Polen - Krakow & Zakopane

En oplevelsesrig rejse til det sydlige Polen, hvor vi bor i den gamle hovedstad Krakow og i den smukke by Zakopane. Begge byer er nogle af Østeuropas smukkeste og mest spændende byer. De har en fortryllende charme, spændende kultur og mange historiske seværdigheder. Krakow er en by med smalle brostensbelagte gader, små hyggelige cafeer og smukke historiske bygninger. Måske nok en af de bedst bevarede storbyer i Europa, da byen næsten undgik bombardementer under krigen. Zakopane ligger skønt i Tatra Bjergene og har en unik stemning med flot pyntede bjælkehuse. Her er, som et af de eneste steder i Polen, mulighed for at se borgere klædt i de håndsyede traditionelle folkedragter.

Oplev saltminen i Wielizca, koncentrationslejren i Auschwitz samt en sejltur på tømmerflåde gennem et enestående smukt landskab. En spændende rejse hvor vi får en masse uforglemmelige oplevelser med hjem.

 

Highlights

 • Byrundtur i Krakows flotte gamle velbevarede bydel
 • Se Oskar Schindlers fabrik, kendt fra filmen af samme navn
 • Oplev den 700 år gamle saltmine i Wieliczka med lokalguide
 • Tur til Tatrabjergene med de uforglemmelige landskaber
 • Tømmerflåde tur på Dunajec floden
 • Mulighed for besøg i koncentrationslejren Auschwitz
 • Bo i Zakopane med den smukke beliggenhed ved bjergene
 • Kongeslottet på Wawel-højen i Krakow

Afgange

Afrejse: 
01/07/2023
Hjemkomst: 
08/07/2023
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
6.498
Bestil
Afrejse: 
23/09/2023
Hjemkomst: 
30/09/2023
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
6.498
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i det vestlige Polen. Vi får aftensmad ved ankomsten.

2. dag: Auschwitz. I dag kører vi det sidste stykke mod Krakow. Undervejs holder vi en pause i Oswiecim, hvor vi kan besøge Auschwitz museet (Tilkøb: 150,- ), som nok er et af de mest berømte museer i verden. Ønsker man ikke at besøge museet, kan man i stedet går en tur i byen. Koncentrationslejren blev oprettet af tyskerne under 2. verdenskrig og er i dag et anderledes og spændende museum. Auschwitz er ikke egnet for gangbesværede. Vi får en rundvisning, inden vi fortsætter turen videre mod Krakow, hvor vi indkvarteres på hotellet. Her skal vi tilbringe de næste 2 nætter og får aftensmad på hotellet.

3. dag: Krakow. Efter morgenmaden skal vi opleve Krakows flotte gamle bykerne, som er indskrevet på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi ser Wawelhøjen med Kongeslottets smukke gård og besøger den betydningsfulde katedralbygning, hvor de fleste polske konger er blevet kronet og senere begravet (entre ca. 5 euro). Vi fortsætter til fods ad gamle charmerende stræder mod Markedspladsen, hvor der findes imponerende bygninger, Markedshallerne fra ca år 1300, hvor folk i gamle dage kom fra landet og solgte deres produkter - en meget karakteristisk bygning i italiensk stil og ikke mindst den vidunderlige Mariakirke (entre ca. 3 €) med Europas største alter fra Middelalderen. Der vil også blive tid på egen hånd til at udforske byen med de talrige butikker, spændende museer og hyggelige cafeer. Har man lyst, kan man gå en tur til det jødiske kvarter Kazimierz, hvor man finder smukke synagoger og jødiske traditioner. Vi får aftensmad på hotellet.

