Irland - Rundrejse med fly

Spændende rundrejse til det fantastiske Irland, hvor man bliver grebet af den spektakulære natur og enestående kultur og historie. Oplev helt uberørt natur og kom helt tæt på den lokale befolknings dagligdag. Lær om landets historie, mentalitet og kultur samt se autentiske og lokale steder, hvor vi kommer helt tæt på de lokale musikere og storytellers – helt unikke oplevelser.

 

Highlights

 • Connemare Nationalpark
 • Den lille idylliske ø Inisheer
 • Cliffs of Moher
 • Whiskey-destilleri og whiskey-smagning
 • Byrundtur I Galway
 • Besøg på Dunguiare Castle med middelalder-banquet
 • Brú na Bóinne - et UNESCO World Heritate Site
 • Gratis parkering I Billund

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Vi mødes i Billund Lufthavn og flyver via Amsterdam til Dublin. Ved ankomst til Dublin lufthavn holder en bus klar, og busturen går tværs over Irland til vestkysten. I Galway indlogeres vi på et hotel i bymidten. Aftensmad på hotellet

2. dag: Galway. Efter morgenmad på hotellet tager vi på rundtur i Galway. Vi ser bl.a. Galway Cathedral, der er byens største kirke, og som er bygget på fundamentet af det gamle fængsel. En forunderlig blanding af flere forskellige stilarter, som samlet giver et meget imponerende indtryk. Vi går en tur langs River Corrib, der løber gennem byen, og med flere kanaler bliver Galway kaldt for ”Irlands Venedig”. Vi ser også Spanish Arch fra 1500-tallet, hvor de spanske handelsfolk lagde deres skibe til kaj, herunder Christoffer Columbus, som besøgte Galway i 1477. Herefter går vi gennem latinerkvarteret, som syder af liv med hyggelige gader, små butikker, gamle pubs og masser af musik. Efter frokost kan I på egen hånd gå på opdagelse i Galway, hvor I kan finde gamle bøger, antikviteter, kunsthåndværk og meget andet. Eller bare slappe af på en af de utallige fortovscaféer og pubber og nyde de mange gadeartister og musikere. Galway har tillige flere museer og gallerier, så der er noget for enhver smag. Om aftenen spiser vi middag på restaurant (inkluderet), hvorefter I kan vælge at deltage i en Musical Pub Crawl i Galways fantastiske musik- og publiv.

3. dag: Connemare National Park – Twelve Pins. Turen i dag går gennem vel nok det smukkeste natursceneri i Irland, nemlig Connemare. Fra Galway bliver landskabet mere og mere vildt, og på den fantastiske kystvej "Sky Road"kører vi højt oppe i bjergene på små, krogede veje med en helt enestående udsigt over Atlanterhavet. Vi besøger Connemare National Park, som er et enestående landskab, hvor der er mulighed for en lille vandretur. Frokost indtages i en af de små hyggelige landsbyer, før vejen går tilbage langs de dramatiske bjergtoppe Twelve Pins med dybblå søer. Herefter kører vi tilbage til Galway, hvor aftensmaden er på egen hånd.

4. dag: Doolin - Inisheer - Cliffs of Moher – The Burren – Kinvarra. Efter morgenmaden går turen mod syd langs kysten gennem det særprægede landskab The Burren, som er en kalkstensslette med helt anderledes vegetation og mange huler. Vi ankommer til den lille havneby Doolin, hvor vi tager en båd ud på Atlanterhavet til den lille idylliske ø Inisheer. Det er den mindste af de kendte Aran-øer med kun 250 indbyggere, men en helt unik oplevelse at besøge. Der er en helt special atmosfære på disse afsidesliggende øer, hvor tilværelsen har været utrolig barsk for de fiskere og fårehyrder, som har slået sig ned her. Vi besøger den lille by på øen, hvor der er mulighed for at spise frokost samt købe unikt kunsthåndværk. Øerne er kendte for deres Aran-sweaters, som er godt håndværk lavet af den bedste uld. Vi oplever den gæliske mentalitet og sproger. Efter frokost og lidt tid på egen hånd tager vi båden tilbage til fastlandet. Cliffs of Moher er én af de helt store seværdigheder i Irland, hvor de grønne marker stopper med et lodret fald 215 m ned til havet. Vi tager en cruisetur fra Doolin langs med klipperne for at se Cliffs of Moher fra den smukkeste side – nemlig havsiden. Herefter kører vi op på selve The Burren, hvor landskabet kan minde om et månelandskab, men indimellem dukker en ældgammel stendysse eller ringfort op, som viser at området har været beboet fra ældgammel tid. Vegetationen er også helt specielt, idet Burren er det eneste sted på jorden, hvor der vokser både alpine og subtropiske planter ved siden af hinanden. Her kan I også finde mange sjældne orkidearter. Hen på eftermiddagen lander vi i den lille hyggelige havneby Kinvarra, som ser ud som taget af en film om Irland med kulørte huse, træskibe i havnen og hyggelige pubber. Her indlogeres vi på Kinvarra Guesthouse, som er et utroligt charmerende Bed & Breakfast centralt i byen. Aftensmad på en af områdets absolut bedste restauranter The Pier Head (inkluderet).

