Island rundt & Færøerne – Krydstogt

Rundrejse

Tag med på en spektakulær rundrejse mod nord, hvor vi kommer hele Island rundt i bus i 8 dage samt 3 dage rundt på Færøerne. En rejse hvor naturen er i højsæde. Vi går ombord på Smyril Lines skib i Hirtshals og nyder et døgn ombord, inden vi stiger af i Torshavn, hvor vi skal bo de næste 3 nætter. Med bus og lokalguide kommer vi tæt på den færøske natur og kultur. Herefter går rejsen videre med Smyril Line mod Seydisfjordur i det nordøstlige Island. Her starter vores rundrejse på Island, som tager udgangspunkt i hovedvejen ”Rute 1”, som går hele øen rundt. Igen står bus og lokalguide klar til at følge os på vej. Vi oplever øens mangfoldighed, naturens kræfter, den geotermiske aktivitet og de store forskelle fra nord til syd og øst til vest. Vi ser overdådige vandfald, øde strækninger, bjerge og gletsjer og lærer om landets historie. Fyldte af oplevelser vender vi tilbage til Seydisfjordur, hvor vi igen påstiger skibet og kan nyde et par afslappende dage ombord inden ankomst til Hirtshals.

 

Highlights

 • Rejse med luksusskibet Norröna
 • 3 dage på Færøerne
 • 8 dage på Island
 • Island – kom hele øen rundt
 • Færøerne – se nogle af de mest kendte steder
 • Unikke naturoplevelser
 • Mange oplevelser inkluderet i prisen
 • Dansk rejseleder & lokale guider

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling ankommer vi til Hirtshals, hvor vi har afgang kl. 15.30 med Smyril Line. Vi får tildelt vores kahytter og mødes igen til aftensmad i skibets restaurant.

2. dag: Smuk dag på havet. Efter morgenbuffet ombord har vi tid til at nyde en dag på havet og de dejlige faciliteter ombord. Vi spiser aftensmad ombord og gør derefter klar til at forlade skibet. Kl. ca. 22.30 ankommer vi i Torshavn, hvor vi går fra borde og til vores hotel i centrum af Torshavn, hvor vi bliver indkvarteret.

3. dag: Gjógv – Klaksvik. Vi kører fra Torshavn på øen Streymoy igennem betagende natur til øen Eysturoy, hvor vi ser klippeformationen ”Kællingen & Kæmpen”, Slættaratindur – det højeste fjeld på Færøerne og bygden Gjógv med den flotte og barske naturhavn. I Gjógv er frokosten klar til os på det lokale hotel (inkluderet). Herfra videre til øernes næststørste by Klaksvik, hvor vi ser den flotte Christianskirke. Tilbage til Torshavn, hvor aftensmaden er på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.

4. dag: Gasadalur – Vestmanna. I dag kører vi til øen Vagar, hvor vi besøger bygden Gasadalur med det smukke vandfald Bøsdalafossur. Bygden fik først en vej igennem fjeldet i 2004. Førhen måtte man vandre eller sejle til bygden. Vi nyder en frokost i den lokale café (inkluderet). Herfra går turen til Vestmanna, hvor der tilbydes en sejltur langs de smukke fuglefjelde. Tilkøb: 550,-. Klippernes formationer, vandets farve, fårene som græsser på de stejle klipper og fuglelivet er et imponerende syn. Ønsker man ikke sejlturen, kører bussen retur til Torshavn, hvor man kan nyde eftermiddagen på egen hånd. Aftensmad på egen hånd.

5. dag: Kirkjubøur – Torshavn. Oplev den smukke kongsgård ude og indefra (inkluderet), Olavs kirken og Magnus-katedralen, som aldrig blev færdig, i den lille bygd Kirkjubøur. Tilbage i Torshavn går vi en guidet tur i Torshavn forbi bl.a. den gamle bydel, domkirken, Tinganes og Reyn med de små gyder og charmerende huse. Sidst på eftermiddagen mødes vi alle foran hotellet og går samlet til havnen, hvor vi igen går ombord på Smyril Lines skib, som sejler mod Island kl. 18.00. Aftensmad ombord.

6. dag: Seydisfjordur – Dettifos – Myvatn – Akureyri. Vi ankommer til Seydisfjordur på Island kl. ca. 08.30 og går straks fra borde, hvor vi møder vores bus og lokalguide, som skal følge os den næste uge. Vi skal i dag opleve Dettifoss – et af de største vandfald i Europa og Myvatn naturbad (inkluderet), hvor vi kan bade i 36-40 gr. mineralholdigt saltvand fra undergrunden i fascinerende omgivelser af lavasten og sand. Vi besøger Dimmuborgir, som er en spektakulær lavapark med høje lavaformationer og ser naturligvis også geotermisk aktivitet og månelignende landskab ved vulkanområdet Krafla. Overnatning og middag på hotel i Akureyri.

