Nordirland - Irland

Amsterdam - Belfast - Londonderry - Giants Causeway - Liverpool - Dublin - York

Rundrejse 11 dage

Rundrejse til det fascinerende Nordirland, hvor seværdighederne er mange, og historierne er dramatiske. Vi skal se Nordirlands nordkyst, hvor store og smukke natur fænomener vil overraske os. Men denne rejse er ikke kun natur, vi kommer også til flere af de spændende og historiske byer i Nordirland bl.a. Belfast og Londonderry/Derry. Efter nogle dage i Nordirland tager vi til Irlands skønne hovedstad Dublin og videre til Liverpool samt York i England. 

Afgange

Afrejse: 
26/05/2018
Hjemkomst: 
05/06/2018
Antal dage: 
11
Pris uden tilkøb: 
9.898
Forespørg
Afrejse: 
02/09/2018
Hjemkomst: 
12/09/2018
Antal dage: 
11
Pris uden tilkøb: 
9.998
Bestil

Highlights

 • Nordirlands hovedstad Belfast
 • Irlands hovedstad Dublin
 • Liverpool og Beatles Museum
 • Yorks berømte Katedral
 • Londonderry/Derry
 • Det enestående naturfænomen Giant´s Causeway
 • Nordirlands Kyststrækning
 • Besøg i det kirkelige Armagh med de to katedraler
 • Drogheda, en af de ældste byer i Irland
 • Mange flotte katedraler
 • Irsk særpræget natur
 • Besøg den berømte Temple bar og smag på Guinness øl

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Vi starter dagen med opsamling ned gennem Jylland og kører med passende pauser til overnatningshotellet i Tyskland. Vi bliver indkvarteret og får aftensmad efter ankomsten.   

2. dag: Amsterdam. I dag fortsætter vi turen til Holland og Amsterdam. Vi gør et ophold i Amsterdam, og ser os lidt omkring. Efter et par hyggelige timer i byen fortsætter vi rejsen med DFDS færgen til Newcastle. Vi får aftensmad på færgen og får tildelt kahytter.

3. dag: Sydskotland. Efter morgenbuffet på færgen ankommer vi til Newcastle i England. Herfra kører vi gennem det sydlige af Skotland til Cairnryan, hvorfra vi sejler til Belfast. Vi bliver indkvarteret på hotellet centralt i Belfast og får aftensmad på hotellet. Om aftenen kan man gå en tur i Belfast eller nyde det dejlige hotel.  

4. dag: Belfast. Dagen bruges i Belfast, og vi starter med en byrundtur i den nordirske hovedstad, som er fyldt med historie, kultur og en masse muligheder for shopping. Byrundturen tager os forbi St. Annes Cathedral, det berømte operahus, det imponerende rådhus og meget mere. Efter byrundturen er der tid på egen hånd til hvad man lyster. I Belfast finder man det verdenskendte Titanic museum, et stort museum med masser af spændende informationer om Titanic - dens oprindelse, sejladsen samt forliset. Dette museum er et besøg værd (entre ca. 18 pund). Vi mødes på hotellet til aftensmad.       

5. dag: Giants Causeway - Londonderry/Derry. Vi fortsætter rejsen langs Nordirlands kyst og videre gennem landskabet til det betagende og vildt imponerende Giant´s Causeway. Dette er et fantastisk naturfænomen, hvor mere end 37.000 massive sekskantede søjler stikker op af havet. Herfra kører vi videre til Londonderry, også kaldet Derry. Byen er kendt for Nordirlands konflikt og Bloody Sunday, som fandt sted i byen i 1972, hvor 26 demonstranter blev skudt af Britiske soldater. Vi besøger et bryggeri, hvor vi får frokost og en ølsmagning. Der bliver også tid på egen hånd i byen til at se nærmere på den gamle bydel eller gå en tur langs floden. Bussen kører igennem byen og "Free Derry" området og katedralen, så vi får et indtryk af byen og dens historie. Vi skal overnatte i Irland på hotel i Letterkenny, og vi får aftensmad efter ankomsten til hotellet.     

6. dag: Letterkenny - Armagh. Efter morgenmaden kører vi en lille tur rundt i Letterkenny og ser den flotte katedral. Der bliver tid til at besøge det lille museum i byen "The Donegal County Museum", som fortæller om byens historie. Vi kører sydpå gennem det nordirske landskab til byen Armagh med passende pauser undervejs. I Armagh får vi lidt tid på egen hånd til at nyde den skønne by med katedralerne. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Tracy´s Hotel Monaghan, hvor vi kan slappe af og nyde aftensmaden.  

