Tyskland - Mecklenburg

En spændende og anderledes rejse til den nordtyske delstat Mecklenburg - det tidligere storhertugrige, som byder på alt fra skøn natur, små historiske byer, slotte og ikke mindst en spændende historisk fortid.  Vi besøger den gamle eksklusive kurby Kühlungsborn ved Østersøen, den historiske by Bad Doberan og ikke mindst får vi et indtryk af Rostock med dets traditionelle Hansahuse iført kulørte facader og barokstil samt den idylliske havneby Warnemünde.

 

Highlights:

 • Domkirken i Bad Doberan
 • Køretur med veterantoget Molli til Kühlingsborn
 • Den gamle hanseby Rostock
 • Gåtur langs den gamle havn i Warnemünde

 

Afgange

Afrejse: 
08/05/2023
Hjemkomst: 
11/05/2023
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.798
Forespørg
Afrejse: 
12/06/2023
Hjemkomst: 
15/06/2023
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.798
Forespørg
Afrejse: 
17/07/2023
Hjemkomst: 
20/07/2023
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.798
Forespørg
Afrejse: 
07/08/2023
Hjemkomst: 
10/08/2023
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.798
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi mod Tyskland. Vi kører igennem det idylleriske søområde kaldet det Holstenske Schweiz på vejen til vores hotel, som ligger tæt på den gamle hansestad Rostock, som vi når sidst på eftermiddagen. Efter indkvartering mødes vi til et hyggeligt aftensmåltid.

2. dag: Bad Doberan - Togtur til Kühlungsborn. Vi vil bruge formiddagen i vores egen by. Centrum af Bad Doberan er en blanding af bygninger fra middelalderen, blandt andet kirken, fra 1800-tallet og fra DDR-tiden.  I byens hovedkirke ligger den danske dronning Margrethe Sprænghest begravet. Hendes gravmæle fra 1283 hører til blandt kirkens mange skatte, deriblandt det ældste fløjalter i Tyskland. Kirken (entre ca. 3 €) var engang en del af et kloster, og tæt ved kirken kan man se ben-tårnet, hvor man tidligere opbevarede knoglerne af klosterbrødre, hvis grave skulle genanvendes. Senere tager vi med ”badetoget” Molli ud til kysten. Smalsporsbanen, der betjenes af damplokomotiver, kører op ad hovedgaden i Bad Doberan, hvor bilister må vige til fordel for toget. Toget passerer Europas ældste badeby, Heiligendam, der åbnede i 1793. Herfra videre til Kühlingsborn ved kysten, hvor der er en pause, inden toget kører tilbage til Bad Doberan. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Rostock - Warnemünde. Vi kører til den gamle hansestad Rostock, hvor vi går tur i det historiske centrum. Her kan man se nogle af byens store seværdigheder som rådhuset, St. Marien-basilikaen og det historiske universitet. På Neuer Markt for enden af gågaden Kröpeliner Strasse, kan man nyde synet af de idylliske og typiske Hansahuse med de kulørte facader. Det lyserøde rådhus i barokstil står prægtigt med de 7 tårne. Midt på pladsen springer det flotte Mågespringvand omgivet af de 4 havguder - Neptun, Nereus, Triton og Protheus. Pladsen summer af liv mandag til lørdag, hvor den omdannes til en hyggelig markedsplads. Fra Rostock får vi mulighed for at sejle gennem fjorden med ”Den blå flåde” til Warnemünde. I Warnemünde ved Warnow flodens udmunding overraskes vi af den gamle bydels charme, mens vi går langs den gamle havn til fyrtårnet ved indsejlingen. Vi mødes med bussen igen for at køre tilbage til hotellet.

4. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden må vi sige farvel til Mecklenburg for denne gang. Vi kører gennem Nordtyskland på vej til den dansk/tyske grænse, hvor vi holder en pause inden rejsen afsluttes op gennem Jylland.

Land-Gut Hotel Hermann ***

Hyggeligt landhotel beliggende ca. 10 km fra Rostock i landlige omgivelser. Hotellet har indendørs pool og wellness område med sauna. Alle værelser er meget eget bad og toilet.

Land-Gut Hotel Hermann ***
Albertsdorf 13
18182 Rostock
Tlf: +49 381 6667666

https://www.land-gut-hotel.de/de/

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatning
 • 3 x morgenmad
 • 3 x aftensmad
 • Togtur med veterantoget Molli
 • Sejltur på Warnow fra Rostock til Warnemünde
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 700,-

Anmeldelser af Mecklenburg

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.698
Tyskland

Sauerland

Busrejse
3.998
Tyskland

Stralsund • Rügen • Usedom

Busrejse
3.398
Tyskland

Harzen

Busrejse