7. dag: Blaumbær – Hraunfossar – Grabrok. Vi kører videre mod vest og stopper ved Glaumbæren, som er et flot frilandsmuseum (inkluderet). Herfra videre til Grabrok, som er et imponerende vulkankrater, som vi vil besigtige. Vi kommer også forbi de varme kilder Deildartunguhver og de smukke vandfald Hraunfossar. Overnatning og middag på hotel ved Borganes.

8. dag: Reykjavik. Efter morgenmaden kører vi mod hovedstaden Reykjavik, hvor vi tager en rundtur i byen til bl.a. Hallgrimskirken, museet Perlan (inkluderet) og koncertsalen Harpa. Vi bliver introduceret til byen og checker derefter ind på vores hotel i Reykjavik. Om eftermiddagen tilbydes en hvalsafari (tilkøb) eller man kan bruge eftermiddagen på egen hånd i byen. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med diverse informationer. Aftensmad må egen hånd.

Tilkøb: Hvalsafari - 3 timer. Hvalsafari fra Reykjavik havn med engelsktalende guide. Med komfortabelt skib sejler vi ud for at se hvaler og måske delfiner og marsvin. Mulighed for at være både inden- og udenfor på skibet. Husk varmt tøj. Varme overalls kan lånes ombord. Pris: 495,- pr. person.

9. dag: The Golden Circle. Rundturen ”Den Gyldne Cirkel” er en islandsk klassiker, hvor vi på en og samme dag oplever nogle af Islands mest kendte attraktioner. Oplev det fantastiske vandfald Gullfoss, som ofte betegnes som Islands allersmukkeste. Lige i nærheden af Gullfoss findes det geotermiske Geysir-område med sine varme kilder og Islands mest aktive gejser, Strokkur. Med regelmæssige udbrud hvert femte minut får vi flere chancer for at opleve, når kilden kaster en imponerende kaskade af vand op mod himlen. Man kan vandre rundt mellem huller med boblende ler og dampende underjordiske kilder – og mærke jordens indre kræfter lige under fødderne. Se den smukke nationalpark Thingvellir. Her samledes det islandske Alting, der er verdens ældste rigsdag, allerede i 900-tallet. Island ligger midt på sprækken mellem de europæiske og amerikanske kontinentalplader, og i Thingvellir er forkastningen, der dannes, når de to kontinenter langsomt flytter sig, særligt tydelig. Overnatning og middag på hotel ved Hvolsvöllur.

10. dag: Seljalandsfoss – Skogafoss – Reynisfjara. Dagens udflugt går mod syd. I lavlandet på det sydlige Island møder vi frodige marker, mægtige vandfald, smukke strande, gletsjere og hyggelige små byer. Fra Reykjavik kører vi sydpå mod vandfaldet Seljalandsfoss, hvor man kan komme ind bag selve vandfaldet. Turen fortsætter videre mod det større vandfald Skógarfoss, som kan nydes helt tæt på – og via trapper også fra toppen. Ved kysten mod syd finder vi de imponerende sorte strande af vulkansand, et rigt fugleliv langs kystens klipper og særegne lavaformationer. Her er også god mulighed for at se de berømte søpapegøjer. Vi besøger også The Icelandic Lava Show (inkluderet) – et interaktivt show og fortælling om vulkansk aktivitet. Overnatning og middag på hotel ved Kirkjubæjarklaustur.

11. dag: Skaftafell National Park – Svartifoss – The Glacier Lagoon. Dagen byder på endnu flere islandske naturskønne oplevelser i Skaftafell Nationalpark med blandt andet besøg ved vandfaldet Svartifoss, som er omgivet af sorte lavasøjler. Ved gletsjersøen Jökulssárlón skal vi ud at sejle blandt flydende isbjerge (inkluderet). En storslået oplevelse i en amfibiebåd, som både kan køre på land og sejle i vand. Overnatning og middag på hotel.

12. dag: De østlige fjorde. Efter morgenmad på hotellet oplever vi  mere af det østlige Island med mange fjorde og små landsbyer. Vi holder en del pauser undervejs nordpå og stopper bl.a. ved Eggin í Gleðivík for at se det berømte kunstværk. The Wilderness Centre er et historisk museum, som vi besøger (inkluderet). Her kan vi lære om områdets historie og de barske forhold, som folkene har levet under. Overnatning og middag på hotel ved Egilsstadir.

13. dag: Afrejse Island. Straks efter morgenmaden kører bussen os til havnen i Seydisfjordur, hvor vi igen går ombord på skibet Norröna. Afgang fra Island kl. 10.30. Vi får tildelt vores kahytter og kan nyde dagen ombord. Vi mødes til aftensmad i skibets restaurant.

14. dag: Smuk dag på havet. Efter morgenbuffet ombord har vi hele dagen til fri disposition. Aftensmad i skibets restaurant.

