Italien - Rom

Alle veje fører til Rom – den evige stad. Kom med på en tur til den italienske hovedstad og oplev det antikke Rom, pavernes Rom og ikke mindst nutidens Rom. Vi skal bo centralt i byen med let adgang til mange af de kendte bygninger og pladser. Der vil være udflugter til mange af de store monumenter, men også tid på egen hånd til at opleve byen.

Afgange

Afrejse: 
28/04/2020
Hjemkomst: 
02/05/2020
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
5.295
Bestil
Afrejse: 
09/06/2020
Hjemkomst: 
13/06/2020
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
5.295
Bestil
Afrejse: 
08/09/2020
Hjemkomst: 
12/09/2020
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
5.295
Bestil
Afrejse: 
06/10/2020
Hjemkomst: 
10/10/2020
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
5.295
Bestil

Highlights

 • Bo centralt i Rom
 • Gratis parkering i Billund
 • Se Colosseum og det antikke Rom
 • Peterskirken og Pantheon
 • Besøg Katakomberne
 • Tid på egen hånd i byen

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Vi mødes i Billund Lufthavn, hvor vi har afgang kl. 20.20. Vi ankommer kl. 22.45 til Rom og kører direkte til vores hotel, hvor vi skal bo under hele rejsen. Hotellet ligger i centrum tæt ved Termini og dermed i gåafstand til mange af de store seværdigheder bl.a. Santa Maria Maggiore, Colosseum, Forum Romanum, Den Spanske Trappe, Trevifontænen m.m. og med kun 2 min. til både metro og bus. Der er livligt i gaderne omkring hotellet med mange gode restauranter og små cafeer.

2. dag: Byrundtur. Efter morgenmaden skal vi på byrundtur. Vi starter i Forum Romanum - den centrale plads i det Antikke Rom. Her finder vi det politiske center, hvor nye love blev diskuteret, vedtaget og udråbt til folket. Her finder vi handelscenteret med de store basilikaer, der blev brugt som markedsplads. Og endelig finder vi det religiøse centrum med den hellige vej Via Sacra og Vestalindernes Tempel. Vi går videre til Colosseum - Verdens største amfiteater. Dødbringende gladiatorkampe og kampe mellem vilde dyr blev iscenesat af kejsere, som gerne ville gøre sig populære. Vi fortsætter til det nye politiske centrum, Roms rådhus og faderlandsmonumentet - Vittorio Emanuel monumentet. Vi ser Trevifontænen, hvor bl.a. filmen La Dolce Vita – Det søde Liv, med Anita Ekberg i hovedrollen, blev optaget. Vi slutter dagen af ved Den Spanske Trappe, hvor H.C. Andersen og Bertel Thorvaldsen udfoldede sine talenter sammen med andre af datidens kunstnere. Efterfølgende er der tid på egen hånd.

3. dag: Vatikanet - Piazza Navona - Trastevere. I dag tager vi ind til Vatikanet. Vi skal på rundvisning i Peterskirken - denne overvældende kirke, kristendommens største. Vi ser den danske billedhugger Bertel Thorvaldsens gravmæle til Pave Pius d. 7., Michelangelos berømte Pietá, Pavebaldakinen over Peters grav, den flotte kuppel og pavens livgarde. Vi fortsætter vores byvandring til Pantheon, et tidligere tempel for alle guderne. I dag er der flere gravmæler i kirken bl.a. for kunstneren Rafael og for Italiens første konge, Vittorio Emanuel d. 2. Fra Pantheon bevæger vi os til Piazza Navona, også kaldet romernes dagligstue. Her samles romerne til frokost, eftermiddagskaffe eller middag til lyden af musik fra uhøjtidelige gademusikanter. En anden fin plads er Campo dei Fiore – blomstertorvet, tidligere skueplads for afbrænding af kættere og andre uheldige personer som tyveknægte og lign. I dag er det et fredeligt sted med masser af grøntsags-, frugt- og krydderiboder. Derefter bevæger vi os over på den anden side af Tiberen - til Trastevere. Efter en lille byvandring til kirken Santa Maria in Trastevere er der tid på egen hånd til at nyde denne hyggelige bydel.

4. dag: Roms store pilgrimskirker. I dag skal vi besøge Santa Maria Maggiore Kirken, Roms ældste og største Mariakirke fra omkring år 450 med bl.a. den flotte mosaik af kroningen af Maria i apsis.  Herefter går vi til Roms domkirke Lateranet, hvor Lateranpagten - altså den officielle forsoningspagt mellem Vatikanet og staten - blev underskrevet. Ved siden af ligger ”Den Hellige Trappe” – La Scala Santa - som førte Kristus til Pontius Pilatus i Jerusalem.

5. dag: Katakomber - Hjemrejse. I dag tager vi bussen ud for at se nærmere på de kristne katakomber, som er nogle af Roms største seværdigheder. Katakomberne er de gravpladser, som i de første århundreder efter Kristi fødsel blev anlagt uden for Roms mure i den tuf, der er hovedbestanddelen af jorden i Roms omegn. Nogle af katakomberne ligger milevidt under jorden med gange og kamre i op til 4-5 etager, og så er de forbundne med trapper og lysskakter. Der findes mange katakomber og i alt er der mindst 1 million grave, og gangene måler ca. 550 km i længden. Vi tager en guide med ned og ser disse spændende kulturhistoriske gravpladser, som der må have stået et stort og veludviklet begravelsesvæsen bag. Efter besøget i katakomberne er der tid til frokost og de sidste indkøb inden transfer til lufthavnen, hvor vi har afgang kl. 17.30. Ankomst Billund kl. 20.00.

 

Hotel Bled ***

Vi bor i hjertet af Rom. Hotellet er beliggende tæt på Roms hovedbanegård. Herfra kan man tage metro og bus til alle dele af Rom. Alle værelser har naturligvis eget bad/toilet og tv.

Hotel Bled ***
Via di S. Croce in Gerusalemme, 40
00185 Rom
Tlf. +39 06 702 7808
 

 

 

Bemærk at nogle af udflugterne ikke er egnet for gangbesværede. Men det vil altid være muligt at nyde tid på egen hånd i Rom hvis der er udflugter man ikke ønsker at deltage i. Nogle af udflugterne vil foregå med lokale transport midler, hvorfor der skal beregnes lidt til metro/bus billetter.

Det er gratis at parkere i Billund Lufthavn.

 

FLYTIDER:

Udrejse: Billund kl. 20.20 - Rom kl. 22.45
Hjemrejse: Rom kl. 17.30 - Billund kl. 20.00

 

TILLADT BAGAGE: 10 kg håndbagage

HUSK PAS

 

Rejsen gennemføres i samarbejde med Ans Rejser

 

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund - Rom t/r
 • 10 kg håndbagage
 • 4 x overnatninger
 • 4 x morgenmad
 • Silent Whispers (høretelefoner)
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreet
 • Dansk rejseleder

 

Tillæg eneværelse: 1.095,-

Tillæg: 20 kg indchecket bagage: 380,-

 

Rejsen gennemføres i samarbejde med Ans Rejser

 

Anmeldelser af Rom - fly

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

9.598
Italien

Italien Rundt

Busrejse
5.898
Italien

Toscana

Busrejse
9.498
Italien

Piemonte & Ligurien

Busrejse