4. dag: Wieliczka. Vi forlader hotellet og får det sidste med af Krakow på vejen ud af byen, hvor vi kører gennem det gamle jødiske kvarter Kazimierz og videre forbi Oskar Schindlers fabrik - kendt fra filmen af samme navn. Turen fortsætter mod byen Wieliczka. I den lille by gemmer der sig under jorden - en 700 år gammel saltmine, der er skrevet ind på UNESCO´s liste. Det menes at være den ældste og stadig fungerende virksomhed i verden og ikke mindre end Polens største attraktion. Under besøget i saltminen ser vi små søer, flotte kamre skåret ud i saltsten samt hører om, hvordan minedriften var i gamle dage (Tilkøb: 275,-). Efter besøget i Wielicka fortsætter vi turen til Zakopane gennem den unikke landsby Chocholow med de mange gamle bjælkehuse. Vi får aftensmad på hotellet i Zakopane, hvor vi skal bo de næste 3 nætter.

5. dag: Zakopane. Zakopane ligger i de flotte Tatrabjerge og er et af Polens mest populære rejsemål både sommer og vinter. Vi starter dagen med en byrundtur til fods for at føle den helt specielle stemning, som byen er kendt for. Vi spadserer ad Krupowki gaden - byens gågade som er en af de mest kendte gader i landet. Vi ser en lille trækirke og det lokale store marked med mulighed for gode indkøb. Det vil også være muligt at tage en kabelbane op til Gubalowka bakken (entre ca. 7 €), hvorfra der i godt vejr er en fantastisk udsigt over Zakopane og Tatrabjergene. Der vil være tid på egen hånd før aftensmaden på hotellet.

6. dag: Nationalpark - tømmerflåde. Vi kører en tur til en nationalpark lidt øst for Zakopane med særprægede, uforglemmelige landskaber. En topoplevelse i det sydlige Polen er en sejltur med store tømmerflåder på Dunajec floden med de flotte Pieniny-bjerge i baggrunden lige ved grænsen til Slovakiet. Vi sejler i ca. 2 timer, og den tid kan vi bruge til at slappe af og beundre områdets uberørte natur med høje kalkstensklipper, fugle og hyggelige landsbyer. Sejlturen koster ca. 15 € og afregnes med rejselederen. Vi er tilbage i Zakopane sidst på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet.

7. dag: Hjemrejse. Efter oplevelsesrige dage i det sydlige Polen må vi tage afsked med Zakopane. Vi kører lige efter morgenmaden mod overnatningshotellet i Tyskland. Vi får aftensmad ved ankomsten.

8. dag: Hjemkomst. Vi kører det sidste stykke til Danmark og forventer at være hjemme sidst på aftenen.

 

Hotel Wyspianski*** 

Hotel Wyspianski er centralt beliggende i gåafstand til de største og vigtigste seværdigheder og monumenter i Krakow. Der er ca. 5-10 min. gang til torvet i den gamle bydel. Hotellet er moderne indrettet og har egen restaurant. Hotellet har cocktail bar, elevator, souvenir butik og andre faciliteter. Alle værelser har eget bad/toilet, tv, telefon, WiFi og hårtørre.

Hotel Wyspianski***
Westerplatte 15
31-033 Kraków
Tlf. +48 12 422 95 66

 

Hotel Czarny Potok***

Hotellet i Zakopane ligger idyllisk og har en hyggelig have samt fitnesscenter med spa, swimmingpool, sauna og Jacuzzi. Hotellet har egen restaurant, elevator og en bar, hvor man kan nyde en forfriskning. Der er ca. 400 meter til byens centrum og hovedgaden Krupowki. Alle værelser har eget bad/toilet, tv, telefon og WiFi.

Hotel Czarny Potok***
ul. Tetmajera 20
34-500 Zakopane
Tlf.: +48 18 2020204

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Prisen inkluderer:

 • 1 x overnatning i det vestlige Polen
 • 2 x overnatning i Krakow
 • 3 x overnatning i Zakopane
 • 1 x overnatning i Tyskland
 • 7 x morgenbuffet
 • 7 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus 

 

Tillæg for eneværelse: 1.300,-

TILKØB: Auschwitz: 150,- (bestilles sammen med rejsen)
Oplys navn som i dit pas ved bestilling

TILKØB: Saltminen: 275,- (bestilles sammen med rejsen)

 

Anmeldelser af Krakow - Zakopane

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.598
Polen

Barlinek

Busrejse
4.098
Tyskland

Dresden

Busrejse
8.498
Tjekkiet

Bøhmen

Busrejse