Tjekkiet - Prag

Prag er en enestående by fyldt med kultur og stemning. Byen er en af Europas ældste byer og er placeret smukt ved floden Moldau. Denne rejse giver mulighed for at opleve Prag og nogle af de seværdigheder, der ligger i området.

Vi bor i den gamle bydel i Prags absolutte centrum, hvorfra det er nemt at færdes i byen på egen hånd. F.eks. ligger markedspladsen blot 5 minutters gang fra hotellet.

Afgange

Afrejse: 
05/03/2018
Hjemkomst: 
09/03/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.098
Forespørg
Afrejse: 
02/07/2018
Hjemkomst: 
06/07/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.298
Forespørg
Afrejse: 
30/07/2018
Hjemkomst: 
03/08/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.398
Forespørg
Afrejse: 
03/09/2018
Hjemkomst: 
07/09/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.498
Forespørg
Afrejse: 
22/10/2018
Hjemkomst: 
26/10/2018
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.398
Forespørg

Highlights

 • Hotel beliggende midt i det historiske Prag, Karlsbroen indenfor gåafstand
 • Byrundtur i Prag
 • Sejltur på Moldau floden gennem Prag
 • Se kongeborgen Hradcany og kongeslottet
 • Gåtur gennem Den Gyldne Gade
 • Kutna Hora og "ben-kirken"

 

PROGRAM: 

Udrejse: Efter endt opsamling kører vi til det meget centralt beliggende hotel i Prag, hvor vi bliver indkvarteret og får let aftensmad.

Byrundtur - Karlsbroen - Det Astronomiske Ur - Sejltur: Vi starter dagen med en spændende byrundtur til fods, hvor vi spadserer gennem den gamle bydel til Karlsbroen. Broen er en af Prags topseværdigheder og er populær hos kunstner, musikere og souvenirsælgere, som står på begge sider af broen. Turen byder også på et besøg på Rådhuspladsen med det berømte Astronomiske ur og Teynkirken, hvor Tycho Brahe er begravet. Om eftermiddagen tilbydes en sejltur på floden Moldau for de, der har lyst (pris ca. 15 euro). Aftensmaden spiser vi på en af byens mange hyggelige restauranter. Rejselederen er gerne behjælpelig med at finde et spisested.

Hradcany Borgen - Sankt Veit Katedralen - Kongeslottet - Den Gyldne Gade: Dagen byder på en tur til den imponerende Kongeborg Hradcany i Prag. Fra Kongeborgen, som ligger højt hævet over floden, har man en imponerende udsigt over Prag. I området ser vi også Sankt Veit katedralen, kongepaladset og Sankt Georg Kloster (entre). Når vi har oplevet stemningen i dette hyggelige område af Prag, spadserer vi ned til byen gennem bl.a. "Den Gyldne Gade" (entre), hvor der før i tiden boede guldsmede og alkymister (samlet entre ca 12,- euro). Om eftermiddagen vil der være mulighed for en tur med sporvogn til Det Gule Marked, hvor der er basis for en god handel.

Kutna Hora. I dag besøger vi den berømte sølvmine by fra middelalderen. Kutna Hora ligger øst for Prag og er en interessant historisk by med rigtig hyggelig atmosfære. Den fredede bykerne med mange gotiske huse er en af de bedst bevarede i Tjekkiet. Den mest dominerende bygning er den gotiske Barbara-kirke med det telt-agtige tag. Kirken er ganske enkelt indrettet, men i kapellerne ses kalkmalerier med dagligdags motiver fra tiden omkring 1490 (entre ca. 2 euro). Der vil også blive mulighed for at se "ben-kirken", som er udsmykket med knogler fra ca. 40.000 mennesker -  en helt unik oplevelse (entre ca. 4 euro). Byen byder også på en række af hyggelige cafeer og spisesteder. Kutna Hora er på listen over UNESCOs verdenskulturarv. Efter oplevelserne og de mange indtryk kører vi retur til Prag, hvor aftensmad er på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.    

Hjemrejse: I dag går turen hjemover til Danmark. Vi kører med passende pauser og efter en pause ved grænsen, kører vi op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer sidst på aftenen.

Hotel Astoria****

Charmerende 4-stjernet hotel, beliggende midt i hjertet af det historiske Prag. Byens mange seværdigheder, butikker, caféer og restauranter ligger lige uden for hotellet. Da hotellet er indrettet i en ældre men nyrenoveret bygning er værelserne af forskellige størrelser. Alle værelser har bad, toilet, føntørrer, skrivebord og aircondition. 

Hotel Astoria ****
110 00 Prag 1
Rybna 10
Tjekkiet
Tlf: +42 0 221 775 711
www.hotelastoria.cz

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Prag & Tjekkiet:

  Tjekkiet - eller helt formelt - Den Tjekkiske Republik er et land i Centraleuropa, der grænser til Polen mod nord, Tyskland mod vest, Østrig mod syd og Slovakiet mod øst. Der bor ca. 11 millioner i landet og hovedstaden er Prag, der med sine 1,3 millioner indbyggere også er landets største by. I Prag finder man også landets parlament og regering samt Prags børs og nationalbanken. Landets præsident har sin residens i Prags borg. 
   
  Sproget er tjekkisk. Rigtig mange i især de større byer er idag også gode til engelsk. 
   
  Valutaen er tjekkiske koruna. Medbring evt lidt euro til ud- og hjemrejse. 
   
  Elektricitet - 240 volt, stort set samme stik som i Danmark. Man kan dog ikke bruge stik med jord-kontakt (3 ben) 
   

  Prisen inkluderer:

  • 4 x overnatning i Prag
  • 4 x morgenbuffet
  • 1 x aftensmad
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

  Tillæg for eneværelse:
  Marts: 750,-
  Juli: 780,-
  Sep, okt: 990,-
   

  Anmeldelser af Prag

  Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

  Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

  Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

  Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

  Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

  __________________________________________________

   Erling 17.08.17
  Vi havde en meget meget god god med en god rejseleder og chauffør.

  __________________________________________________

   

  Fortæl om din rejseoplevelse


  Relaterede rejser

  4.298
  Tjekkiet

  Bøhmen

  Busrejse
  2.598
  Tyskland

  Berlin

  Busrejse
  5.998
  Polen

  Krakow - Zakopane

  Busrejse