Island - med fly

Oplev vulkanøen i det nordlige Atlanterhav med varme kilder, en sprudlende undergrund, smukke vandfald og meget mere. Et mekka for naturelskere. En smuk men også barsk natur. Kun få timers flyvetur fra vores hjemland ligger Island, som er så ganske anderledes end Danmark. Vores udgangspunkt er hovedstaden Reykjavik, hvor vi bor på hotel i centrum. Herfra udgår vores udflugter. Vi ser nogle af de største seværdigheder på øen og får et godt indtryk af, hvad landet har at tilbyde. Hanstholm Rejsers rejseleder samt lokale guider er med på hele rejsen. Vi flyver direkte fra Billund til Island med Icelandair.

 

Highlights

 • Direkte fly t/r fra Billund
 • Den Blå Lagune
 • Byrundtur i Reykjavik
 • Se gejseren Geysir & Gullfoss-vandfaldet
 • Nationalparken Thingvellir
 • Sorte strande med vulkansand
 • Smukke klippeformationer
 • Hotel i centrum af Reykjavik

Afgange

Afrejse: 
08/05/2023
Hjemkomst: 
12/05/2023
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
14.998
Forespørg
Afrejse: 
10/07/2023
Hjemkomst: 
14/07/2023
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
15.998
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi til Billund Lufthavn, hvorfra vi har afgang kl. 22.30. Flyvetiden er ca. 3 timer. Tidsforskel 2 timer. Ankomst i Keflavik kl. 23.25. Udenfor lufthavnen holder en bus klar til at køre os direkte til hotellet i Reykjavik, hvor vi bliver indlogeret.

2. dag: Reykjavik – Hvalsafari - FlyOver Iceland. Formiddagen bruger vi på at stifte bekendtskab med Reykjavik og byens attraktioner og historie. Med bus og til fods oplever vi byen. Vi stifter bekendtskab med Reykjaviks gamle bykerne. Vi besøger blandt andet den majestætiske Hallgrímskirkja – en kirke, som er bygget i futuristisk stil og rejser sig over byen. En af de mest omtalte og elskede seværdigheder. Vi ser den smukke koncertbygning og konferencecenter på havnefronten Harpa, som er designet af det danske firma Henning Larsen Architects i samarbejde med dansk-islandsk kunstner Ólafur Elíasson. Lidt udenfor centrum ligger museet Perlan, som kendes på det store glaskuppel-tag og den flotte arkitektur. Her kan man bl.a. lære om Islands geologi og dyreliv samt nyde udsigten over Reykjavik. Vi nyder udsigten over Reykjavik fra observationsdækken. Om eftermiddagen er der mulighed for at tilkøbe en hvalsafari (bestilles sammen med rejsen) eller nyde tid på egen hånd i byen. Først på aftenen tilbydes endnu et spændende tilkøb – nemlig besøg i den virtuelle biograf FlyOver Iceland (bestilles sammen med rejsen).

Hvalsafari – kl. ca. 13-16: Vi sejler med en af Islands største hvalsafaribåde, hvor man kan sidde indendørs eller udenfor på et stort dæk, hvorfra man har god udsigt. Guiden (engelsk) fortæller om de forskellige typer hvaler og fugle, som man kan se og holder hele tiden udkig efter dyrelivet. Hele udflugten finder sted i en ånd af respekt og beskyttelse af naturlivet – vi lader hvalerne komme til os og ikke omvendt. De hvaler, man har mulighed for at se, er frem for alt vågehvaler, hvidnæsede delfiner, sømarsvin og pukkelhvaler. Husk varmt og vandtæt tøj, gode sko, hue og handsker. Varme vandoveralls udleveres ombord for komfort og sikkerhed. Lille café samt toilet ombord. Gåafstand fra hotel til havn ca. 500 m. Pris: 595,-. 