5. dag: Kinvarra – Dunguaire Castle. I dag tager vi en tur rundt i Kinvarra til fods. Vi hører nogle af de spændende historier om bl.a. smuglere, tyfushospitalet, IRA og kartoffelpesten. Vi besøger det markante Dunguiare Castle (inkluderet), som faktisk har været beboet helt op til 1966 af en excentrisk dame. Det er det bedst bevarede ”befæstede tårnhus” i Irland, og vi kan se, hvordan borgen har været indrettet gennem fire århundreder, afsluttende med den moderne dagligstue øverst i tårnet. Om aftenen arrangeres der Middelalder-banquet på borgen med 4-retters menu, musik, sang og oplæsning. Pris 475,-. Skal bestilles sammen med rejsen. Der bliver eventuelt også lave en speciel whiskeysmagning i den lokale pub Green´s i Kinvarra, som nok har Irlands mest markante samling af whiskey. Aftensmaden idag er på egen hånd. Om aftenen er der mulighed for at høre en musiksession på én af de lokale pubber i byen.

6. dag: Distilleri – Drogheda. Efter morgenmaden tager vi på en tur tilbage tværs over Irland til nogle af de mest historiske og mytiske steder på den grønne ø. Hvis tiden tillader det, kan vi gøre en afstikker til den smukke by Trim med Irlands største middelalderborg Trim Castle, hvor en stor del af filmen Braveheart blev optaget. Vi ser borgen udefra og entre er ikke inkl. På vej tværs over gør vi holdt ved enten det idylliske Kilbeggan Distillery eller det nye moderne Boann Distillery. Kilbeggan Distillery har fremstillet irsk whiskey siden 1757. Stedet er i dag både igangværende destilleri og museum, hvor man kan se de gamle kobberkedler og den store vandmølle, som drev destilleriet. Boann Distillery er helt nyt og moderne, men emmer af det gode, gamle håndværk og passion fra ejerne, som stadig arbejder på destilleriet. Boann Distillery fremstiller i dag nok det bedste irske whiskey, man kan smage. Her er der desuden mulighed for at se Boyle Brewhouse, som fremstiller spændende lokale øl med rod i den keltiske mytologi. Begge steder er der mulighed for at smage på den bløde irske whiskey, spise frokost samt købe helt specielle whiskeys, som ikke findes i Danmark. Turen fortsætter til den hyggelige by Drogheda, hvor vi indlogeres på det spændende og prisvindende D Hotel, der ligger smukt ved River Boyne og i gåafstand til bymidten. Aftensmad på hotellet.

7. dag: Brú ná Bóinne – Drogheda. I dag kører vi gennem det smukke, frodige øst-irske landskab og igennem det område, som mange kalder ”Mythical Ireland” til Hill of Tara, som var sædet The High King i Irland, før englænderne kom i 1100-tallet. Endnu i dag hyldes stedet som et mytisk og spirituelt sted. Vi passerer Slane Castle på vej til stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag. Vi ser de gamle stenaldertempler i Boyne-dalen – på irsk kaldet: Brú ná Bóinne. Brú na Bóinne er et UNESCO World Heritate Site og med rette én af de største seværdigheder i verden. Besøget går enten til Newgrange eller Knowth. Hvis tiden tillader det, byder dagen også på en byvandring i Drogheda, som har mange historiske steder som den kendte byport St. Lawrence Gate fra middelalderen, flere spændende kirker bl.a. med Oliver Plunketts afhuggede hoved, Millmount og ikke mindst Cromwells frygtelige massakre på byen i 1649. I aften inviterer vi jer på en dejlig afskedsmiddag på den flotte Scholars Restaurant (inkluderet), som er som at træde ind i et herskabshjem fra 1800-tallet. Herefter er der mulighed for at besøge en ”hidden pub” ved floden, hvor det ikke bliver mere lokalt. Pubben har den hyggelige atmosfære og patina, som en rigtig irsk pub skal have. Her kan vi virkelig komme tæt på de lokale og den helt enestående irske mentalitet.

8. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden er der tid på egen hånd til f.eks. at besøge shopping centeret Scotch Hall før den korte bustur til Dublin Airport, hvor vi har afgang kl. 17.50. Ankomst kl. 21.45 i Billund, hvor vi siger tak for turen.

 

Hoteller:

På hele rejsen bor vi på 3*** hoteller. Alle værelser har eget bad/toilet. 

FLYTIDER:

14.09.20            Billund-Dublin                   19.05-20.00
21.09.20            Dublin-Billund                   15.40-18.35

 

Bagage: 20 kg

 

Rejsen gennemføres i samarbejde med Ans Rejser

 

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund – Dublin t/r
 • Bagage på fly
 • Parkering i Billund Lufthavn
 • 7 x overnatning
 • 7 x morgenmad
 • 5 x aftensmad
 • Sejltur til Aran Islands (Inisheer)
 • Cruise på Atlanterhavet ved Cliffs of Moher
 • Entré til Dunguiare Castle
 • Entré til Bru ná Boinne
 • Rundvisning på whiskey destilleri inkl. whiskeysmagning
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder

 

Tillæg eneværelse: 1.975,-

TILKØB: Middelalder-banquet: 475,-

 

Rejsen gennemføres i samarbejde med Ans Rejser

 

Anmeldelser af Irland Rundt

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

11.298
Skotland

Skotland - Rundrejse

Busrejse
10.998
NordIrland/Irland

Nordirland & Irland - Rundrejse

Busrejse
8.198
Frankrig

Normandiet & Jersey

Busrejse