Tyskland - Kirchheim

- Intet tillæg for eneværelse -

Trekanten mellem Hessen, Thüringen og Bayern var et af de mest højspændte områder i Europa under den kolde krig. Det og meget mere skal vi opleve på denne spændende rejse i Tysklands grønne hjerte, der fører os gennem romantiske bindingsværksbyer, til tops i naturområdet Rhön og ned under jorden i en mine med ædelstene og et skatkammer fra krigens tid. Vi bor i Kirchheim i Hessen - kendt for frisk luft og et godt og mildt klima.  

Afgange

Afrejse: 
04/06/2018
Hjemkomst: 
08/06/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.398
Forespørg
Afrejse: 
09/09/2018
Hjemkomst: 
13/09/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.398
Bestil
Afrejse: 
29/09/2018
Hjemkomst: 
03/10/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.398
Forespørg

Highlights

 • Saltmine med strålende krystaller
 • ”Point Alpha” – Grænsen mellem DDR og Vesttyskland
 • Wasserkuppe, det højeste punkt i Hessen med Fuldaflodens udspring
 • Snapsebrænderi med frokost
 • Barokbyen Fulda
 • Intet tillæg for eneværelse
 • Dansk vært på hotellet

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser, til vi når hotellet i Kirchheim. Vi bliver indkvarteret på det hyggelige hotel, hvorefter det er tid til aftensmad.

2. dag: Kold Krig og Krystaller. Efter morgenmaden kører vil til Merkers, hvor vi kan tage på en spændende rejse under jorden. I 1980 opdagede man i den årtusindgamle saltmine et krystalkammer hvor væggene er dækket af strålende krystaller - fra bittesmå til krystaller med kantlængder på op til en meter. Vi får mulighed for at se saltminen med det skatkammer, hvor amerikanske tropper den 4. april 1945 fandt stabler af glitrende guldbarrer, kuffertfulde af pengesedler og værdifulde malerisamlinger, som nazisterne havde hjemført fra besatte lande og gemt af vejen. Praktiske sko anbefales (entre ca. 23,- euro). Dagen byder også på et besøg ved "Point Alpha". Stedet var strategisk vigtigt under den kolde krig. Her står den tidligere topsikrede og frygtede grænse mellem DDR og Vesttyskland lyslevende med tårne, dødsstribe og pigtråd. En del af den tidligere amerikanske base er åben for besøg, og den flotte udsigt over den tidligere DDR-delstat Thüringen viser, hvorfor netop det her sted var en af den kolde krigs strategisk vigtigste adresser (entre ca. 5,- euro).

3. dag: Æbler og Fulda flodens udspring. I dag skal vi på en flot tur op til det højeste punkt i Hessen, nemlig "Wasserkuppe". Her i 800 meters højde udspringer floden Fulda. Her er udsigt til 30 bakker, og i godt vejr kan man være heldige at se en del paragliders. På vejen tilbage til hotellet besøger vi det mindste snapsebrænderi i Tyskland, der fremstiller æblemost, æblevin og æblesherry. Her spiser vi frokost, med temaet "æbler" (inkluderet).

4. dag: Barokbyen Fulda. Vi besøger den hyggelige barok by Fulda, som ligger mellem bjergene Rhön og Vogelsberg. Vi skal bl.a. se den store barokke Domkirke og Michaelskirche, som er en af de ældste kirker i Tyskland bygget i år 820. Lige ved siden af ligger det gamle slottet, hvor man kan besøge de historiske sale og komme op i tårnet, hvorfra der er en flot udsigt over byen. På nordsiden af slottet ligger den smukke barokhave Schlossgarten med Orangeriet. Efter lidt tid på egen hånd tager vi tilbage til hotellet, hvor vi vil nyde resten af dagen.

5. dag: Hjemrejse. Efter nogle oplevelsesrige dage sammen med andre rejsende, går turen hjemover lige efter morgenmaden. På vejen hjem holder vi pause ved den dansk/tyske grænse. Vi er hjemme først på aftenen.

Hotel Eydt***

Vi skal bo på det hyggelige familiedrevne Hotel Eydt i Kirchheim lidt syd for Kassel.
Hotellet har elevator, restaurant, en hyggelig hotelbar og udendørs biergarten. Alle værelser har eget bad, toilet og TV. 

Hotel Eydt***
Hauptstraße 19 - 21
D-36275 Kirchheim
Tlf.: 0049 66 25 92 25 0
www.eydt-kirchheim.de

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning
 • 4 x morgenbuffet
 • 4 x aftensmad
 • Frokost og besøg på snapsebrænderi
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

INTET tillæg for eneværelse!

Anmeldelser af Kirchheim

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

5.498
Tyskland

Bodensøen

Busrejse
2.598
Tyskland

Berlin

Busrejse
7.598
Frankrig

Normandiet & Jersey

Busrejse