FlyOver Iceland – kl. ca. 18: Helt ny virtuel attraktion, som åbnede sommer 2019. Forestil dig at flyve hen over Islands spektakulære natur i en helikopter. FlyOver Iceland er en biograf med den nyeste teknologi, så du virkelige føler, at du flyver og kommer helt tæt på steder, som man ellers ikke ville opleve. Inden flyveturen, som varer ca. 10 min, er der andre små film om den islandske historie, natur og kultur. Fra vulkaner og gletsjere til vikinger, trolde med mere. En enestående flot, sjov og imponerende oplevelse i en helt speciel virtuel verden. Varighed ca. 35 min i alt. Gåafstand fra hotel til biograf ca. 1,5 km. Pris: 315,-.

3. dag: Den Gyldne Cirkel. Rundturen ”Den Gyldne Cirkel”, som er en islandsk klassiker, hvor vi på en og samme dag oplever nogle af Islands mest kendte attraktioner. Mød landets naturfænomener ved de varme kilder, blandt andet ved Geysir og det fantastiske vandfald Gullfoss. Se det majestætiske Gullfoss – ”det gyldne vandfald” – som ofte betegnes som Islands allersmukkeste. Vandfaldet har to etaper, og man kan komme helt tæt på de enorme vandmasser, som kaster sig ud over kanten og ned i ravinen. Lige i nærheden af Gullfoss findes det geotermiske Geysir-område med sine varme kilder og Islands mest aktive gejser, Strokkur. Med regelmæssige udbrud hvert femte minut får vi flere chancer for at opleve, når kilden kaster en imponerende kaskade af vand op mod himlen. Man kan vandre rundt mellem huller med boblende ler og dampende underjordiske kilder – og mærke jordens indre kræfter lige under fødderne. Vi besøger den smukke nationalpark Thingvellir. Her samledes det islandske Alting, der er verdens ældste rigsdag, allerede i 900-tallet. Island ligger midt på sprækken mellem de europæiske og amerikanske kontinentalplader, og i Thingvellir er forkastningen, der dannes, når de to kontinenter langsomt flytter sig, særligt tydelig. Let frokost undervejs (inkluderet). 

4. dag: Fridag (kun på 6-dages rejsen): I dag er der mulighed for at udforske Reykjavik på egen hånd. Vi bor i centrum, så mange ting er ganske tæt på. Byen har mange oplevelser f.eks. museet Whales of Iceland, Islands Nationalgalleri eller måske endnu et besøg i Hallgrimskirken eller Perlan. Rejselederen tilbyder en gåtur i Reykjavik.

4./5. dag: Det sydlige Island. Dages udflugt går i dag mod syd. I lavlandet på det sydlige Island møder vi frodige marker, mægtige vandfald, smukke strande, gletsjere og hyggelige små byer. Vi oplever naturskønne steder og områder, hvor landets historie blev formet. Fra Reykjavik kører vi sydpå mod Hvolsvöllur og senere videre mod vandfaldet Seljalandsfoss, hvor man faktisk kan komme ind bag selve vandfaldet. Turen fortsætter videre mod det større vandfald Skógarfoss, hvor man kan komme helt tæt på foden af vandfaldet. Vi besøger byen Vík på den sydlige kyst, hvor vi får frokost (inkluderet). I Víks omgivelser finder vi de imponerende sorte strande af vulkansand, et rigt fugleliv langs kystens klipper og særegne lavaformationer. Her er også god mulighed for at se de berømte søpapegøjer. En variationsrig dag fyldt med oplevelser og Islands mange kontraster.

5./6. dag: Den Blå Lagune – Hjemrejse. Efter en rolig morgen holder bussen klar til at tage os til vores sidste og en af de mest omtalte oplevelser på Island – Den Blå Lagune. Vi har et par timer til rådighed i lagunen, hvor der er inkluderet entré, håndklæde og valgfri drink i lagunen. Så husk badetøjet! Den berømte Blå Lagune ligger som en oase midt i et lavafelt uden for Reykjavík. Her kan man nyde det varme (36-39° grader) og mineralholdige vand, uanset årstiden. Den Blå Lagunes varme vand indeholder naturligt aktive ingredienser, såsom velgørende mineralsalte og grønne alger, som hjælper dig med at slappe af og slippe hverdagens stress og jag. En dejlig afslutning på rejsen. Herefter bliver vi kørt i lufthavnen, hvor vi har afgang fra Keflavik kl. 16.35. Ankomst Billund kl. ca. 21.30. I Billund venter en bussen på os, og vi starter hjemturen mod vore hjembyer.

