Nordirland - Irland

Belfast - Londonderry - Giants Causeway - Dublin - York

Rundrejse til det fascinerende Nordirland, hvor seværdighederne er mange, og historierne er dramatiske. Vi skal se Nordirlands nordkyst, hvor store og smukke naturfænomener vil overraske os. Men denne rejse er ikke kun natur, vi kommer også til flere af de spændende og historiske byer i Nordirland bl.a. Belfast og Londonderry/Derry. Efter nogle dage i Nordirland tager vi til Irlands skønne hovedstad Dublin og videre til Liverpool samt York i England.  

Afgange

Afrejse: 
05/05/2019
Hjemkomst: 
15/05/2019
Antal dage: 
11
Pris uden tilkøb: 
10.998
Forespørg
Afrejse: 
01/09/2019
Hjemkomst: 
11/09/2019
Antal dage: 
11
Pris uden tilkøb: 
10.998
Bestil

Highlights

 • Nordirlands hovedstad Belfast
 • Irlands hovedstad Dublin
 • Liverpool og Beatles Museum
 • Yorks berømte Katedral
 • Londonderry/Derry
 • Det enestående naturfænomen Giant´s Causeway
 • Nordirlands Kyststrækning
 • Ophold i Omagh med den spændende historie
 • Besøg i det kirkelige Armagh med de to katedraler
 • Drogheda, en af de ældste byer i Irland
 • Mange flotte katedraler
 • Irsk særpræget natur
 • Besøg den berømte Temple bar og smag på Guinness øl

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Vi starter dagen med opsamling ned gennem Jylland og kører med passende pauser til overnatningshotellet i Tyskland. Vi bliver indkvarteret og får aftensmad efter ankomsten.   

2. dag: Amsterdam. I dag fortsætter vi turen til Holland og Amsterdam. Vi gør et ophold i Amsterdam, og ser os lidt omkring. Efter et par hyggelige timer i byen fortsætter vi rejsen med DFDS færgen til Newcastle. Vi får aftensmad på færgen og får tildelt kahytter.

3. dag: Sydskotland - Belfast. Efter morgenbuffet på færgen ankommer vi til Newcastle i England. Herfra kører vi gennem det sydlige af Skotland til Cairnryan, hvorfra vi sejler til Belfast. Vi bliver indkvarteret på hotellet centralt i Belfast og får aftensmad på hotellet. Om aftenen kan man gå en tur i Belfast eller nyde det dejlige hotel.  

4. dag: Belfast. Dagen bruges i Belfast, og vi starter med en byrundtur i den nordirske hovedstad, som er fyldt med historie, kultur og en masse muligheder for shopping. Byrundturen tager os forbi St. Annes Cathedral, det berømte operahus, det imponerende rådhus, nogle af de fine gavlmalerier fra kampene mellem protestanter og katolikker, som stadig fremstår tydeligt og meget mere. Efter byrundturen er der tid på egen hånd, til hvad man lyster. I Belfast finder man det verdenskendte Titanic museum - et stort museum med masser af spændende informationer om Titanic - dens oprindelse, sejladsen samt forliset. Dette museum er et besøg værd (entre ca. 18,5 £). Vi mødes på hotellet til aftensmad.       

5. dag: Giants Causeway - Derry. Vi fortsætter rejsen langs Nordirlands kyst og videre gennem landskabet til det betagende og vildt imponerende Giant´s Causeway. Dette er et fantastisk naturfænomen, hvor mere end 37.000 massive sekskantede søjler stikker op af havet (entré inkluderet). Herfra kører vi videre til Londonderry, også kaldet Derry. Byen er kendt for den nordirske konflikt og Bloody Sunday, som fandt sted i byen i 1972, hvor 26 demonstranter blev skudt af Britiske soldater. Vi kører igennem byen og "Free Derry" området og katedralen, så vi får et indtryk af byen og dens historie. Der bliver tid på egen hånd i byen til at se nærmere på den gamle bydel eller gå en tur langs floden. Vi skal overnatte på et dejligt hotel centralt i Derry og tæt ved floden og fredsbroen - Peace Bridge - som har skabt bedre og lettere kontakt mellem protestanter og de katolikker, der bor på den anden side af broen. Der er aftensmad på hotellet.     

6. dag: Armagh. Efter morgenmaden kører vi videre sydpå gennem det nordirske landskab til byen Omagh, hvor vi ser den hyggelige bymidte. Det var i Omagh, at terroristgruppen Real IRA placerede en bilbombe i 1998 på hovedgaden.  Efter et mindre ophold i Omagh fortsætter vi til Armagh, hvor vi får vi lidt tid på egen hånd til at nyde den skønne by med katedralerne. Hen på eftermiddagen går turen videre mod Dundalk og Carnbeg Hotel & Spa, hvor vi skal overnatte. Hotellet har pool, jacuzzi og sauna, som man frit kan benytte, hvis man har brug for lidt afslapning, inden vi skal nyde aftensmaden.   

