Nordkap - fly & bus

Når du står på Nordkapklippen kl. 23.59 og betragter midnatssolen, og når du besøger samernes hovedstad Karasjok, så forstår du, hvorfor denne rejse står som noget helt særligt hos rigtig mange mennesker. Du vil opleve, hvor enestående naturen kan være, og hvor mangfoldig kulturen er i Skandinavien. Med denne rejse får du en god, solid og dækkende Nordkaprejse, hvor vi besøger hele 3 lande – Norge, Sverige og Finland. 

Afgange

Afrejse: 
06/07/2017
Hjemkomst: 
14/07/2017
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
9.998
Forespørg

Highlights

 • Den hurtige vej til Europas nordligste punkt
 • Helleristninger og Nordlyskatedralen i Alta
 • Oplev Midnatssolen over Ishavet
 • Passere Den Nordlige Polarcirkel
 • Samernes ”hovedstad” og den hellige sø Inaris i Finland
 • Besøg ”Santa Claus Village”
 • Enestående naturoplevelser
 • Byrundtur i Helsinki
 • Se Finlands ældste by, Turku
 • Byrundtur i Stockholm
 • Sejltur Borensberg til Berg. Se bl.a. imponerende sluseanlæg

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse med fly til Alta. Afgang fra Billund Lufthavn over middag. Fly via Oslo til Alta i det nordlige Norge. Her venter vores danske bus og rejseleder på os, og vi kører direkte til Scandic Hotel Alta. Efter check-in er der middag på hotellet.

2. dag: Alta - Nordkap. Inden vi forlader Alta besøger vi først Helleristningerne, som er en rejse tilbage i tiden. Lige uden for Alta by er der fundet en stor koncentration af helleristninger som vidner om, at området har været beboet i måske 6.000 år. Helleristningerne viser scener fra hverdagslivet og jagtoplevelser. Herefter besøger vi Altas nye vartegn – Nordlyskatedralen. Byrådet i Alta ønskede ikke blot en ny kirke, men også en bygning der skulle sætte Alta på det arkitektoniske verdenskort, og som skulle fremhæve byens rolle som et sted, hvorfra nordlyset kan iagttages. Efter frokost i Alta kører vi til indkvartering og efter en hvilepause, spiser vi aftensmad på vores hotel i Honningsvåg. Efter middagen kører vi det sidste stykke til Nordkapspidsen, hvor vi har mulighed for at se midnatssolen. Selve besøgscenteret (Nordkapphallen) er bygget ind i Nordkapklippen, og det er muligt at nyde sceneriet tæt på i al slags vejr.

3. dag: Samernes højborg Karasjok - Saariselka. Efter morgenmaden sætter vi kursen sydpå mod Karasjok, der er kendt som samernes ”hovedstad”. Stort set alle byens indbyggere er samer. Vi skal besøge Sametinget, der har til huse i en bygning, der arkitektonisk er inspireret af sameteltet – lavvoen. Herfra går turen videre til Finland, hvor vi krydser grænsen ved Karigasniemi. Vi kører videre sydpå til Europas største sø og et af de smukkeste søområder i Finland, Inari-søområdet.  Her stopper vi for at nyde dette idylliske sted inden vi kører til Ivalo, som under Laplandskrigen i 1944-45 blev næsten totalt ødelagt af de tyske tropper.

Ved ankomst til Saariselka kører vi først op på en bakkekam og kigger ud over hele området. Vi kan på en klar dag se helt til Rusland og vi ser de mange rener og samer, der bor i området i og omkring Saariselka. Efter indkvartering bydes der på en samisk middag i hotellets samisk inspirerede restaurant – eller kota, som det hedder på samisk.

4. dag: Polarcirklen - Santa Claus Village - Rovaniemi. Efter morgenmaden kører vi til Polarcirklen 66,32.35’. På dette magiske sted, i ”Santa Claus Village” kan du møde julemanden hver eneste dag året rundt. Efter frokost kører vi videre til Rovaniemi, hvor vi skal besøge Arktikum museet, som er designet af et dansk arkitektfirma, og som blandt andet indeholder en 176 meter lang glaskorridor. Her præsenteres samernes historie på bedste vis. Du får et grundigt indblik i samernes særprægede livsform, unikke kunst og håndværkstraditioner, der er nedarvet gennem generationer. Herfra kører vi det sidste stykke vej til hotellet for indkvartering, middag og overnatning på vores hotel i Rovaniemi.

