Kystruten - Norges vestkyst – Krydstogt      

Oslo • Bergen • Ålesund • Trondheim • Lofoten • Tromsø • Nordkap • Kirkenes

Tag med på efterårskrydstogt langs den majestætiske norske kyst fra Bergen til Kirkenes og retur til Trondhjem. Vi sejler tæt på kysten og ind i fjordene langs Norges uendeligt smukke kyst. En rejse fyldt med oplevelser, god komfort ombord på skibet og et væld af udflugter. Ruten er udpeget til verdens smukkeste sørejse. Vi har tilrettelagt nogle udflugter på forhånd og yderligere kan tilkøbes ombord på skibet. Rejsen til krydstogtskibet foregår med tog fra Oslo til Bergen – en strækning som er blevet udnævnt til en af de smukkeste togruter i verden af Lonely Planet. Krydstogtet ender i Trondheim, hvorfra toget tager os retur til Oslo. Igen en imponerende togrejse, hvor vi i ro og mag lader den storslået natur passere forbi.

 

OBS: BESTIL INDEN 01.05.22 OG FÅ 500 KR I RABAT

Afgange

Afrejse: 
23/09/2022
Hjemkomst: 
05/10/2022
Antal dage: 
13
Pris uden tilkøb: 
26.998
Bestil

Highlights

 • 11 dage langs den norske vestkyst til Nordkap
 • Oplev en af de smukkeste togruter i verden
 • Helpension ombord på skibet
 • Kryds den nordlige Polarcirkel
 • Unik oplevelse at stå på Nordkap
 • Besøg ved den russiske grænse
 • Midnatskoncert i Ishavskatedralen i Tromsø
 • Gode muligheder for at se Nordlys

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse – Oslo. Efter tidlig opsamling kører vi til Hirtshals, hvor vi skal sejle mod Langesund kl. 09.00. Ved ankomsten kører vi direkte til Oslo, hvor vi bruger lidt tid i centrum af byen, inden vi tjekker ind på hotellet. Vi ser bl.a. hovedgaden Karl Johans Gate og operahuset med den flotte arkitektur. Aftensmad på hotellet. Da hotellet ligger centralt er det muligt at opleve lidt mere af Oslo på egen hånd efter middagen.

2. dag: Oslo – Bergen. Efter en god nats søvn og en tidlig morgenmad bliver vores bagage afhentet og fragtet til skibet i Bergen. Vi går sammen en morgentur til togstationen, som ligger ca. 250 m fra hotellet. Toget afgår fra Oslo kl. 08.11 og har ankomst i Bergen kl. 14.52. Vi får en madpakke udleveret undervejs. På den smukke togrejse passerer vi hen over Hardangervidda, som er Nordeuropas højest beliggende fjeldplateau. Efter ankomsten til Bergen bevæger vi os ud i byen. Vi tager en fælles byrundtur i det central Bergen omkring fisketorvet og det kendte havneområde Bryggen. Sidst på eftermiddagen går vi sammen til færgelejet, hvor vi får tildelt vores kahytter. Aftensmad ombord. Skibet sejler fra Bergen kl. 21.30.

3. dag: Ålesund. I dag har vi tid til at nyde forholdene ombord, mens vi sejler nordpå. Høje fjelde, små øer og imponerede naturlandskaber glider forbi os. Om aftenen lægger skibet til i Ålesund, som er en billedskøn by fordelt på flere små øer. Rejselederen tilbyder en byrundtur til fods, hvor man får et godt indtryk af byen og den tilhørende historie.

4. dag: Trondheim. Om formiddagen ankommer vi til Trondheim, hvor rejselederen igen tilbyder en byrundtur. Vi ser bl.a. den kongelige residens Stiftsgården, den flotte gamle bro over til Bakkelandet og naturligvis den berømte Nidaros domkirken (entre ca. NOK 120). Herefter tilbage til skibet til frokost og videre sejltur mod nord.

5. dag: Polarcirklen – Lofoten. Vi nyder morgenen og formiddagen ombord, imens vi stille og roligt krydser polarcirklen og rejser ind i det arktiske rige. Denne dag får vi naturligvis besøg af Kong Neptun. Vi lægger til i Bodø i et par timer med mulighed for en lille byrundtur og det første kig på Lofotens høje tinder.

6. dag: Tromsø. Vi fortsætter mod nord igennem smalle fjorde og udkig til høje fjelde. Efter frokost ankommer vi til Tromsø – den arktiske hovedstad. Du kan følge med rejselederen på en rundtur i byen. Det lokale museum fortæller om byens rolle som udgangspunkt for mange ekspeditioner til Arktis. Du kan også besøge akvariet Polaria (entre ca. NOK 200) og lære mere om livet i havet omkring Nordnorge

7. dag: Nordkap. I dag er vi nået til en af rejsens højdepunkter – Nordkap plateauet. Her langt mod nord rejser Nordkap plateauet sig 307 m op fra ishavet. Vi tager med på eftermiddagsudflugten til Europas nordkant til helt unikke oplevelser. På Nordkap besøger vi Nordkaphallen med restaurant, butik og filmvisning m.m.

