Polen - Krakow & Zakopane

En oplevelsesrig rejse til det sydlige Polen, hvor vi bor i den gamle hovedstad Krakow samt i Zakopane, som ligger skønt i Tatra Bjergene. Begge byer har en fortryllende charme, spændende kultur og mange historiske seværdigheder. Krakow er en by med smalle brostensbelagte gader, små hyggelige cafeer og smukke historiske bygninger. Måske nok en af de bedst bevarede storbyer Europa, da byen næsten undgik bombardementer under krigen. Zakopane er et af Polens mest populære feriemål og ligger smukt i Tatrabjergene.

Rejsen vil bringe os til saltminen i Wielizca, koncentrationslejren i Auschwitz samt en sejltur på tømmerflåde gennem et enestående smukt landskab. En smuk rejse hvor vi får en masse uforglemmelige oplevelser med hjem. 

Afgange

Afrejse: 
12/06/2017
Hjemkomst: 
19/06/2017
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
5.998
Bestil
Afrejse: 
27/08/2017
Hjemkomst: 
03/09/2017
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
5.998
Bestil

Highlights

 • Byrundtur i Krakows flotte gamle velbevarede bydel
 • Se Oskar Schindlers fabrik, kendt fra filmen af samme navn.
 • Oplev saltminen Wieliczka med lokalguide
 • Tur til Tatrabjergene med de uforglemmelige landskaber
 • Tømmerflåde tur på Dunajec floden
 • Mulighed for besøg i koncentrationslejren Auschwitz
 • Bo i Zakopane med den smukke beliggenhed ved bjergene

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når overnatningshotellet i det vestlige Polen. Vi får aftensmad ved ankomsten.

2. dag: Auschwitz. I dag kører vi det sidste stykke mod Krakow. Undervejs holder vi en pause i Oswiecim, hvor vi kan besøge Auschwitz museet (entre ca. 5 euro), som nok er et af de mest berømte museer i verden. Ønsker man ikke at besøge museet, kan man i stedet går en tur i byen. Koncentrationslejren her blev oprettet af tyskerne under 2. verdenskrig og er i dag et anderledes og spændende museum. Vi får en rundvisning, inden vi fortsætter turen videre mod Krakow, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Her indkvarteres vi på hotellet, hvor vi skal tilbringe de næste 2 nætter. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Krakow. Efter morgenmaden skal vi opleve Krakows flotte gamle bykerne, som er indskrevet på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi ser Wawelhøjen med Kongeslottets smukke gård og besøger den betydningsfulde katedralbygning, hvor de fleste polske konger er blevet kronet og senere begravet (entre ca. 20 Zloty). Vi kommer forbi det gamle jødiske kvarter Kazimierz og videre forbi Oskar Schindlers fabrik - kendt fra filmen af samme navn. Vi fortsætter til fods ad gamle charmerende stræder mod Markedspladsen, hvor der findes imponerende bygninger, Klædehallerne - en meget karakteristisk bygning i italiensk stil og den vidunderlige Mariakirke (entre ca. 20 Zloty). Der vil også blive tid på egen hånd til at udforske byen med de talrige butikker, spændende museer og hyggelige cafeer. Vi får aftensmad på hotellet.

4. dag: Wieliczka. Vi forlader hotellet og Krakow for denne gang og kører mod byen Wieliczka. I den lille by gemmer der sig under jorden - en 700 år gammel saltmine, der er skrevet ind på UNESCO´s liste. Under besøget i saltminen ser vi små søer, flotte kamre hugget i sal, samt hører om, hvordan minedriften var i gamle dage (entre ca. 50 zloty). Efter besøget i Wielicka fortsætter vi turen til Zakopane gennem den unikke landsby Chocholow med de mange gamle bjælkehuse. Vi får aftensmad på hotellet i Zakopane, hvor vi skal bo de næste 3 nætter.

5. dag: Zakopane. Zakopane ligger i de flotte Tatrabjerge og er et af Polens mest populære rejsemål både sommer og vinter. Vi starter dagen med en byrundtur til fods for at føle den helt specielle stemning, byen er kendt for. Vi spadserer ad Krupowki gaden - byens gågade som er en af de mest kendte gader i landet. Vi ser en lille trækirke og det lokale store marked med mulighed for gode indkøb. Det vil også være muligt at tage en kabelbane op til Gubalowka bakken, hvorfra der i godt vejr er en fantastisk udsigt over Zakopane og Tatrabjergene. Der vil være tid på egen hånd, før aftensmaden på hotellet.

6. dag: Nationalpark - tømmerflåde. Vi kører en tur til en national park lidt øst for Zakopane med særprægede, uforglemmelige landskaber. En topoplevelse i det sydlige Polen er en sejltur med tømmerflåde på Dunajec floden med de flotte Pieniny Bjerge i baggrunden lige ved grænsen til Slovakiet. Vi sejler i ca. 2 timer, og den tid kan vi bruge til at slappe af og beundre områdets uberørte natur med høje kalkstensklipper, fugle og hyggelige landsbyer. Sejlturen koster ca. 80 zloty. Vi er tilbage i Zakopane sidst på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet.

7. dag: Hjemrejse. Efter oplevelsesrige dage i det sydlige Polen må vi tage afsked med Zakopane. Vi kører lige efter morgenmaden mod overnatningshotellet i Tyskland. Vi får aftensmad ved ankomsten.

8. dag: Hjemkomst. Vi kører det sidste stykke til Danmark og forventer at være hjemme sidst på aftenen.

Hotel Classic ***

Hotel Classic er meget centralt beliggende og kun 5 minutters gang fra torvet i Krakow. Kongeslottet på Wavel Højen ligger ligeledes i gåafstand fra hotellet. Alle værelser på hotellet er lyse og klassisk indrettet med eget bad/toilet, TV, klimaanlæg og hårtørre.

Hotel Classic***
ul.Tomasza 32
31-014 Kraków
Tel.: 0048 12 4240303

 

Hotel Czarny Potok***

Hotellet i Zakopane ligger idyllisk ved en bæk og i gåafstand fra hovedgaden. Hotellet har en hyggelig have, et fitness center med swimmingpool, sauna og jacuzzi. Alle værelser har TV og eget bad/toilet.

Hotel Czarny Potok***
ul. Tetmajera 20
34-500 Zakopane
Tlf.: 0048 18 2020204

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Prisen inkluderer:

 • 1 x overnatning i det vestlige Polen
 • 2 x overnatning i Krakow
 • 3 x overnatning i Zakopane
 • 1 x overnatning i Tyskland
 • 7 x morgenbuffet
 • 7 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus 

 

Tillæg for eneværelse: 1.125,-

Anmeldelser af Krakow - Zakopane

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.098
Polen

Barlinek

Busrejse
4.998
Polen

Gdansk

Busrejse
3.698
Tyskland

Rügen

Busrejse

Rejsekatalog 2017

Rejsenyheder 2017