7. dag: Drogheda - Dublin. Vi fortsætter rejsen til Drogheda, som er en af de ældste byer i Irland. Byen ligger ved mundingen af floden Boyne. Her får vi mulighed for at se landskabet og gravhøjene Bru na Boinne, som er angivet på UNESCO´s verdensarvsliste. Gravhøjene er sandsynligvis blevet brugt til gravpladser og templer. Stenene og gangene i gravhøjene er dekoreret med tegninger og billeder (entre inkluderet). Vi slutter dagen i Irlands hovedstad Dublin, hvor vi skal på en spændende byrundtur. Vi ser de historiske bygninger og de mange smukke, georgianske murstensvillaer, der findes rundt omkring i byen. Aftensmad på egen hånd. Rejselederen er gerne behjælpelig.

8. dag: Dublin. Efter morgenmaden handler det igen om Dublin, hvor der vil være tid på egen hånd til for eksempel at se nærmere på Dublins seværdigheder, Trinity College, the Dubliner Writers Museum, nyde byen, besøge en af de utallige stemningsfyldte pubber og nyde en Guinness eller shoppe i de butiksfyldte gader. Det er også muligt at besøge det gamle Jameson Whiskey destilleri (entre ca. 20 euro) eller man kan besøge det berømte Guinness Storehouse (entre ca. 22 euro). Aftenmad på egen hånd. Rejselederen er gerne behjælpelige.

9. dag: Liverpool. Vi tager afsked med Irland, tager færgen til England og kører til Liverpool. Vi får en introduktion til byen og gør ophold ved Albert Docks - en meget livlig og spændende havnepromenade med gode restauranter, pubber, shopping, flotte bygninger og forskellige museer bl.a. det verdenskendte Beatles Museum (entre ca. 17 £). Vi kører herefter til hotellet i Liverpool. Da hotellet er meget centralt beliggende vil der denne aften ikke være aftensmad på hotellet, men i stedet er der mulighed for at nyde aftensmaden på en af de mange pubber i byen.

10. dag: York. Vi kører fra Liverpool og holder en pause i den engelske by York, hvor man finder den største gotiske katedral i Nordeuropa (entre ca. 12 £). Efter en lille rundtur og stop i York fortsætter vi til Hull i England, hvor vi tager natfærgen til Rotterdam. Vi får aftensmad og morgenmad ombord.

11. dag: Hjemrejse. Rejsens sidste dag er hjemrejsedag, og vi fortsætter ad samme rute som på udrejsen. Vi kører med passende pauser og er hjemme i vores hjembyer sent på aftenen.

 

Rejse:
Nordirland og Irland
"Kan varmt anbefales"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."


Hoteller:

Holiday Inn Belfast City Centre***
40 Hope Street, Belfast, BT12 5 EE
Tlf.: 0044 28 9024 2494

City Hotel Derry****
Queens Quay, Derry, County Londonderry, BT48 7AS
Tlf.: 0044 28 7136 5800

Carnberg Hotel & Spa****
Armagh Road, Dundalk, Co. Louth
Tlf.: 00353 42 932 0261

Hilton Garden Inn Dublin*** (Maj)
Custom House Quay, North Dock, Dublin
Tlf.: 00353 1 854 1500

Citywest Hotel**** (September)
Garters Ln, Saggart, Co. Dublin, D24 KF8A
Tlf.: 00353 1 401 0500

Mercure Liverpool Atlantic Tower ****
Chapel St, Liverpool, L3 9RE
Tlf: 0044 871 376 9025

Alle værelser er med eget bad og toilet. Der tages forbehold for evt. ændringer af hotellerne.

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Nordirland

Nordirland er et af de fire lande, der tilsammen udgør Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland. Der bor ca. 1,8 mill. i Nordirland, hvor hovedstaden er Belfast. Belfast er den største by med ca. 530.000 indbyggere.

Konflikten i Nordirland, som vi alle husker, var en konflikt mellem protestanter og katolikker i Nordirland. Konflikten varede fra 1968 til 1998 og gik ud på, om Nordirland skulle være en del af Republikken Irland eller Storbritannien. Den blev afsluttet med indgåelsen af Belfastaftalen 10. april 1998.

Elektricitet: 220 V, men her skal bruges adapter. Det er nødvendigt at medbringe en adapter, da irske stik har tre ben.

Tid: Nordirland/Irland følger Greenwich Mean Time (GMT) og er derfor en time efter Danmark.

Vejret: Kan skifte meget hurtigt. Det er derfor vigtigt at medbringe en regnjakke og/eller paraply

Prisen inkluderer:

 • 1 x overnatning i Tyskland
 • 2 x overnatning i kahyt på færgen
 • 2 x overnatning i Belfast
 • 1 x overnatning i Derry
 • 1 x overnatning ved Dundalk
 • 2 x overnatning i/ved Dublin
 • 1 x overnatning i Liverpool
 • 10 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • 1 x entre til Giants Causeway
 • 1 x entre til Bru Na Boinne
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 3.500,-

Tillæg udvendig dobbeltkahyt: 300,- pr. person (begrænset antal)

Tillæg udvendig enekahyt: 4.000,- (begrænset antal)  

Anmeldelser af Nordirland & Irland - Rundrejse

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Vinder af gavekort pr. 31.12.18: Hugo Serup, Struer.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

__________________________________________________

 Ruth 21.09.18

Et meget behageligt og hjælpsomt personale på turen til Irland
__________________________________________________

 Svend 17.09.18

Kan varmt anbefales
__________________________________________________

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

10.698
Skotland

Skotland - Rundrejse

Busrejse
7.998
Frankrig

Normandiet & Jersey

Busrejse
7.498
England

Brighton - Sydengland

Busrejse