Italien - Rom

Alle veje fører til Rom – den evige stad. Kom med på en tur til den italienske hovedstad og oplev det antikke Rom, pavernes Rom og ikke mindst nutidens Rom. Vi skal bo centralt i byen med let adgang til mange af de kendte bygninger og pladser. Der vil være udflugter til mange af de store monumenter, men også tid på egen hånd til at opleve byen.

 

„Men Rom er et fortryllet bur,

og ingen Fugl på hele Kloden,

som holdtes fangen éngang blot deri,

sig følte siden ganske fri,

men mærker en usynlig Snor om Foden."

 

Afgange

Afrejse: 
26/04/2019
Hjemkomst: 
30/04/2019
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
7.298
Forespørg

Highlights

 • Bo centralt i Rom
 • Gratis parkering i Ålborg Lufthavn
 • Katakomber og Via Appia
 • Oplev den fantastiske Peterskirke
 • Se Colosseum

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse – Rom. Vi mødes i Ålborg Lufthavn kl. 11.00, hvor rejselederen tager i mod os. Herfra flyver vi kl. 13.15 via København til Rom. Vi har en længere pause i Københavns Lufthavn, så vi kan nå at købe lidt frokost. Vi ankommer til vores hotel først på aftenen, og efter indkvartering starter oplevelserne i Rom med aftensmad, som man kan finde på en af de mange lokale restauranter. Rejselederen vil naturligvis være behjælpelig med at finde et sted at spise, hvis man ikke vil ud på egen hånd.

2. dag: Byrundtur. Efter en romersk morgenmad på hotellet er der en byrundtur om formiddagen med bus med en lokal guide. Her vil vi blandt andet komme forbi Colosseum, Cirkus Maximus, monumentet for Italiens samling og meget mere. Rundturen slutter i centrum af byen, hvorfra vi fortsætter til fods til Den spanske Trappe til frokostpause ved Trevi fontænen. Efter pausen fortsættes til fods gennem pavernes Rom til Pantheon og Piazza Navona, inden vi efter en dag fyldt med oplevelser går tilbage til hotellet. Resten af dagen er på egen hånd, inkl. aftensmad. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde en god restaurant, hvis nogen ønsker det.

3. dag: Vatikanet – Colosseum. Vi tager bybussen til Vatikanet, hvor vi starter dagen med et besøg i Peterskirken. Herfra går turen videre med bybussen til Capitolhøjen - herfra er Rom blevet regeret fra antikken til i dag. Der vil være mulighed for at besøge Forum Romanum og Colosseum (entre ca. 16 euro). Resten af eftermiddagen vil være på egen hånd, selvom det er søndag, vil butikker være åbne. Om aftenen vil rejselederen arrangere en udflugt til Trastevere kvarteret, hvor restauranterne ligger tæt. På vejen dertil går vi over den middelalderlige bro Ponte Sisto med udsigt til Tiberøen.

4. dag: Katakomberne. Katakomberne under Rom blev brugt som begravelsesplads gennem århundreder, både for hedninge, jøder og kristne. De ligger ved de gamle udfaldsveje fra byen, og vi vil besøge San Callisto katakomberne. Her blev en række tidlige kristne martyrer og paver begravet. (entre ca. 10 euro).  Bybussen derud kører ad den mest berømte af alle veje til Rom, Via Appia Antica. Efter besøget i katakomberne vil vi naturligvis også gå en tur på den berømte vej og spise frokost i en af de hyggelige restauranter langs vejen. Efter frokost tager vi bybussen tilbage til centrum. Undervejs passerer vi igennem den romerske bymur, der omkranser den gamle bydel. Eftermiddagen er på egen hånd, måske til et besøg på de Capitolinske museer, der rummer et af verdens fineste samlinger af antik kunst.

5. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden tjekkes ud fra hotellet. Bagagen kan opbevares i receptionen. Der vil være tid til en sidste gåtur i Rom og et besøg på markedet på Campo dei Fiori, inden vi midt på formiddagen kører til lufthavnen for at flyve til Danmark. Forventet ankomst Aalborg kl. 18.15

 

Bemærk at nogle af udflugterne ikke er egnet for gangbesværede. Men det vil altid være muligt at nyde tid på egen hånd i Rom hvis der er udflugter man ikke ønsker at deltage i. Nogle af udflugterne vil foregå med lokale transport midler, hvorfor der skal beregnes lidt til metro/bus billetter.

 

Det er gratis at parkere i Ålborg Lufthavn.

 

Hotel Hosianum

Hotel Hosianum ligger centralt i hjertet af Rom, kun få skridt fra Piazza Venezia og Via dei Fori Imperiali. Receptionen åben 24 timer i døgnet og støder op til lobbyen og baren, hvor der serveres drikkevarer og snacks. Alle værelser har eget bad, toilet og TV.
 

Hotel Hosianum Palace
Via dei Polacchi
00186 Roma
Tlf. +39 06697191

 

Bemærk at nogle af udflugterne ikke er egnet for gangbesværede. Men det vil altid være muligt at nyde tid på egen hånd i Rom hvis der er udflugter man ikke ønsker at deltage i. Nogle af udflugterne vil foregå med lokale transport midler, hvorfor der skal beregnes lidt til metro/bus billetter.

Det er gratis at parkere i Ålborg Lufthavn.

 

FLYTIDER:

26. april: Afgang Ålborg kl. 13.15. Ankomst København kl. 14.05. Afgang København kl. 16.15. Ankomst Rom kl. 18.45

30. april: Afgang Rom kl. 13.25 Ankomst København kl. 16.00. Afgang København kl. 17.30. Ankomst Ålborg kl. 18.15

 

TILLADT BAGAGE: 23 kg håndbagage + 10 kg bagage

HUSK PAS

 

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r til Rom
 • Bagage på flyet
 • 4 x overnatninger i Rom
 • 4 x morgenmad
 • Byrundtur
 • Dansk rejseleder

Anmeldelser af Rom - fly

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.18: Hugo Serup, Struer.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

9.498
Italien

Italien Rundt

Busrejse
5.798
Italien

Toscana

Busrejse
5.898
Italien

Lido di Jesolo

Busrejse