Tilkøb: Islandsk middag: En aften tilbydes en islandsk middag for gruppen på hyggelig restaurant i centrum af Reykjavik – 500 m fra hotellet. Tre retter indeholdende suppe, fisk samt dessert. Bestilles sammen med rejsen. Pris 395,-.

NB: Der tages forbehold for ændringer i programrækkefølge.

 

 

 

Rejse: Island, flyrejse


"Fantastisk rejser med god tid de forskellige steder, vi besøgte"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Center Hotels Plaza

3-stjernet hotel beliggende i centrum af Reykjavik med butikker, restauranter og havneområdet lige udenfor døren. Hotellet har egen bar. Alle værelser med eget bad og toilet. Gratis WiFi.

Center Hotels Plaza
Aðalstræti 4- 6
101 Reykjavik
Tlf. +354 595 8550

https://www.centerhotels.com/en/hotel-plaza-reykjavik

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle DTC

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

FLYTIDER:

Afgang Billund kl. 22.30. Ankomst Keflavik kl. 23.25
Afgang Keflavik kl. 16.35. Ankomst Billund kl. 21.30

 

TILLADT BAGAGE: 23 kg håndbagage + 10 kg bagage

HUSK PAS

 

Fakta om Island:

Island er en nordisk europæisk østat, der ligger, hvor Nordatlanten møder Ishavet på den midtatlantiske ryg. Landet har ca. 330.000 indbyggere og et areal på 103.000 km², hvilket gør det til Europas tyndest befolkede land. (kilde: Wikipedia). Hovedstaden er Reykjavik.

Sproget: Islandsk er hovedsproget. Dansk er obligatorisk fremmedsprog i islandske grund- og gymnasieskoler. Mange foretrækker dog at tale engelsk. 

Valutaen er islandske kroner. Man kan ikke veksle til islandske krone hjemmefra da de danske banker ikke tilbyder dette. Når man kommer til Island kan islandske kroner hæves i bankerne, bl.a. i lufthavnen, såvel som i pengeautomater (ATM’s) rundt omkring i landet. VISA og MASTERCARD kan også bruges næsten alle steder. 

HUSK pas & gyldigt billedidentifikation.

Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

Klimaet er oceanisk, hvilket betyder milde vintre og kølige somre. Gennemsnitstemperatur i juli er 10-11ºC. I juli har Island næsten 24 timers dagslys, hvorimod det er mørkt det meste af dagen fra oktober til marts. Klimaet er betydelig mildere end de fleste andre steder på samme breddegrad. En varm havstrøm fører varme sydfra til Islands kyster.

 

Prisen inkluderer:

 • Fly Billund – Keflavik t/r
 • Bagage på fly
 • 4/5 x overnatninger
 • 4/5 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • Perlan - billet til Observationsdækket
 • Besøg i Den Blå Lagune inkl. entré, håndklæde og drink
 • Alle nævnte udflugter
 • Dansk rejseleder
 • Transferbus til/fra Billund Lufthavn

 

Tillæg for eneværelse:
Maj 2.100,-
Juli: 3.450
August: 2.800,-

 

TILKØB:
Hvalsafari: 595,-
Virtuel FlyOver Iceland: 315,-
Islandsk middag: 395,-
Bestilles sammen med rejsen

 

Anmeldelser af Island - fly 5/6 dage

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Karen 30.08.22

Fantastisk rejser med god tid de forskellige steder, vi besøgte.

__________________________________________________

 Bodil 29.08.22

Storslået tur med en masse indtryi. Kan stærkt anbefales!

__________________________________________________

 Elva 07.09.18

Spændende at besøge Island med sin specielle natur. Dejligt hotel og gode guider, der var dygtige til at fortælle, om det vi kom frem til. Fin service hele vejen :)

__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

12.998
Færøerne

Færøerne med fly

Flyrejse
32.398
Grønland

Grønland

Flyrejse
19.998
Island

Island Rundt - fly 8 dage

Flyrejse