Tjekkiet - Prag

Prag er et velkendt rejsemål og en enestående by fyldt med kultur og stemning. Byen er en af Europas ældste byer og er placeret smukt ved floden Moldau. Denne rejse giver dig mulighed for at opleve Prag og nogle af de seværdigheder, som byen byder på. Vi bor i den nyere bydel tæt på Wenzelpladsen og Nationalmuseet. En spændende bydel fyldt med flotte områder, butikker, restauranter og et pulserende kulturliv. Heldagsudflugt til byen Kutna Hora øst for Prag, som er på UNESCOs verdenskulturarv liste.  Rejsen byder også på en hyggelig aften med tjekkisk mad og musik.

 

Rejsen er ikke egnet for gangbesværede

 

Afgange

Afrejse: 
31/05/2021
Hjemkomst: 
04/06/2021
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.198
Bestil
Afrejse: 
12/07/2021
Hjemkomst: 
16/07/2021
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.398
Bestil
Afrejse: 
16/08/2021
Hjemkomst: 
20/08/2021
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.398
Bestil
Afrejse: 
06/09/2021
Hjemkomst: 
10/09/2021
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
3.398
Bestil

Highlights

 • Byrundtur i det historiske Prag
 • Hyggelig tjekkisk aften med mad, musik & fri bar
 • Sejltur på Moldau floden gennem Prag
 • Se kongeborgen Hradcany
 • Gåtur gennem Den Gyldne Gade
 • Heldagstur til byen Kutna Hora
 • Udflugt til byen Lidice
 • Tid på egen hånd i Prag

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til hotellet i Prag, hvor vi bliver indkvarteret og får sen aftensmad på nærliggende restaurant.

2. dag: Byrundtur - Karlsbroen - Tjekkisk aften. Efter morgenmaden starter vi dagen med en spændende byrundtur til fods. Vi går en tur i den gamle bydel med de flotte historiske bygninger, smalle stræder og flotte torve. Vi skal naturligvis besøge Karlsbroen, som er en af Prags topseværdigheder. Området ved broen er populær hos kunstner, musikere og souvenirsælgere, som står på begge sider af broen. Turen byder også på et besøg på Rådhuspladsen med det berømte Astronomiske ur og Teynkirken, hvor Tycho Brahe er begravet. Frokost på egen hånd. Om eftermiddagen tilbydes en sejltur på floden Moldau for de, der har lyst (pris ca. 350 CZK). Aftensmaden spiser vi på en hyggelig restaurant. Tjekkisk mad, fri øl, vin og vand samt musik venter os denne aften.

3. dag: Hradcany Borgen - Sankt Veit Katedralen - Kongeslottet - Lidice. Dagen byder på en tur til den imponerende Kongeborg Hradcany i Prag. Fra Kongeborgen, som ligger højt hævet over floden, har man en imponerende udsigt over Prag. I området ser vi også Sankt Veit katedralen, kongepaladset og Sankt Georg Kloster. Når vi har oplevet stemningen i dette hyggelige område af Prag, spadserer vi ned til byen gennem bl.a. "Den Gyldne Gade", hvor der før i tiden boede guldsmede og alkymister. Samlet entre til borgområdet ca. 250 CZK. Om eftermiddagen vil der være mulighed for at nyde Prag på egen hånd eller tage med på en tur til byen Lidice 25 km udenfor Prag. Lidice har en tragisk historie, da byen under Anden Verdenskrig blev jævnet med jorden og alle byens mænd blev dræbt. Entré til byens museum ca. 90 CZK. Aftensmad på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.