7. dag: Drogheda - Dublin. Vi fortsætter rejsen til Drogheda, som er en af de ældste byer i Irland. Byen ligger ved mundingen af floden Boyne. Her skal vi besøge landskabet og gravhøjene Bru na Boinne, som er angivet på UNESCO´s verdensarvsliste. Gravhøjene er sandsynligvis blevet brugt til gravpladser og templer. Stenene og gangene i gravhøjene er dekoreret med tegninger og billeder (entreen er afhængig af, hvor meget man ønsker at se). Ønsker man ikke at besøge Bru na Boinne, kan man bruge tiden i Drogheda. Vi slutter dagen i Irlands hovedstad Dublin, hvor vi skal på en spændende byrundtur. Vi ser de historiske bygninger og de mange smukke, georgianske murstensvillaer, der findes rundt omkring i byen. Vi overnatter i området ved Dublin og får aftensmad på hotellet.       

8. dag: Dublin. Efter morgenmaden kører vi ind til Dublin, hvor der vil være tid på egen hånd til for eksempel at se nærmere på Dublins seværdigheder, Trinity College, the Dubliner Writers Museum, nyde byen, besøge en af de utallige stemningsfyldte pubber og nyde en Guinness eller shoppe i de butiksfyldte gader. Det er også muligt at besøge det gamle Jameson Whiskey destilleri (entre ca. 20 euro) eller man kan besøge det berømte Guinness Storehouse (entre ca. 22 euro). Sidst på eftermiddagen kører bussen tilbage til hotellet, og vi får aftensmad.

9. dag: Liverpool. Vi tager afsked med Irland, tager færgen til England og kører til Liverpool. Vi får en introduktion til byen og gør ophold ved Albert Docks - en meget livlig og spændende havnepromenade med gode restauranter, pubber, shopping, flotte bygninger og forskellige museer bl.a. det verdenskendte Beatles Museum (entre ca. 16 GBP). Vi kører herefter til hotellet i Liverpool. Da hotellet er meget centralt beliggende vil der denne aften ikke være aftensmad på hotellet, men i stedet er der mulighed for at nyde aftensmaden på en af de mange pubber i byen.

10. dag: York. Vi kører fra Liverpool og holder en pause i den engelske by York, hvor man finder den største gotiske katedral i Nordeuropa (entre ca. 12 pund). Efter en lille rundtur og stop i York fortsætter vi til Hull i England, hvor vi tager natfærgen til Rotterdam. Vi får aftensmad og morgenmad ombord.

11. dag: Hjemrejse. Rejsens sidste dag er hjemrejsedag, og vi fortsætter ad samme rute som på udrejsen. Vi kører med passende pauser og er hjemme i vores hjembyer sent på aftenen. 

Hoteller:

Holiday Inn Belfast City Centre
40 Hope Street, Belfast BT12 5 EE
Tel.: 0044 28 9024 2494

Mount Errigal Hotel
Conference & Leisure Centre Ballyraine, Letterkenny Co. Donegal
Tel.: 00353 74 912 2700

Treacy´s Hotel Monaghan
Kingscourt Road, Carrickmacross Co. Monaghan
Tel.: 00353 42 966 2660

Citywest Hotel / Louis Fitzgerald Hotel
Saggart Dublin / Dublin 22
Tel.: 00353 1 401 0500 / Tel.: +353 1 403 3300

Novotel Liverpool Centre
40 Hanover Street, Liverpool L1 4LN
Tel.: 0044 151 702 5100

 

Alle værelser er med eget bad og toilet.

Der tages forbehold for evt. ændringer af hotellerne. 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

 

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Nordirland

Nordirland er et af de fire lande, der tilsammen udgør Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland. Der bor ca. 1,8 mill. i Nordirland, hvor hovedstaden er Belfast. Belfast er den største by med ca. 530.000 indbyggere.

Konflikten i Nordirland, som vi alle husker, var en konflikt mellem protestanter og katolikker i Nordirland. Konflikten varede fra 1968 til 1998 og gik ud på, om Nordirland skulle være en del af Republikken Irland eller Storbritannien. Den blev afsluttet med indgåelsen af Belfastaftalen 10. april 1998.

Elektricitet: 220 V, men her skal bruges adapter. Det er nødvendigt at medbringe en adapter, da irske stik har tre ben.

Tid: Nordirland/Irland følger Greenwich Mean Time (GMT) og er derfor en time efter Danmark.

Vejret: Kan skifte meget hurtigt. Det er derfor vigtigt at medbringe en regnjakke og/eller paraply

Prisen inkluderer:

 • 1 x overnatning i Tyskland
 • 2 x overnatning i kahyt på færgen
 • 2 x overnatning i Belfast
 • 1 x overnatning i Letterkenny
 • 1 x overnatning ved Dundalk
 • 2 x overnatning ved Dublin
 • 1 x overnatning i Liverpool
 • 10 x morgenmad
 • 9 x aftensmad
 • 1 x frokost med øl smagning
 • 1 x entre til Giants Causeway
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 2.600,-

Tillæg udvendig dobbeltkahyt: 300,- pr. person (begrænset antal)

Tillæg udvendig enekahyt: 900,- (begrænset antal)  

Anmeldelser af Nordirland & Irland - Rundrejse

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

10.498
Skotland

Skotland - Rundrejse

Busrejse
8.398
Norge

Fjordnorge

Busrejse
8.398
England

Brighton - Sydengland

Busrejse