8. dag: Kirkenes. Straks efter morgenmaden ankommer vi til Kirkenes – det østligste punkt på rejsen. Vi er meget tæt på den russiske grænse og derfor står bl.a. vejskilte både på norsk og russisk. Udflugten i dag går til den russiske grænse med flere historiske stop undervejs. Få indblik i historien og det nære naboskab.  

9. dag: Tromsø. I dag går turen sydpå igen og tidlig morgen runder vi Nordkap. Vi nyder dagen ombord og nyder det afvekslende landskab i polarlandet. Lige før midnat ankommer vi i Tromsø, hvor vi har bestilt billetter til midnatskoncert i Ishavskatedralen. Hør traditionsrigt musik i flotte omgivelser. En unik oplevelse.

10. dag: Lofoten. Vi fortsætter mod syd, og til aften ankommer vi til idylliske Lofoten og har et par timer i Svolvær.  Er vejret godt, sejler vi ind i den lille Trollfjord på vejen dertil. I Svolvær tilbyder rejselederen en gåtur i byen, hvis tiden er til det. Svolvær er Lofotens største by.

11. dag: Det norske lakseeventyr. Om eftermiddagen lægger skibet til i Brønnøysund, hvor vi tager på besøg på et lakseopdræt. Den norske kyst har de optimale forhold for opdræt af laks, og vi bliver meget klogere på erhvervet.

12. dag: Trondheim – Oslo. Vi er tidligt oppe og forlader skibet kl. 06.30, hvor vi bliver hentet af en bus, som kører os til banegården. Afgang med tog mod Oslo kl. 08.25-15.13. Undervejs nyder vi en madpakke. Igen kan vi læne os tilbage og nyde udsigten samt mindes de forrige dages oplevelser. Ved ankomst til Oslo går vi til hotellet. Aftensmad på hotellet.

13. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Langesund, hvor vi har afgang kl. 14.30 med Fjordline. Efter ankomst i Hirtshals kører vi mod vores opsamlingssteder.

 

Der kan ombord på Havila’s skib tilkøbes ekstra udflugter for egen regning og på egen hånd.
Se Havilas dagsprogram samt samlede udflugtsprogram her: https://havilavoyages.com/nb/reiser/rundreise/

 

 

Scandic Oslo City

Hotellet ligger centralt i Oslo i gåafstand til butiksstrøgey Karl Johans Gata og togstationen. Et moderne hotel med lobbybar, fitnessrum og gratis WiFi. Alle værelser har eget bad og toilet.

Scandic Oslo City
Europarådet Plass 1
0154 Oslo
Tlf. +47 23104200

 

MS Havila Capella

Et helt nyt mindre krydstogtskib bygget i 2020 med tanke på miljø og bæredygtighed. Skibet har plads til 640 passagerer. Interiøret er inspireret af den norske natur. Skibet har to restauranter og en café med fokus på lokale specialiteter. Desuden er der panoramabar, udendørs jacuzzi, sauna og fitnessrum. Alle kahytter ligger udvendigt på skibet og har eget bad og toilet. Alle enekahytter ligger indvendigt med eget bad og toilet.

Et af de mest miljøvenlige skibe langs Norges kyst. Læs mere her: https://www.havilakystruten.no/nb/skipene/

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Frederikshavn

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Oslo
 • 10 x overnatning på skib
 • 12 x morgenmad
 • 12 x aftensmad
 • 8 x frokost
 • 2 x frokost-madpakke
 • 2 x bagagetransport
 • Færge DK-Norge t/r
 • Bustransfer DK-Oslo
 • Tog Oslo-Bergen
 • Tog Trondheim-Oslo
 • Transfer Trondheim havn – Trondheim banegård
 • Udflugt til Nordkap plateauet
 • Udflugt til den russiske grænse
 • Midnatskoncert i Ishavskatedralen i Tromsø
 • Udflugt til lakseopdræt
 • Dansk rejseleder

 

Tillæg enekahyt: Forespørg

 

OBS: Mange nordiske hoteller/skibe modtager ikke kontanter. Kun betalingskort

 

Anmeldelser af Kystruten - Norge

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

11.898
Norge

Nordkap

Busrejse
13.998
Norge

Nordkap & Lofoten

bus
8.798
Norge

Natur & Historiske Hoteller

Bus & båd