Norge - Rundrejse & Briksdalsgletsjeren

Sommerrejse til Norge, hvor vi skal opleve den underskønne natur med fjorde og fjelde samt et stykke af den største gletsjer på det europæiske fastland - Jostedalsgletsjeren. Vi kommer helt tæt på den imponerende Briksdalgletsjer, som er en udløber af Jostedalsgletsjeren, og som hvert år besøges af hundredetusinde gæster fra hele verden. Vi udforsker også Norges spændende hovedstad Oslo med bl.a. den imponerende Frognerpark med skulpturer af Gustav Vigeland. Rundrejse forbi bl.a. Lillehammer, Geiranger og Loen. En rejse igennem storslåede natur med dybe dale og høje fjelde med tid til at nyde de smukke omgivelser.

 

Afgange

Afrejse: 
06/06/2021
Hjemkomst: 
13/06/2021
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
8.698
Bestil
Afrejse: 
18/07/2021
Hjemkomst: 
25/07/2021
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
8.798
Bestil

Highlights

 • Besøg ved Briksdalsgletsjeren
 • Kom tæt på den unikke norske natur
 • Oplev Oslo centrum og halvøen Bygdøy
 • Skulpturparken af Gustav Vigeland
 • Besøg i Lillehammer
 • Smuk tur over Gaularfjeldet
 • Kistefoss-Museet og ”The Twist”
 • Kom højt til vejr med Loen Skylift

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi til Hirtshals, hvorfra vi skal sejle med Fjord Line kl. 09.00 til Langesund. Ombord nyder vi den flotte morgenbuffet (inkluderet). Efter ankomst til Norge kører vi straks videre til hotellet i Fornebu, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad. Hotellet ligger i flotte grønne omgivelser tæt på sø og skov, så en stille gåtur i området kan anbefales.

2. dag: Oslo. Efter morgenmaden kører vi til Oslo, hvor vi tager en tur rundt i byen med bus og til fods. Vi ser bl.a. den imponerende Frognerpark med de mange smukke skulpturer af Gustav Vigeland, kongeslottet, operahuset og hovedgaden Karl Johans Gate. Efter frokost og tid på egen hånd i den skønne by kører vi til halvøen Bygdøy i den vestlige del af Oslo, hvor vi finder den kongelige sommerbolig Oscarshall og får mulighed for at besøge museerne Kon-tiki og/eller Fram (entre ca. NOK 100 pr. sted). Herefter tilbage til hotellet i Fornebu. Aftensmad på hotellet.

3. dag: Lillehammer. I dag skal vi besøge hyggelige Lillehammer og de historiske idrætsanlæg fra Vinter-OL i 1994. Vi bruger lidt tid i centrum af Lillehammer, som er en by med ca. 30.000 indbyggere. Herefter kører vi ud til idrætsanlægget, hvor vi bl.a. skal se hopanlæggene med mulighed for en tur med svævebanen op til toppen, hvorfra der er en fantastisk udsigt overmod Lillehammer og Gudbrandsdalen. Vi kører videre nordpå til hotellet i Otta, hvor aftensmaden venter os.

4. dag: Geiranger – Loen. Vi pakker bussen og kører videre igennem den smukke natur til Geiranger, som ligger smukt inderst i Geirangerfjorden. Høje fjelde, snoede veje og spektakulære udsigtspunkter pryder ruten. Vi nyder omgivelserne og holder passende pauser undervejs. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Loen, hvor der er mulighed for at komme op i højderne med Loen Skylift. En kabelbane som tager os 1011 m op på fjeldet, hvorfra udsigten er magisk. Tilkøb Loen Skylift: Pris 440 kr. Skal bestilles sammen med rejsen. Aftensmad på hotellet

5. dag: Briksdalsgletsjeren - Gaularfjeldet. Efter morgenmaden kører vi ud til Briksdalsgletsjeren, hvor en spændende oplevelse venter os. Vi køres ud til gletsjer-området i mindre terrængående biler (inkluderet) og kan gå yderligere 500 m til fods helt tæt hen til gletsjeren. På afstand kan vi se den glide fra toppen af fjeldet og ned i Briksdalen - et fascinerende syn. Af hensyn til sikkerhed kan man ikke komme ind på selve gletsjeren. Med store indtryk i bagagen kører vi mod flere oplevelser. Ruten går videre over Gaularfjeldet – igen med høje fjelde, hårnålesving og fantastisk natur. Indkvartering og aftensmad på hotel i Sogndal.

6. dag: Hønefoss. Rejsen fortsætter i dag igennem den pragtfulde natur. Vi kører med passende pauser langs fjorde, over fjelde og igennem dale og ser, hvordan naturen og vegetationen skifter. Vi ankommer til Hønefoss, hvor vi skal bo de næste to nætter. Aftensmad på hotellet.

7. dag: Kistefoss Museet. I dag skal vi besøge Kistefoss-Museet, som engang var et træsliberi, men som i dag rummer bl.a. en stor flot skulpturpark og den helt nye kunsthal ”The Twist”, som både er en bro over elven, en skulptur og en kunsthal (Pris NOK 150). The Twist er tegnet af den danske stjernearkitekt Bjarne Ingells og forventes at blive en af Norges største attraktioner. Ikke langt herfra ligger Hadeland Glasværk, hvor vi også gør et stop (pris ca. NOK 100,-). Aftensmad på hotellet i Hønefoss.

8. dag: Hjemrejse. Vi pakker bussen og kører mod Langesund, hvor vi har afgang kl. 14.30 med Fjord Line. Vi afslutter rejsen med den flotte buffet ombord (inkluderet), mens vi sejler mod Hirtshals. Ankomst kl. 19.00 i Hirtshals hvorfra vi kører mod vores opsamlingsbyer.

 

Hoteller:

Quality Hotel Expo, 1360 Fornebu

Thon Hotel Otta, 2670 Otta

Hotel Loenfjord, 6789 Loen

Quality Hotel Sogndal, 6851 Sogndal

Klækken Hotell, 3514 Hønefoss

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Hirtshals

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

OBS:

Mange nordiske hoteller modtager ikke kreditkort. Kun betalingskort

Prisen inkluderer:

 • Færge Hirtshals-Langesund t/r
 • 7 x overnatning på hotel
 • 8 x morgenmad
 • 8 x aftensmad
 • Besøg ved Briksdalsgletsjeren
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 2.200,-

 

OBS: Mange nordiske hoteller modtager ikke kreditkort. Kun betalingskort

Anmeldelser af Rundrejse & Briksdalsgletsjeren

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

8.598
Norge

Fjordnorge

Busrejse
13.989
Norge

Nordkap & Lofoten

bus
10.898
Norge

Nordlys med fly

Flyrejse