5. dag: Oulu - Klokkeren i Vaskikello - Jyväskylä. Efter morgenmaden går turen ned igennem Finland, hvor vi er omgivet af Finlands smukke søer og skove. I Oulu, som ligger ved den nordlige del af den Botniske Bugt, holder vi en frokostpause, og der bliver tid til at gå en tur gennem gågaden og til markedspladsen. Herefter begiver os til Lassi og Kaisa, der har en særpræget lille landevejskro med verdens største private samling af klokker. Her hører vi om klokkernes historie, og får kaffe og kage. Vi fortsætter sydpå mod Jyväskylä til et af Europas største søområder, en labyrint af mere end 100 blå søer og knap 15.000 grønne øer.

Efter indkvartering i Jyväskylä er der middag på hotellet.

6. dag: Helsinki. Efter morgenmad på hotellet kører vi det sidste stykke ned til den finske hovedstad Helsinki, hvor vi ankommer omkring middagstid. Byrundtur forbi Finlandiahuset, koncert- og Kongreshuset, Uspenski-katedralen – den største ortodokse helligdom i det vestlige Europa, Rigsdagen og selvfølgelig også besøg i den kendte Tempelkirke, sprængt ind i en klippe. Finland var en del af det russiske styre fra 1809 til 1917. Den russiske zar Alexander III elskede især det finske søområde og har besøgt landet adskillige gange. Der er middag på hotellet, hvor vi bor.

7. dag: Turku - Cruise med Silja Line til Stockholm. Der bliver et par timer på egen hånd i centrum af Helsinki - evt. til shopping eller cafe besøg. Rejselederen står naturligvis klar med tips og gode råd. Omkring middagstid sætter vi kursen mod Turku, (også kendt som Åbo). Her er vi fremme midt på eftermiddagen, hvor vi tager en byrundtur i Åbo, Finlands ældste by, med stop ved slottet, domkirken og torvet. Om aftenen går vi ombord på færgen fra Silja Line, som skal bringe os til Stockholm. Ombord har vi inkluderet aftenbuffet inkl. vin/øl/vand ad libitum til maden.

8. dag: Stockholm – sluseanlæg. Vi nyder morgenbuffet ombord, mens den svenske skærgård passerer forbi. Vi ankommer tidligt til Stockholm og tager straks på en 3-timers byrundtur fortrinsvis i bussen. Gamla Stan oplever vi dog til fods, inden vi kører mod Borensberg. Om eftermiddagen skal vi sejle fra Borensberg til Berg, hvor vi bl.a. oplever de imponerende sluser. Indkvartering og aftensmad i Linköping.

9. dag: Hjemkomst. Efter morgenmad på hotellet kører vi det sidste stykke gennem Sverige og ankommer til vores udgangspunkt Billund Lufthavn sidst på dagen.

Hoteller på rejsen

På hele rejsen i Sverige, Finland og Norge bor vi på gode 3*** hoteller. Alle værelser har eget bad/toilet. 

FLYTIDER:
6. juli:
Afrejse Billund kl. 15.45. Ankomst Oslo kl. 16.55
Afrejse Oslo kl. 18.45. Ankomst Alta kl. 21.40

MØDETID BILLUND: Senest 2 timer før flyafgang

TILLADT BAGAGE: 8 kg håndbagage (55x40x23 cm) + 2 x 20 kg bagage pr. person.

 

Rejsen gennemføres i samarbejde med Ans Rejser

 

Prisen inkluderer:

 • Fly fra Billund til Alta via Oslo
 • Silja Line færge fra Turku – Stockholm med indvendig kahyt
 • Sejlads med Royal Stockholm Cruise Line fra Borensberg til Berg
 • 8 x morgenmad
 • 8 x aftensmad
 • Alt transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Entré til Nordkaphallen + certifikat
 • Entré Santa Claus Village og Polarcirkel diplom
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus
 • Parkering i Billund Lufthavn

Tillæg for eneværelse: 2.500,-
Tillæg udvendig enkeltkahyt: 950,-
Tillæg udvendig dobb.kahyt: 250,- pr. person

Anmeldelser af Nordkap - fly & bus

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

11.498
Norge

Nordkap

Busrejse
8.298
Norge

Fjordnorge

Busrejse
13.798
Færøerne & Island

Færøerne & Island

Flyrejse

Rejsekatalog 2017

Rejsenyheder 2017