Sverige - Kalmar & Øland

Rejse til det skønne Småland, som er indbegrebet af, hvad man som dansker forstår ved et typisk svensk landskab. Vi bor i Kalmar - en charmerende gammel by, som ligger smukt ved Kalmarsund og den 6 km lange bro til Øland. Småland er også kendt for Glasriget, som vi naturligvis stifter bekendtskab med. Vi besøger desuden Øland - øen med de fleste solskinstimer i Sverige, dejlige strande og natur samt de firkantede stubmøller, som er et særkende for Øland. Vi bor lige midt i den hyggelige Kalmar by.

Afgange

Afrejse: 
26/06/2017
Hjemkomst: 
30/06/2017
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.798
Forespørg
Afrejse: 
28/08/2017
Hjemkomst: 
01/09/2017
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.798
Forespørg
Afrejse: 
31/07/2017
Hjemkomst: 
04/08/2017
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
4.798
Forespørg

Highlights

 • Smålands smukke natur
 • Kalmar slot & den charmerede gamle bydel "Gamla Stan"
 • Tur rundt i Glasriget til bl.a. Kosta Glasværk
 • Heldagstur til naturskønne Øland
 • Besøg ved Borgholm Slotsruin
 • Se Kong Gustaf og Dronning Silvias sommerslot
 • Hotel i centrum af Kalmar

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling går turen ned gennem Jylland og over Fyn, hvorfra vi kører via Storebæltsbroen og Øresundsbroen til Sverige. Vi fortsætter gennem Sydsverige, inden vi følger den smukke Østersø kyst det sidste stykke til Kalmar. Aftensmad på hotellet.

2. dag: Kalmar - Gamla Stan - Kalmar Slot. Efter at have nydt morgenmaden på hotellet skal vi på en byrundtur i Kalmar. Her skal vi bl.a. besøge "Gamla Stan" - et velbevaret og hyggeligt bymiljø med gamle farverige lavloftede træhuse, stokroser og brolagte gader. Vi skal også besøge Kalmar Slot, som er Sveriges bedst bevarede renæssanceslot. Slottet, som ligger beskyttet bag en bro, volde, bastioner og murer er i dag et spændende museum, hvor man kan se en del af de kongelige gemakker som slotskirken, fangetårnet, køkkenet samt diverse udstillinger (entre ca. 100,- SEK). Vi får også mulighed for en gåtur i Slotsparken, inden turen går tilbage til hotellet. Eftermiddagen byder på lidt tid på egen hånd i byen, inden aftensmaden serveres på hotellet.

3. dag: Glasriget - Elgpark. Vi tager på en tur rundt i Glasriget. Vi besøger spændende glasværker, hvor man får mulighed for at se, hvordan glasblæsere, slibere, gravører og malere arbejder. Vi vil blandt andet besøge det ældste og mest kendte " Kosta Glasværk", hvor de laver de populære Kosta Boda glas (entre ca. 50,- SEK). Glasværkerne har salgsudstillinger, hvor der er mulighed for at købe souvenirs/gaver med hjem. De svenske glasværkers historie i Småland er lang og kan føres tilbage til 17. århundrede. Foruden Glasværkerne vil vi nyde den smukke natur i området, som byder på både tætte skove, stenblokke i alle størrelser og et utal af søer og vandløb. Vi gør også ophold ved en elgpark, hvor man har mulighed for at se de store svenske elge på nær hold (entre ca. 80 SEK). Aftensmad på hotellet.

4. dag: Øland - Solliden. Efter morgenmaden sætter vi os i bussen og kører over den 6 km lange Ølandsbro til Øland. Øen er 140 km lang og 16 km bred. Øland er med de gode badestrande en populær ferieø, men også blomster-og fugleinteresserede kommer til øen, da man her har mulighed for at opleve over 30 forskellige orkidéarter og over 300 forskellige fuglearter. Naturen på Øland er unik – nogle steder gold og barsk, andre steder frodig og artsrig. Den sydlige tredjedel af Øland består af alvar - en flad kalkstensslette med en stor artsrigdom af planter. På den midterste og nordlige del af øen vokser løvtræer, mens den nordvestlige del mod kysten er domineret af kalksten. Vi kører rundt på den dejlige ø og gør stop ved Borgholm Slotsruin fra 1100-tallet, som er blevet brugt i mange kampe mod danskere (entre ca. 90,- SEK). Syd for slotsruinen ligger Solliden, som er Kong Gustaf og Dronning Silvias sommerslot. Her vil der være muligt at gå en tur rundt i det imponerende parkanlæg og nyde de mange flotte blomster, træer og statuer (entre ca.90,- SEK). Vi er tilbage ved hotellet til aftensmaden.

5. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden gå turen hjemover. Vi kører tværs gennem Sverige og videre over Øresundsbroen via Sjælland, Fyn og til Jylland. Vi forventer at være hjemme først på aftenen.

First Hotel Witt

Hotellet ligger centralt i Kalmar - lige ved domkirken og Stortorget. Hotellet ligger tæt på butikker og restauranter og flere af de historiske seværdigheder er indenfor gåafstand. Værelserne har alle bad, toilet, TV og gratis WiFi. Hotellet har desuden sauna, motionsrum og indendørs pool, som frit må benyttes samt en hyggelig bar og restaurant. 

First Hotel Witt
Södra Långgatan 42
392 31 Kalmar
Tlf.: +46 480 152 50

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Fyn (E20) - Sjælland (E20)

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Kalmar & Øland

Kalmar ligger i Småland på østkysten af Sverige og er Smålands tredjestørste by. Der bor ca. 36.000 i Kalmar, som er en charmerende gammel by - faktisk en af Sveriges ældste byer. 

Øland er en provins og Sveriges næststørste ø. Den er beliggende i Østersøen øst for Småland, som den skilles fra af det smalle Kalmarsund. Øen har været forbundet med fastlandet siden 1972 ved en bro, Ølandsbroen.

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatninger på hotel
 • 4 x morgenbuffet
 • 4 x aftensmad
 • Alle udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelser: 1.400,-

Anmeldelser af Kalmar & Øland

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.698
Sverige

Stockholm & Ålandsøerne

Busrejse
8.298
Norge

Fjordnorge

Busrejse
9.298
Norge

Nordlys med Hurtigruten

Bus & båd

Rejsekatalog 2017

Rejsenyheder 2017