Danmark - Sønderjylland 

En skøn tur til den østlige del af Sønderjylland - med overnatning i den dejlige by Sønderborg. Vi tager på en spændende tur rundt i det gamle grænseland og oplever en del af Danmarkshistorien. I 2020 var det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Vi besøger nogle af de historiske vigtige steder, men får også tid til at opleve nutidens skønne Sønderjylland.

 

Afgange

Afrejse: 
04/06/2021
Hjemkomst: 
05/06/2021
Antal dage: 
2
Pris uden tilkøb: 
1.598
Forespørg
Afrejse: 
18/06/2021
Hjemkomst: 
19/06/2021
Antal dage: 
2
Pris uden tilkøb: 
1.598
Forespørg
Afrejse: 
24/07/2021
Hjemkomst: 
25/07/2021
Antal dage: 
2
Pris uden tilkøb: 
1.598
Forespørg
Afrejse: 
07/08/2021
Hjemkomst: 
08/08/2021
Antal dage: 
2
Pris uden tilkøb: 
1.598
Forespørg
Afrejse: 
29/09/2021
Hjemkomst: 
30/09/2021
Antal dage: 
2
Pris uden tilkøb: 
1.598
Bestil

Highlights

 • Besøg på Skamlingsbanken
 • Se Christiansfeld, hvor Christian d. X red over grænsen på sin hvide hest
 • Det historiske Dybbøl Banke og Dybbøl Mølle
 • Mulighed for besøg på Sønderborg Slot
 • Udflugt til Gråsten Slot og de berømte køkkenhaver

 

PROGRAM:

1. dag: Skamlingsbanken - Christiansfeld - Dybbøl Banke. Efter endt opsamling går turen ned gennem Jylland til Skamlingsbanken, hvor vi får en kop kaffe ved bussen samt et rundstykke og mulighed for at se os omkring på det historiske og naturskønne sted. Vi kører herefter til Christiansfeld og stopper ved Genforenings- og grænsemuseet (entre ca. 100,-). Det var her Christian d. X red over grænsen 10. juli 1920 på sin hvide hest, og dermed skabte det mest ikoniske symbol på genforeningen. Der bliver også mulighed for at gå tur i smukke Christiansfeld, spise lidt frokost og se - og måske købe - de berømte honningkager. Christiansfeld er også hjemsted for de berømte Herrnhuter stjerner, som i byen bl.a. ses på toppen på Brødremenighedens kirketårn. Vi fortsætter videre til Dybbøl Banke, hvor man kan besøge det historiske center (entre ca. 130,-). Her træder man direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864 og får ny viden om et af Danmarks vigtigste slag. Det er også muligt at gå en tur ved Dybbøl Mølle. Vi slutter turen ved hotellet i Sønderborg, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.
 

2. dag: Sønderborg - Gråsten - Grænsen. Efter morgenmaden pakker vi bussen og bruger herefter formiddagen på at se nærmere på Sønderborg. Sønderborg Slot ligger smukt ved indsejlingen til Sønderborg og rummer i dag et museum, som viser ting fra flere epoker, fangehullet, slotskirken og slotskøkkenet. Sønderborg Slot fungerede også som fængsel for Christian 2. Der bliver også tid til at gå en tur i gågaden eller langs den smukke havnepromenade. Frokost på egen hånd før vi fortsætter til Gråsten og Gråsten Slot. Vi går en tur i den spændende og smukke slotshave, hvis kongefamilien ikke bor der. Man kan også udforske slottets nye og helt utrolige køkkenhave, som blev åbnet for publikum 2020. Før turen fører os hjem til vore hjembyer, kører vi en tur over grænsen, hvor der bliver mulighed for at købe lidt ind. Forventet hjemkomst først på aftenen.

 

Hotel Scandic Sønderborg ***

Dejligt hotel med hyggelig atmosfære, beliggende i naturskønne omgivelser i udkanten af Sønderborg og tæt på Dybbøl Mølle. Hotellet har pool og sauna. Her er også en dejlig udendørs terrasse og en hyggelig bar. Alle værelser har eget toilet og bad.

Hotel Scandic Sønderborg ***
Ellegårdsvej 27
6400 Sønderborg
Tlf. 74422600

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 1 x overnatning
 • 1 x morgenmad
 • 1 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 250,-

Anmeldelser af Sønderjylland

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.498
Danmark

Sydhavsøerne - Falster

Busrejse
1.698
Danmark

Sort Sol i Tøndermarsken

Busrejse
2.198
Tyskland

Wismar, Schwerin & Lübeck

Busrejse