15. dag: Hjemkomst. Morgenmad ombord. Veludhvilet og fuld af oplevelser i bagagen ankommer vi til Hirtshals kl. 12.30 og bliver derfra kørt til vores hjembyer.

 

Norröna

Skibet Norröna er et flot og fascinerende krydstogtskib, der kan tage 1.482 passagerer og har plads til 800 biler. Ombord på Norröna findes biograf, sauna, swimming pool, legeplads, fitnesslokale, bar, restauranter m.m.

 

 

Hotel Torshavn

3-stjernet hotel beliggende i centrum ved den smukke havn og kun 300 m fra den gamle bydel. Alle værelser med eget bad og toilet samt tv og internet. Der er restaurant og bar på hotellet. 

Hotel Torshavn
Torsgøta 4
FO-100 Torshavn
Tlf. 350000

 

Hoteller Island - Rundrejse

Oplysninger på på vej.....

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Hirtshals

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy

 

Fakta om Færøerne & Island:

Færøerne består af i alt 18 øer, hvoraf 16 er beboede. Befolkningstallet er ca. 49.000 og alene i hovedstaden Torshavn bor de ca. 20.000. Siden 1948 har Færøerne været en selvstyrendel de af det danske kongerige. De har deres egen lovgivende forsamling, som hedder "lagtinget". Færøerne har også eget flag. 

Island er en selvstændig republik i Nordatlanten. Landet var under først norsk og derefter dansk herredømme fra 1262-1918, hvor Island opnåede selvstændighed. Der bor ca. 330.000 mennersker på Island på et areal på 103.000 km², hvilket gør det til Europas tyndest befolkede land. Landets hovedstad og største by er Reykjavík.

Sproget på Færøerne er færøsk, som er tæt beslægtet med islandsk. Udover færøsk er dansk også officielt sprog. På Island tales der naturligvis islandsk, men undervisning i engelsk og dansk er obligatorisk i grundskolen, og begge disse sprog forstås og tales i stor udstrækning.

Valutaen på Færøerne er danske kroner - dog har Færøerne sine egne sedler med lokale motiver. De fleste steder kan man benytte danske pengesedler, men det kan være et problem at benytte færøske sedler i Danmark – så derfor er det en god idé at veksle tilbage til danske, inden du forlader Færøerne. Der betales ikke vekselgebyr - hverken i Danmark eller på Færøerne, når sedler veksles.

Den islandske møntfod hedder “króne”. Man kan ikke veksle til islandske krone hjemmefra da de danske banker ikke tilbyder dette. Når I kommer til Island kan islandske kroner hæves i bankerne, bl.a. i lufthavnen, såvel som i pengeautomater (ATM’s) rundt omkring i landet. De mest almindelige betalingskort (VISA, Mastercard og Diners Club) kan anvendes på Island.

Elektricitet - På Færøerne og Island er stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

Tax-free refundering - Færøerne. Alle, som ikke har bopæl på Færøerne, har ret til at få moms tilbage ved køb over 300 kr. Mere end 220 butikker på Færøerne skilter med TAX FREE. Bed om en 'Tax Refund Cheque' og få den stemplet i butikken. Udfyld formularen, som skal afleveres til tolderne på havnen eller i lufthavnen. Ved afrejse fra Færøerne skal formularen stemples af tolderne, som kan forlange at se legitimation og varer. Ved afrejse med M/F "Norrøna", skal checken stemples i afgangshallen inden ombordstigning. Ved afrejse med fly kan checken indløses i informationen i lufthavnen på Vágar. Passagerer på krydstogtskibe indløser checken ombord.

Tax-free refundering - Island. Rejsende, der handler for mere end ISK 4.000 i samme butik på Island kan ved udrejse få momsen på produkterne retur (op til 15 % af købsværdien). Bed om en taxfree-kvittering ved købet, som skal fremvises sammen med ubrudt emballage i lufthavnen, så tilbagebetales momsen.

Prisen inkluderer:

 • Bustransfer til/fra Hirtshals
 • 4 x overnatning på skib
 • 3 x overnatning i Torshavn
 • 7 x overnatning på Island
 • 14 x morgenmad
 • 2 x frokost på Færøerne
 • 11 x aftensmad
 • Entré Myvatn Nature Bath
 • Entré Glaumbær Museum
 • Entré Perlan, Reykjavik
 • Entre The Icelandic Lava Show
 • Sejltur på Glacier Lagoon
 • Entre The Wilderness Centre
 • Alle udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • Lokal guide på Færøerne & Island

 

Tilkøb:
Udvendig kahyt, Smyril Line: 1.900,- pr. person
Færøerne, sejltur ved Vestmanna: 550,-
Island, hvalsafari ved Reykjavik: 495,-

 

Anmeldelser af Island Rundt & Færøerne

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

18.998
Island

Island Rundt - fly 8 dage

Flyrejse
9.398
Færøerne

Færøerne med fly

Flyrejse
9.998
Island

Island - fly 5 dage

Flyrejse