Norge - Sørlandet & Stavanger

Det sydlige Norge har meget at byde på, og på denne rejse får vi et indblik i områdets mangfoldighed. Sørlandet er den sydligste af Norges fem landsdele og et meget populært sted om sommeren for turister, men også mange landsmænd har fritidshuse i området. Vi bor på skønt hotel beliggende midt i den smukke natur og med en udsigt udover det sædvanlige. Vi udforsker Sørlandet og oplever både den mangfoldige natur og områdets historie. Herefter drager vi mod vest og besøger smukke Stavanger by, inden vi går ombord på et af Fjord Lines moderne krydstogtskibe, hvor vi skal nyde aftenen med en god buffet ombord.

Afgange

Afrejse: 
17/05/2021
Hjemkomst: 
20/05/2021
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.798
Bestil
Afrejse: 
07/06/2021
Hjemkomst: 
10/06/2021
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.898
Bestil
Afrejse: 
28/06/2021
Hjemkomst: 
01/07/2021
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
4.198
Bestil
Afrejse: 
09/08/2021
Hjemkomst: 
12/08/2021
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.898
Forespørg

Highlights

 • Hotel med udsigt over fjord og fjelde
 • Udflugter i Sørlandet
 • Kvåsfossen Laksecenter med Norges længste laksetrappe
 • Mandal & Lista Fyr
 • Oplev Stavanger
 • Sejl med Fjord Lines moderne krydstogtskib fra Stavanger

 

PROGRAM:

1. dag: Mandal – Sjølingstadt Uldvarefabrik. Efter endt opsamling via Skive/Herning kører vi til Hirtshals, hvor vi har afgang med Fjordline kl. 10.00/11.45. Efter et par timer på vandet ankommet vi til Kristiansand, hvorfra vi kører mod kystbyen Mandal. Vi tager en kort rundtur til fods forbi den flotte havnepromenade og op i midtbyen, inden vi kører til vores aftale på Sjølingstadt Uldvarefabrik (inkluderet). Her får vi en rundvisning og fortælling om den historiske uldvarefabrik og kommer helt tæt på de gamle maskiner samt ser de flotte slutprodukter i butikken. Herfra videre til hotellet i Kvinesdal. Aftensmad på hotellet.

2. dag: Sørlandet – Lista Fyr – Kvåsfossen Laksecenter. Efter morgenmaden kører vi en tur i de smukke omgivelser. Vi holder en pause ved Kvåsfossen Laksecenter med Norges længste laksetrappe bygget ind i fjeldet. Et utroligt interessant og smukt center midt i naturen og direkte ved laksens rute (Entré ca. NOK 110). Vi besøger også Lista Fyr, som tidligere bestod af tre fyrtårne og var verdens største fyrtårnstation, men i dag står kun et tilbage. Fyret er stadig et landemærke til hjælp for skibstrafikken. I området er der udover fyret et informationscenter, en café samt fuglestation og den gamle fyrmesterbolig fungerer som kunstgalleri. Efter flotte oplevelser kører vi retur til hotellet, hvor vi kan nyde udsigten, indtil aftensmaden er klar.

3. dag: Nordsøruten - Stavanger. I dag tager vi afsked med hotellet og kører ad den smukke og afvekslende Nordsørute videre mod Stavanger, hvor vi ved ankomsten tager en tur i byen med bus og til fods. Vi ser det gamle Stavanger med de velbevarede træhuse og brostensgader, havneområdet og bymidten med butikker, restauranter m.m. Herefter tid på egen hånd indtil kl. ca. 18.00, hvor vi igen mødes med bussen, som kører os til Fjordlines terminal, hvor der er afgang kl. 20.00. Vi får tildelt vores kahytter og nyder derefter aftensbuffeten (inkluderet) og faciliteterne ombord.

4. dag: Hjemkomst. Tidlig næste morgen er morgenbuffeten klar (inkluderet), og vi ankommer kl. ca. 08.00 til Hirtshals. Herefter kører vi retur mod vores opsamlingssteder.

The Bølgen & Moi Hotel Utsikten****

Hotellet er beliggende på en fjeldtop midt i den norske natur. Et topmoderne hotel med 85 værelser, restaurant, golfbane og konference-afdeling. Restauranten har en unik udsigt over Fedafjord. Om sommeren kan måltiderne nydes på terrassen. Alle værelser har eget bad og toilet, WiFi, TV og te/kaffefaciliter.

The Bølgen & Moi Hotel Utsikten****
Utsikten 1
4480 Kvinesdal
Tlf. +47 38 358800

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Frederikshavn

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • Færge Hirtshals-Kristiansand
 • 2 x overnatning
 • 2 x aftensmad
 • 2 x morgenmad
 • Rundvisning på Sjølingstadt Uldvarefabrik
 • Færge Stavanger-Hirtshals
 • 1 x overnatning i standard indvendig dobbeltkahyt
 • 1 x aftensbuffet inkl. drikkevarer på skibet
 • 1 x morgenbuffet på skibet
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 1.100,-

Tillæg udvendig dobbeltkahyt: 300,- pr. person

Tillæg udvendig enekahyt: 1.400,- 

 

Anmeldelser af Sørlandet & Stavanger

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

8.598
Norge

Fjordnorge

Busrejse
5.398
Norge

Telemarkskanalen & Vrådal

Bus & båd
8.498
Norge

Rundrejse & Briksdalsgletsjeren

Busrejse