4. dag: Kutna Hora - Bohemia Crystal. I dag besøger vi den berømte sølvmine by fra middelalderen - Kutna Hora. På vejen dertil stopper vi ved krystalfabrikken Bohemia Crystal, hvor vi besøger fabriksudsalget. Kutna Hora ligger øst for Prag og er en interessant historisk by med rigtig hyggelig atmosfære. Den fredede bykerne med mange gotiske huse er en af de bedst bevarede i Tjekkiet. Den mest dominerende bygning er den gotiske Barbara-kirke med det telt-agtige tag. Kirken er ganske enkelt indrettet, men i kapellerne ses kalkmalerier med dagligdags motiver fra tiden omkring 1490 (entre). Der vil også blive mulighed for at se "ben-kirken", som er udsmykket med knogler fra ca. 40.000 mennesker -  en helt unik oplevelse (entre). Byen byder også på en række af hyggelige cafeer og spisesteder. Kutna Hora er på listen over UNESCOs verdenskulturarv. Efter oplevelserne og de mange indtryk kører vi retur til Prag, hvor aftensmad er på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.

5. dag: Hjemrejse. I dag går turen hjemover til Danmark. Vi kører med passende pauser og efter en pause ved grænsen, kører vi op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer sidst på aftenen.

 

Rejse:
Prag


"Dejlig tur, spændende by, kan varmt anbefales"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Hotel Ambiance ****

4-stjernet hotel beliggende midt i hjertet af det nye Prag, kun 10 minutters gang fra Wenzelpladsen. Mange butikker, cafeer og restauranter ligger lige udenfor hotellet. Alle værelser har eget bad og toilet, føntørrer, skrivebord og aircondition.

Hotel Ambiance ****
Tyrsova 8
Prag 2
Tlf.: +42 0 24602 2998

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Fakta om Prag & Tjekkiet:

  Tjekkiet - eller helt formelt - Den Tjekkiske Republik er et land i Centraleuropa, der grænser til Polen mod nord, Tyskland mod vest, Østrig mod syd og Slovakiet mod øst. Der bor ca. 11 millioner i landet og hovedstaden er Prag, der med sine 1,3 millioner indbyggere også er landets største by. I Prag finder man også landets parlament og regering samt Prags børs og nationalbanken. Landets præsident har sin residens i Prags borg. 
   
  Sproget er tjekkisk. Rigtig mange i især de større byer er idag også gode til engelsk. 
   
  Valutaen er tjekkiske koruna. Medbring evt lidt euro til ud- og hjemrejse. 
   
  Elektricitet - 240 volt, stort set samme stik som i Danmark. Man kan dog ikke bruge stik med jord-kontakt (3 ben) 
   

  Prisen inkluderer:

  • 4 x overnatning i Prag
  • 4 x morgenbuffet
  • 1 x aftensmad
  • 1 x tjekkisk aften inkl. mad & drikkevarer
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

   

  Tillæg for eneværelse:
  Februar: 600,-
  Øvrige: 900,-

   

  Anmeldelser af Prag

  Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

  Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

  Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

  Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

  __________________________________________________

   Jeanette 07.08.19
  dejlig tur, kan varmt anbefales

  __________________________________________________

   Grete 05.08.19
  En rigtig god og interessant tur.  Rig på oplevelser, muligheder for at opleve kontraster.  En super god rejseleder, der kendte og formåede at fortælle historien bag de forskellige seværdigheder. En dygtig chauffør, der kørte som en drøm. God service under hele turen.  Kan anbefales.

  __________________________________________________

   Steen 05.08.19
  Har gennem et langt liv været deltager hos flere rejse-busselskaber. Hanstholm Rejser er så absolut at foretrække, fordi pris, kvalitet og service er i top. Det gælder lige fra bestilling til rejsen slutter.

  __________________________________________________

   Kirsten 05.08.19
  God tur, fantastisk rejseleder!

  __________________________________________________

   Erling 17.08.17
  Vi havde en meget meget god god med en god rejseleder og chauffør.

  __________________________________________________

   

  Fortæl om din rejseoplevelse


  Relaterede rejser

  5.398
  Tyskland - Tjekkiet

  Berlin • Prag • Dresden

  Busrejse
  2.898
  Tyskland

  Berlin

  Busrejse
  3.498
  Tyskland

  Rügen

  Busrejse