Norge - Nordlys med Hurtigruten

Tag med på "jagten efter nordlyset" på en smuk rejse med Hurtigruten langs Norges kyst, hvor vi passerer Polarcirklen og sejler til det magiske Lofoten, som er kendt for sin storslåede natur og små idylliske fiskelejer. Nordlys kan optræde året rundt, men det skal være mørkt, før man kan se det. Derfor er vinterhalvåret bedst. Til gengæld optræder nordlyset på 90 % af alle klare nætter i vintersæsonen. Man ved aldrig hvornår "forestillingen" begynder, men Nord-Norge giver de bedste chancer.

 

PROGRAM:

1. dag: Vi kører til Hirtshals, hvorfra vi skal sejle til Langesund. Efter ankomsten til Norge kører vi nordpå gennem Gudbrandsdalen og videre op på Dovrefjell Nationalpark, som er en af de tre nationalparker der ligger i Gudbrandsdalen. Vi holder passende pauser undervejs, hvor der flere steder vil være mulighed for en fantastisk udsigt, herunder på Dovrefjeld. Sent aften ankommer til vores hotel i Oppdal.

2. dag: Efter morgenmaden fortsætter vi turen til Trondheim. Herfra skal vi sejle med Hurtigruten til Svolvær på Lofoten. Sidst på formiddagen går vi ombord på MS Kong Harald, hvor vi bliver indkvarteret. Vi sejler ud af Trondheims fjord og nordpå langs den smukke kyst. I godt vejr kan vi allerede nu være heldige at se Nordlyset.

3. dag: Vi spiser morgenmad ombord og har herefter resten af dagen, til at slappe af og nyde turen. I dag sejler vi over polarcirklen, den første dag i det arktiske farvand. Vi spiser aftensmad ombord, inden vi hen på aftenen ankommer til Svolvær, som er Lofotens største by. Lofoten regnes for at være et af turens største højdepunkter. Bag de Majestætiske fjelde, gemmer der sig små hyggelige fiskelandsbyer. Vi overnatter på Lofoten i Svolvær.

4. dag: Vi tilbringer dagen på Lofoten. Vi skal på en rundtur i området, som er kendt for fremragende fiskeri, fiskerlandsbyer og ikke mindst for sine smukke naturattraktioner. Lofoten er et af de steder hvor der er stor mulighed for, at opleve nordlys. Specielt i efteråret og vinterperioden er det perfekte tidspunkt, at tage på en rejse hertil for at "jagte" nordlyset. Om aftenen går vi ombord på skibet MS Vesterålen for at sejle sydpå igen langs kysten. Der vil fra skibets dæk være en chance for at opleve det magiske nordlys danse på himmelen.

5. dag: Vi sejler i dag langs den flotte Helgelandskysten, som består af et utal holme, frodige landbrugsområder og stejle klippevægge, som det er værd at stå tidligt op for at opleve. Det er den sidste dag ved polarcirklen, og skibet forlader det arktiske område for denne gang. Vi sejler tæt på den unikke øgruppe Vega. De UNESCO-beskyttede Vega-øer, lige syd for polarcirklen, betegnes som eet af verdens bedste, stadig mere eller mindre ukendte, øriger.

6. dag: Vi spiser tidligt morgenmad, inden vi lægger til kaj i Trondheim. Her venter bussen os og vi kører sydpå gennem Gudbrandsdalen og videre til overnatningshotellet. Vi spiser aftensmad ved ankomst til hotellet.

7.dag: Efter morgenmad på hotellet, fortsætter vi det sidste stykke gennem Norge, til vi ankommer til Langesund først på eftermiddagen. Vi sejler fra Langesund til Hirtshals med Fjordline. Forventet hjemkomst sidst på aftenen. 

Skibsrejse, Hurtigruten

Vi sejler med MS Kong Harald og MS Vesterålen. Skibene har restaurant, bar og hyggelige opholdsområder med panoramaudsigt, hvor man kan slappe af og nyde turen gennem det smukke landskab. Forplejningen ombord er fortrinlig og tager udgangspunkt i lokale retter. Indkvartering i komfortable kahytter med eget bad og toilet.

Der er mulighed for at benyttet MS Kong Harald's udendørs spa med opvarmet vand - så husk badetøjet.

 

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Hirtshals

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Prisen inkluderer:

  • 2 x overnatning i Norge
  • 1 x overnatning på Lofoten
  • 3 x overnatning ombord på Hurtigruten
  • 6 x morgenmad
  • 6 x aftensmad
  • Rundtur på Lofoten
  • Fjordline Hirtshals - Langesund t/r
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse/kahyt: 1.600,-

Anmeldelser af Nordlys med Hurtigruten

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.298
Tyskland

Fødselsdagsrejse Harzen

Busrejse
8.498
Spanien

Costa Brava - 15 dage

Busrejse
5.598
Italien

Toscana

Busrejse

Rejsekatalog 2017