Tyskland - Sachsen-Anhalt

INTET TILLÆG FOR ENEVÆRELSE

Delstaten Sachsen-Anhalt, som ligger lige midt i Tysklands hjerte, indeholder et ofte overset skattekammer af enestående natur, historie, kunst, kultur og hyggelige byer samt et overflødighedshorn af seværdigheder. Blandt højdepunkterne finder man domkirken i Naumburg. Elbens næststørste biflod Saale løber smukt gennem naturen, hvor man også finder flere kendte vindistrikter. Området har mange solskinstimer og et mildt klima. En hyggelig og spændende tur med masser af nye oplevelser. Vi skal bo på det 4-stjernede familiehotel Atrium Hotel Amadeus ved Osterfeld - en oase i rolige omgivelser, hvor der er lagt stor vægt på trivsel og velbehag.

 

Highlights

 • Lækkert hotel i rolige omgivelser
 • Flot køretur langs Saalefloden.
 • Europas nordligste vindistrikt med smukke vinskråninger
 • Besøg på Tysklands ældste chokoladefabrik
 • Historiske vingesus i Leipzig
 • Kurbyen Bad Kösen med de historiske saltindåndingsanlæg
 • Besøg og smagsprøve på Rotkäppchen Sektkellereien

 

PROGRAM:

Udrejse: Efter end opsamling går turen ned gennem Jylland til Tyskland. Med passende pauser fortsætter vi forbi Hannover til hotellet i Osterfeld. Vi får aftensmad ved ankomsten til hotellet, og kan hygge os i en af hotellets hyggelige barer inden sengetid.

Halle: En spændende dag i Halle. Dagen byder på en byrundtur, så vi kan danne os et indtryk af den sammensatte by. Her finder vi smukke gamle pladser i den historiske indre by, beton fra DDR-tiden, tårne, komponisten Händels fødehjem, pulserende byliv og meget mere. Der bliver også lidt tid på egen hånd til at besøge et af byens mange museer, shoppe, spise frokost, opleve bylivet på en af de mange cafeer eller hvad man nu har lyst til. Et andet højdepunkt i Halle er Tysklands ældste chokoladefabrik. Vi oplever den 200 år gamle chokoladetradition med en rundvisning i Chocolate Museum og Chocolate Factory. Halloren Chokolademuseum besvarer mange spørgsmål om sød forførelse. Vi lærer noget om chokoladeverdenen og historien om den ældste chokoladefabrik i Tyskland (entré og rundvisning inkluderet). Under besøget får vi kaffe med et stykke kage (inkluderet). Hen på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet, hvor vi får aftensmad.

Naumburg - Bad Kösen: Vi starter dagen i den lille hyggelige by Naumburg, som især er kendt for sin katedral. Vi går en lille tur gennem den middelalderlige bykerne til Katedralen og får tid til en kop kaffe, inden vi fortsætter til Kurbyen Bad Kösen. Byen ligger ved floden Saale og er kendt for sit smukke landskab, sin historie og de helbredende kilder. De historiske saltværker er helt unikke og fremstår som spændende tekniske monumenter. Nogle af dem er stadig i drift, og i sommer månederne er udendørs indåndinger med en beriget let tåge af saltvand stadig mulig. Efter en frokostpause i Bad Kösen fortsætter vi langs Tysklands nordligste vinrute og floden Saale i et pragtfuldt vinlandskab præget af terrasser, hytter på vinbjergene og rækker af vinstokke til byen Freyburg og Rotkäppchen Sektkellereien. Under afslappende forhold ser vi, hvordan man producerer regionens sekt og slutter naturligvis af med at smage på de boblende dråber. Mæt af mange oplevelser kører vi tilbage til hotellet hen på eftermiddagen.

Leipzig: En oplevelsesrig udflugt til Leipzig. Byen har en charmerende bymidte med mange seværdigheder - bl.a. Nikolai-kirken hvorfra der i 1989 udviklede sig en bevægelse, som i løbet af få måneder bragte DDR-regimet til fald. At en af de mest berygtede centraler for den forhadte Stasi-tjeneste havde sæde i Leipzig, i Haus zur runden Ecke (nu museum) var sikkert en af årsagerne hertil. Men også Altes Rathaus, som regnes for en af de smukkeste renæssancebygninger i Tyskland samt Mädlerpassage, Auerbachs Keller, Thomas Kirche med Bach statuen og Barfüssgässchen er et mindeværdigt besøg værd. Vi bruger formiddagen i byen, har lidt tid på egen hånd til at indsnuse stemning og måske spise frokost, inden vi først på eftermiddagen vender tilbage til hotellet – i god tid, så vi kan slappe lidt af inden aftensmaden.

Hjemrejse: Efter morgenmad begynder hjemturen. Vi kører med passende pauser tilbage til vore hjembyer. Forventet hjemkomst midt på aftenen.

Rejse: Sachsen-Anhalt


"Sachsen-Anhalt er en god tur, der kan anbefales. Mange spændende ting at se og et godt hotel"

Læs flere anmeldelser under fanebladet " Gæsterne fortæller..."Atrium Hotel Amadeus ****

Familiedrevet hyggeligt 4-stjernet hotel af høj standard. Beliggende i rolige omgivelser. Hotellet har restaurant, bar, gratis WiFi, elevator og fitnessrum. Hoteller i gruppen af ”Top 500 over de mest elskede hoteller i Tyskland”. Alle værelser er lækkert indrettet med bad, toilet, TV mv.

Atrium Hotel Amadeus ****
Pretzscher Str 20
06721 Osterfeld im Burgenlandkreis
Tlf.: +49 34 422 30 100

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning
 • 4 x morgenbuffet
 • 4 x aftensmad
 • Entre og rundvisning på Halloren Schokoladenfabrik
 • 1 x kaffe med kage
 • Rundvisning, entre og smagsprøve på Rotkäppchen Sekt
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

 

OBS: INTET TILLÆG FOR ENEVÆRELSE !

 

Anmeldelser af Sachsen-Anhalt

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

__________________________________________________

 Doris 24.08.19
Det er en skøn tur, hvor du oplever en amsse, og samtidig har tid til at slappe af om aftenen. Den kan jeg varmt anbefale.

__________________________________________________

 Barbara 06.08.19
Godt rejseselskab med menligt service

_________________________________________________

 Niels 05.08.19
Sachsen-Anhalt er en god tur, der kan anbefales. Mange spændende ting at se og et godt hotel

_________________________________________________

 Birthe 05.06.19
en rigtig fin tur som varmt kan anbefales at tage på.  Gode oplevelser kan man ikke få nok af

_________________________________________________

 Gæst 11.06.19
Jeg var spændt på turen, har ikke tidligere været i dette område. Men det var så spændende, og et godt sammensat program, vi så byerne med gamle og nye og renoverede bygninger, og vi så DDR forfald. Det var så interessant at se Chokoladefabrikken, og Rotkäppchen Sekt, så dejligt anderledes end sædvanlige vingårde. Især saltværket i Bad Kösen var imponerende, jeg havde læst om det på nettet, men virkeligheden var langt mere overvældende. Et virkeligt godt alsidigt, sammensat program og oplevelser der har prentet sig på min indre computer.

__________________________________________________

 Birthe 05.06.19
En rigtig fin tur som varmt kan anbefales at tage på. Gode oplevelser kan man ikke få nok af
__________________________________________________

 

 

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

3.798
Tyskland

Dresden

Busrejse
5.398
Tyskland - Tjekkiet

Berlin • Prag • Dresden

Busrejse
2.798
Tyskland

Schwalenberg

Busrejse