Rhinen & Mosel - Flodkrydstogt

Strasbourg - Mainz - Koblenz - Cochem - Trier

Oplev 2 floder på samme rejse. Tag med på en fantastisk sejltur på Rhinen og Mosel, som følger en bemærkelsesværdig rute mellem stejle klipper, små øer, befæstede borge, vinmarker og gamle bindingsværkshuse fra middelalderen. Et område som vidner om en spændende og begivenhedsrig fortid og som til stadighed tiltrækker flere tusinde besøgende hvert år. 

Afgange

Afrejse: 
18/07/2017
Hjemkomst: 
24/07/2017
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
7.998
Bestil
Afrejse: 
25/08/2017
Hjemkomst: 
31/08/2017
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
7.998
Forespørg

Highlights

 • Komfortabelt skib med god forplejning og højt serviceniveau
 • 2 floder på samme tur
 • Se Strasbourg med bl.a. hyggelige Petit France og EU-Parlamentsbygningen
 • Besøg i Mainz med Gutenberg-museet
 • Ophold i Cochem ved Moselfloden
 • Besøg i Trier – Tysklands ældste by
 • Festlig gallaaften og –middag
 • Drikkevarer til måltider ombord på skibet.
 • Aften med underholdning af skibets personale
 • Tid til at slappe af, hygge og nyde komforten på skibet

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse.  Efter endt opsamling kører vi videre gennem Tyskland med passende pauser, til vi når overnatningshotellet i Midttyskland. Der er aftensmad på hotellet.

2. dag: Strasbourg. Efter morgenmaden fortsætter vi ned forbi Frankfurt og nærmer os Schwarzwald og Strasbourg, hvorfra vores sejlads starter, men forinden tager vi på en byrundtur i Strasbourg. Vi ser os omkring i den gamle del af Strasbourg og tager en spadseretur gennem den indre by, som er præget af mange butikker, restauranter og en charmerende atmosfærer. Vi ser Petit France, den charmerende bydel fyldt med flotte gamle bindingsværkshuse og en hyggelig stemning samt Notre Dame Katedralen. Vi får også EU-Parlamentsbygningen at se udefra. Efter byrundturen går vi ombord på M/S Bohéme sidst på eftermiddagen. Vi får tildelt vores kahytter og bliver derefter introduceret for besætningen ombord og får en lille velkomstcocktail før middagen. I løbet af aftenen starter vi sejladsen på Rhinen op mod Mainz.

3. dag: Mainz – Koblenz. Efter morgenmaden vil vi tage en rundtur i Mainz, hvor vi bl.a. får mulighed for at opleve Gutenberg Museet. Her får vi et indtryk af Gutenbergs bogtryk, som blev valgt til en af det 2. årtusindes mest betydningsfulde opfindelser. To originale Gutenberg-bibler er udstillet her. Vi skal også se Domkirken i Mainz. Der bliver lidt tid på egen hånd, inden vi vender tilbage til skibet, hvor frokosten venter os. I løbet af eftermiddagen fortsætter vi sejladsen op gennem den legendarisk og smukke Rhindal, som siden 2002 har været på UNESCO´s liste over verdenskulturarv. Vi passerer Rüdesheim og fortsætter videre op ad Rhinen, som på dette stræk er kendetegnet ved vinmarkerne, der ligger helt ned til floden. Vi passerer også Lorelei klippen som er verdenskendt for sagnet om Lorelei, der efter sigende lokkede sømændene til at sejle deres skibe mod klipperne. Vi ankommer til Koblenz først på aftenen. Der er middag ombord. Efter middagen vil der være mulighed for en spadseretur ud til Deutsches Eck eller i den gamle del af Koblenz,

4. dag: Koblenz – Cochem – Trier. Efter morgenmaden påbegyndelse sejlturen op af Mosel floden. Vi sejler forbi skønne landskaber og små hyggelige vinbyer. Turen på Moselfloden er præget af de mange sluser, som passeres. Efter en dejlig frokost ombord ankommer vi til Cochem. Her vil vi i løbet af eftermiddagen tage en spadseretur igennem byen. Vi ser bl.a. St. Martins Kirke, markedspladsen og de smukke gamle velbevarede huse. Måske bliver der tid til at besøge en af de lokale vinkældre. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til skibet, hvor en hyggelig aften venter os. Skibets personale underholder med lidt revy/cabaret. I løbet af natten vil vi nærme os Trier.

5. dag: Trier. Mens vi nyder det lækre morgenbord, passerer vi flere små vinbyer og forventer at være i Trier sidst på formiddagen. Trier er Tysklands ældste by og grundlagt af romerne for over 2000 år siden. Byen har et væld af historiske seværdigheder. bl.a. Porta Nigra som er det bedst bevarede minde fra romernes tid i Tyskland. Efter frokosten går vi en tur rundt i byen, og der vil også være tid på egen hånd, inden vi skal tilbage til skibet, hvor der venter os en hyggelig aften med gallamiddag.

6. dag: Saarschleife. Vi nyder den sidste morgenbuffet om bord inden det er tid til at gå fra borde. Bussen er klar til at hente os og vi tager en afstikker til et af Tysklands mest fotograferede udsigtspunkter Saarschleife ved Saarfloden. Her er en fantastisk udsigt over Saar´s slyngninger gennem landskabet. Efter en pause her kører vi nordpå op over Hunsruckerbjergene forbi Frankfurt og Kassel til vi når overnatningshotellet i Midtttyskland, hvor middagen venter os.

7. dag: Hjemkomst. Vi kører hjemover efter morgenmaden. Der vil blive et ophold ved den dansk/tyske grænse, med mulighed for lidt indkøb. Vi vil være hjemme hen på aftenen.

MS La Boheme ****

Flodkrydstogts skibet MS La Boheme er et komfortabelt 4-stjernet todækkerskib. Skibet har 78 udvendige kabiner fordelt på to dæk. Der er aircondition overalt indvendigt på skibet. Stor lounge med bar, restaurant, reception og hall. Stort soldæk med hvilestole til fri afbenyttelse for alle passagerer. Alle kabiner er med eget bad & toilet, TV, sikkerhedsboks, telefon, hårtørrer og 220 volt. Kahytter ligger på hoveddæk og har alle vindue over vandlinien.                              

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 1 x velkomstdrink
 • 4 x overnatning på båden
 • 6 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • 3 x frokost
 • Drikkevarer på skibet til alle måltider
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 1.800,-

Tillæg for kahyt på øvre dæk: 975,- pr person

Tillæg for enkeltværelse/kahyt på øvre dæk: 2.800,-

Anmeldelser af Rhinen & Mosel - Flodkrydstogt

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

9.598
Tyskland - Østrig - Ungarn

Donau - Flodkrydstogt

Bus & båd
7698
Frankrig

Seinen - Flodkrydstogt

Bus & båd
11.995
Portugal

Rio Douro - Flodkrydstogt

Fly & båd

Rejsekatalog 2017

Rejsenyheder 2017