland. Efter morgenmaden på hotellet ved Liverpool sejler vi fra Holyhead til Dublin. Vi kører vestpå til det store klosterområde Clonmacnoise, et af Irlands mest kendte monumenter. Her ligger resterne, af et stort kloster og flere kirker smukt ned til Shannonfloden. Clonmacnoise historie går tilbage til det 6. århundrede, og her finder man nogle af Irlands smukkeste keltiske stenkors (entre ca. 6 euro). Herefter kører vi til Galway området, hvor vi overnatter de næste 2 nætter. Vi får aftensmad på hotellet efter indkvarteringen.  

5. dag: Connemara - Kylemore Abbey. Vi skal udforske det fantastiske og farverige landskab og nationalpark Connemara nordvest for Galway - på den yderste grænse af Europas vestkyst. Connemara er et af de mest velbevarede naturområder, man kan finde. Her er grønne skove, blåt hav, mørke tørvemoser og landskabet er smukt og dramatisk på samme tid. Her er små huse og landsbyer med stengærder og græsmarker. Vi ser også bjergkæden "Twelve Pins", de tolv bjergtoppe. I Connemara ligger det verdenskendte og romantiske slot Kylemore Abbey, som blev opført af Mitchell Henry i 1867-1871. Han solgte slottet i 1920 til de irske Benediktiner nonner, og slottet blev omdannet til et kloster. Klosteret ligger idyllisk blandt bjerge, søer og smukke haver. Vi besøger stedet, så man kan se slottet (entre ca. 13 euro) eller man kan nyde naturen og omgivelserne. Vi overnatter igen i Galway området og får aftensmad på hotellet.

6. dag: Burren Nationalpark - Cliffs of Moher - Kerry. Rejsen fortsætter sydpå gennem det specielle irske landskab til Burren Nationalpark. Her er landskabet råt, barskt og en blanding af kalksten, græs, krat og skove. Men her findes også en helt unik flora af vilde blomster samt stengravsteder og keltiske kors, som fylder dette specielle og særprægede landskab. Herefter kører vi ud til Irlands mest besøgte naturattraktion Cliffs of Moher - en kyststrækning på 8 km, hvor klipperne rejser sig op til 214 m lodret op af Atlanterhavet. Her nyder vi den fantastiske panoramaudsigt over klipperne, som bugter sig gennem havet (entre ca. 6 euro). Sidst på dagen kører vi til Kerry, hvor vi skal overnatte de næste to nætter.

7. dag: Ring of Kerry - Muckross House - Killarney National Park. Dagens udflugt går til en af verdens smukkeste naturruter, den såkaldte ”Ring of Kerry". Det storslåede landskab og de mange maleriske fiskelandsbyer, som er strøet ud over halvøen er meget fascinerende. Vi kører langs kysten og ser skønne bugter, strande og det blå hav. Vi besøger også Muckross House (entre ca. 9 euro), som er en herregård med skønne haver og parker fra det 19. århundrede. I haven finder man azaleaer og rhododendron. Muckross House ligger i Killarney National Park.

8. dag: Dublin - Whiskey - Guiness. Nu går turen mod Irlands hovedstad Dublin. Der bliver tid i Dublin, hvor man f.eks. kan besøge det gamle Jameson Whiskey destilleri. John Jameson begyndte at brygge whiskey i 1780. Man kan også vælge at besøge det berømte Guiness bryggeri. Overnatning i Dublin området med aftensmad de næste 2 nætter.  

9. dag: Dublin. Efter morgenmad på hotellet skal vi på en spændende byrundtur i Dublin, hvor vi ser de historiske bygninger og de mange smukke, georgianske murstensvillaer, der findes rundt omkring i byen. Villaerne ligner hinanden til forveksling med undtagelse af én lille detalje – dørene er altid malet i vidt forskellige farver. Eftermiddagen er på egen hånd til for eksempel at se nærmere på Dublins seværdigheder, Trinity College, the Dubliner Writers Museum, nyde byen, besøge en af de utallige stemningsfyldte pubber og nyde en Guinness eller shoppe i de butiksfyldte gader.

10. dag: Hjemrejse via England. Desværre er det nu blevet tid til at forlade det dejlige, grønne Irland. Vi skal med færgen fra Dublin til Holyhead. Vi kører samme rute tilbage til Hull i England, hvor vi skal med natfærgen til Rotterdam. Vi får aftensmad og morgenmad ombord.

11. dag: Hjemrejse. Rejsens sidste dag er hjemrejsedag, og vi fortsætter ad samme rute som på udrejsen. Vi kører med passende pauser og er hjemme i vores hjembyer sent. 

Rundrejse

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Irland:

Irland omfatter størstedelen eller cirka 85% af øen Irland, der i 1921 blev delt mellem Republikken Irland og Nordirland. Nordirland er en del af Storbritannien. Irland har omkring 4,6 millioner indbyggere, hvoraf cirka 1,2 millioner bor i hovedstaden Dublin. 

Irland har eget flag, som er grøn, hvid og orange, som symboliserer henholdsvis: grøn = Irlands katolske befolkning, orange = protestanterne, hvid = håbet om fred og enhed i landet. Irland er ofte benævnt som "den grønne ø" p.g.a. de mange smukke grønne nuancer i landets landskaber.

Sproget -  Irsk (gælisk) og engelsk er de officielle sprog. Engelsk er dog mest udbredt. Irsk tales kun dagligt af omkring 30.000 mennesker i nogle spredte områder i det vestligste Irland.

Valutaen er euro.

Elektricitet - 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da irske stik har tre ben.

Klimaet i Irland er et såkaldt maritimt klima, som er kraftig påvirket af Atlanterhavet og Golfstrømmen i vest. Klimaet minder meget om Storbritanniens - dog med mere nedbør. Den højeste sommertemperatur er sjældent over 30 ºC. Generelt er vejret i Irland relativt mildt, men man siger også om Irland, at man sagtens kan opleve alle fire årstider på én dag, så der skal pakkes lidt forskelligt i kuffterten. Regnjakke og/eller paraply bør medbringes. 

Tid: Irland følger Greenwich Mean Time (GMT) og er derfor en time efter Danmark.

 

Prisen inkluderer:

 • 1 x overnatning i Tyskland med morgenmad og aftensmad
 • 2 x overnatning i kahyt på færgen
 • 2 x morgenmad på færgen
 • 2 x aftensmad på færgen
 • 6 x overnatning på hotel i Irland
 • 6 x morgenmad i Irland
 • 6 x aftensmad i Irland
 • 1 x overnatning med morgenmad og aftensmad i England
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 2.000,-

Tillæg udvendig kahyt: 600,- pr. kahyt

Anmeldelser af Irland - Rundrejse

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

10.498
Skotland

Skotland - Rundrejse

Busrejse
7.498
England

Brighton - Sydengland

Busrejse
7.598
Frankrig

Normandiet & Jersey

Busrejse

Rejsekatalog 2017

Rejsenyheder 2017