Sverige - Skåne & Blekinge

Oplev en spændende del af det sydlige Sverige, hvor vi på første del af rejsen bor i Lund og ser os omkring i Skåne. Derefter fortsætter turen til Karlskrona i regionen Blekinge. Karlskrona er på UNESCO’s Verdensarvsliste på grund af sin velbevarede bymidte samt unikke indretning som fæstningsby med flådebase. Nyd en smuk sejlads i Karlskronas smukke skærgård samt en dagstur til hyggelige Kalmar.

 

Highlights

  • Rundtur i Skåne
  • Oplev Lund & Ystad
  • Sveriges sydligst punkt Smygehuk
  • UNESCO-byen Karlskrona
  • Sejltur i skærgården ved Karlskrona
  • Dagstur til Kalmar

Afgange

Afrejse: 
17/06/2024
Hjemkomst: 
22/06/2024
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
6.198
Bestil
Afrejse: 
05/08/2024
Hjemkomst: 
10/08/2024
Antal dage: 
6
Pris uden tilkøb: 
6.198
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Bussen starter i Thisted og kører ned igennem Jylland, via Fyn og Sjælland videre over Øresundsbroen til Sverige. Om eftermiddagen ankommer vi til Lund, hvor vi skal bo de næste to nætter. Vi tager en byrundtur i byen, som blev grundlagt af Knud den Store, konge af Danmark i 1018-1035. Byen er en livlig universitetsby med en blanding af moderne bygninger og hyggelige gamle gader med bindingsværkshuse. Lund Domkirke anses for at være Nordens fornemmeste katedral i romersk stil. Aftensmad på hotel.

2. dag: Skåne. I dag tager vi på rundtur i Skåne. Fra Lund kører vi mod syd til Trelleborg og videre langs kysten til Sveriges sydligste punkt Smygehuk. Videre til byen Ystad, som har en flot bymidte fra middelalderen – og kendes fra Tv-serien Wallander. Vi går en tur i byens centrum. Efter noget tid i Ystad kører vi til Ales Sten, som er en fascinerende stensætning af 59 store sten på et højdedrag. Måske et skibssætning eller en gravplads – eller måske et solur/solkalender? Det er man ikke enige om. Herfra tager vi retning mod Lund igen, imens vi nyder den skånske natur. Aftensmad på hotel.

3. dag. Karlskrona. Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører videre mod Karlskrona med pauser undervejs. Vi tjekker ind på hotellet i Karlskrona, som ligger central i byen og tæt på vandkanten. En lille gåtur langs vandet - evt. ud på den lille ø Stakholmen eller til byens park Hoglands Parken, hvis tiden er til det. Aftensmad på hotellet.

4. dag: Karlskrona - Skærgården. Byen Karlskrona er bygget på mindst 33 øer og videre ind på fastlandet. Karlskrona blev grundlagt som hovedbase for den svenske flåde i 1600-tallet. I dag går vi en byrundtur i centrum af byen. Vi ser bl.a. byens hovedtorv - Stortorvet – som er omkranset af historiske bygninger og to flotte kirker. Vi passerer Blekinge Museum med den flotte gårdhave. Videre igennem byen til havneområdet Stumholmen, hvor man bl.a. finder Marinmuseet (Entré ca SEK 100). Frokost i byen på egen hånd. Om eftermiddagen tilbydes en 2-timers sejltur i den smukke skærgård omkring Karlskrona. Afgang fra Fisketorget tæt på hotellet. Pris 150 kr – skal bestilles sammen med rejsen. Headset med fortællinger om sejlturen på svensk eller engelsk til de, som ønsker det. Aftensmad på hotellet.

5. dag: Kalmar. I dag tilbydes en udflugt langs kysten nordpå til Kalmar - den charmerende by. Vi går en tur i centrum, hvor vi bl.a. ser det gamle vandtårn og stortorvet med domkirken og rådhuset. Vi holder frokostpause og tid på egen hånd i Kalmar. Vi besøger også området omkring det flotte og historiske slot i Kalmar, inden vi kører retur til Karlskrona. Aftensmad på hotellet.

6. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden tjekker vi ud på hotellet og kører mod Danmark med passende pauser undervejs.  

Scandic Star Lund ****

Moderne hotel med vægt på skandinavisk design og kvalitet. Hotellet har restaurant, swimmingpool og fitnessrum. Alle værelser har eget bad og toilet. Gratis WiFi.

Scandic Star Lund ****
Glimmervägen 5
SE-224 78 Lund
Tlf. +46 462852500

https://www.scandichotels.se/

 

 

Scandic Karlskrona ****

Moderne hotel beliggende ned til vandet. Restaurant med havudsigt. Hotellet har restaurant, bar og fitnesscenter. Alle værelser har eget bad og toilet. Gratis WiFi.

Scandic Karlskrona ****
Skeppsgossegatan 2
SE-371 23 Karlskrona
Tlf. +46 455372000

https://www.scandichotels.com/

 

 

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Fyn (E20) - Sjælland (E20)

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

OBS: Mange nordiske hoteller modtager ikke kontanter. Kun kreditkort.

 

Prisen inkluderer:

  • 5 x overnatning
  • 5 x morgenmad
  • 5 x aftensmad
  • Alle nævne udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 2.200,-

TILKØB: Sejltur i Skærgården ved Karlskrona: 150,-

OBS: Mange nordiske hoteller modtager ikke kontanter. Kun kreditkort.

 

Anmeldelser af Skåne & Blekinge

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

7198
Sverige

Gotland

Busrejse
4.998
Sverige

Stockholm & Ålandsøerne

Busrejse
9.698
Norge

Fjordnorge

Busrejse