Italien - Piemonte & Ligurien

Mellem Dolomitterne og Middelhavet ligger det eksklusive område Piemonte og Ligurien. En himmelsk sammenblanding af flotte storbyer, storslået natur, maleriske landsbyer krydret med italienske vine og mad i topkvalitet. Vi starter turen i Piemonte med mange skønne oplevelser for ganen. I Piemonte skal vi opleve den ægte italienske stemning med betagende landskaber, fantastiske vine samt et indblik i den spændende trøffeljagt. Turen går videre til blomsterkysten i Ligurien, hvor vi skal bo i Genova. Herfra kører vi udflugter til Cinque Terre, hvor de 5 kystbyer på smukkeste vis dekorerer kyststrækningen.  En rejse til et imponerende område i Norditalien, der kombinerer kultur, natur og lokal gastronomi.

 

Highlights

 • Ægte italiensk charme
 • Trøffeljagt med trøffelhund
 • Christoffer Columbus´ hjemby Genova
 • Fascinerende farverige kystbyer
 • Flot sejltur langs kysten i Cinque Terre
 • Besøg i Portofino
 • Asti - hjembyen for spumante
 • Portofino bugten

Afgange

Afrejse: 
25/06/2022
Hjemkomst: 
03/07/2022
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
9.898
Forespørg
Afrejse: 
24/09/2022
Hjemkomst: 
02/10/2022
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
9.898
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Når alle er i bussen, kører vi med passende pauser, til vi når overnatningshotellet i Midttyskland. Der vil være aftensmad ved ankomsten.

2. dag: Asti. Efter morgenmaden kører vi videre ned gennem Tyskland, Schweiz og til Italien, hvor vi skal bo på Hotel Lis i byen Asti. Der er aftensmad på hotellet. Har man lyst, kan man denne aften gå en tur i byen eller nyde en forfriskning på en af byens cafeer.

3. dag: Asti. Asti ligger midt i Piemonte og er hovedsagelig kendt som hjemby for italienernes højt elskede sprumante. Vi går en byrundtur i byen og ser det hyggelige gamle centrum, nogle af byens fine gamle kirker og de elegante palæer, som præger byen. Efter en frokost på egen hånd i byen, skal vi besøge en lokal producent af Torrone (inkluderet). Torrone er en lokal sød delikatesse fra Asti og er fremstillet af mandler, honning, sukker og æggehvider. Resten af dagen er på egen hånd i Asti, indtil vi skal nyde aftensmaden på hotellet.

4. dag: Trøffeljagt - Vinsmagning - Alba. Efter morgenmaden på hotellet tager vi på en heldagsudflugt igennem det flotteste landskab og vindistriktet i Piemonte. En smuk køretur gennem det bakkede landskab med vinmarkerne og middelalderborgene til vi når den lille by Roddi, som er kendt for sine trøfler. Her besøger vi italienske Gianni og hans trøffelhund Lila. Gianni fortæller om de forskellige trøfler, der findes og giver os et lille indblik i at finde trøfler. Herefter går turen ud i markerne/skoven, hvor vi sammen med Gianni og hunden Lila går på jagt efter de berømte velsmagende trøfler. Når området er finkæmmet for trøfler, holder vi en velfortjent pause på en lille lokal vingård, hvor vi ser produktionen samt får serveret nogle smagsprøver på gårdens egne vine (trøffeljagt og vinsmagning inkluderet). Inden vi kører tilbage til hotellet i Asti, får vi lidt tid til at kigge nærmere på byen Alba. I Alba handler næsten alt om mad og vin og butikkerne er fyldt med specialiteter fra området.  

5. dag: Genova. I dag skal vi forlade hotellet i Asti og videre til den fascinerende havneby Genova. Vi går en tur i Genova, som er Liguriens hovedstad, og som har Italiens største industrihavn. Havnen er gennem de sidste mange år total renoveret, og miljøet her er en oplevelse i sig selv. Men Genova byder også på mange kulturelle og antikke oplevelser i byens centrum med de snævre gader fyldt med små forretninger, frugt markeder, cafeer og kirker. Byen ligger smukt ud til det blå Middelhav og har bjergene i baggrunden. Vi får tid på egen hånd i byen, inden vi bliver indkvarteres på Starhotel President.

6. dag: Cinque Terre. Vi kører med bussen til den smukke Nationalpark "Cinque Terre", som på dansk er oversat til "De fem byers land". Nationalparken er et af de mest uberørte naturområder ved Middelhavet, og her skal vi besøge en af de 5 små fiskebyer, som ligger ud til havet på de stejle klippeskråninger. Blandt byerne hersker et landskab af smuk natur med vilde dufte, vinstokke, oliven- og citrustræer og fortryllende små strande. Det er ikke muligt at køre med bussen på strækningen, så vi sejler forbi de små byer og går i land i en af byerne, hvor vi mødes af de smukke pastelfarvede huse, som er malet efter de gamle traditioner (Sejltur inkluderet).

7. dag: Portofino Kysten. Vi nyder morgenmaden på hotellet, inden vi skal på en rigtig charmerende og smuk tur til Portofino bugten. Den lille fiskerhavn Portofino var engang en lille fattig landsby fyldt af fiskerbåde. I dag ser det helt anderledes ud i den lille bugt, hvor store og flotte luksus yachter har fundet deres plads. Denne smukke havn er i dag en af de mest eksklusive feriebyer på den italienske riviera, hvor mange rige og kendte holder deres ferie. Men den ægte italienske stemning er bevaret, da der stadig er indbyggere, der lever efter ægte italienske manér. Byens centrum kan ikke nås med bil, og vi sejler derfor fra Rapallo til Portofino (inkluderet i prisen).

8. dag: Hjemrejse. Vi kører efter morgenmaden med passende pauser til vi når overnatningshotellet i Tyskland. Vi får aftensmad ved ankomsten.

9. dag: Hjemkomst. Vi kører mod Danmark og gør holdt ved den dansk/tyske grænse. Vi forventer at være tilbage i vores hjembyer hen på aftenen.

 

Hotel Lis***

Hotel Lis ligger i rolige omgivelser ved en park, men stadig er beliggenheden meget central og en kort gåtur fra hyggelige cafeer, spændende butikker og de charmerende gamle bygninger og middelalder tårne. Alle værelser har eget bad/toilet, telefon, tv, hårtørrer, aircondition og WiFi.

Hotel Lis***
Viale Fratelli Rosselli, 10
14100 Asti
Tlf.: +39 0141 595051

 

Starhotel President****

Dejligt 4-stjernet hotel med en god beliggenhed i Genova lige ved tog og metrostationen. I det skønne område ved hotellet, er der flere hyggelige pladser med cafeer og butikker. Går man en tur til havnen finder man også et af Europas største akvarier. Hotellet har egen restaurant og alle værelser har eget bad/toilet, telefon, tv, hårtørre, aircondition og WiFi. 

Starhotel President****
Corte Lambruschini 4
16129 Genova
Tlf.: +39 010 5727

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 3 x overnatning i Asti
 • 3 x overnatning i Genova
 • 8 x morgenmad
 • 8 x aftensmad
 • Besøg på lokal Torrone fabrik
 • Trøffeljagt
 • Vinsmagning
 • Bådtur til kystbyer i Cinque Terre
 • Bådtur til Portofino
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 2.050,-

Anmeldelser af Piemonte & Ligurien

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

6.898
Italien

Toscana & Elba

Busrejse
6.598
Ungarn

Budapest

Busrejse
5.998
Kroatien

Rabac - Istrien

Busrejse