Sverige - Skåne & Blekinge

Oplev en spændende del af det sydlige Sverige, hvor vi på første del af rejsen bor i Lund og ser os omkring i Skåne. Derefter fortsætter turen til Karlskrona i regionen Blekinge. Karlskrona er på UNESCO’s Verdensarvsliste på grund af sin velbevarede bymidte samt unikke indretning som fæstningsby med flådebase. Kom tæt på de vilde dyr i naturparken Eriksberg og nyd en aftensejllads i Karlskronas smukke skærgård.

 

Highlights

 • Rundtur i Skåne
 • Oplev Lund & Ystad
 • Sveriges sydligst punkt Smygehuk
 • Besøg Eriksberg Naturpark
 • UNESCO-byen Karlskrona
 • Sejltur i skærgården ved Karlskrona
 • Slottet Sofiero

Afgange

Afrejse: 
25/06/2023
Hjemkomst: 
29/06/2023
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
5.298
Bestil
Afrejse: 
13/08/2023
Hjemkomst: 
17/08/2023
Antal dage: 
5
Pris uden tilkøb: 
5.498
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Bussen starter i Thisted og kører ned igennem Jylland, via Fyn og Sjælland videre over Øresundsbroen til Sverige. Om eftermiddagen ankommer vi til Lund, hvor vi skal bo de næste to nætter. Vi tager en byrundtur i byen, som blev grundlagt af Knud den Store, konge af Danmark i 1018-1035. Byen er en livlig universitetsby med en blanding af moderne bygninger og hyggelige gamle gader med bindingsværkshuse. Lund Domkirke anses for at være Nordens fornemmeste katedral i romersk stil. Aftensmad på hotel.

2. dag: Skåne. I dag tager vi på rundtur i Skåne. Fra Lund kører vi mod syd til Trelleborg og videre langs kysten til Sveriges sydligste punkt Smygehuk. Videre til byen Ystad, som har en flot bymidte fra middelalderen – og kendes fra Tv-serien Wallander. Vi går en tur i byens centrum. Efter noget tid i Ystad kører vi til Ales Sten, som er en fascinerende stensætning af 59 store sten på et højdedrag. Måske et skibssætning eller en gravplads – eller måske et solur/solkalender? Det er man ikke enige om. Herfra tager vi retning mod Lund igen, imens vi nyder den skånske natur. Aftensmad på hotel.

3. dag. Eriksberg Naturpark - Karlskrona. Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører videre mod Karlskrona. Vi stopper ved Vildt- og Naturparken Eriksberg, hvor vi får en rundvisning. Parken er 925 hektar og har hundredvis af dyr bl.a. rådyr, dådyr, vildsvin og bison. Eriksberg er Nordens største safaripark – og her møder man dyrene på dyrenes vilkår. Vi nyder en dejlig frokost i parkens lokaler (inkluderet). Efter besøget fortsætter vi til Karlskrona, hvor vi tjekker ind på hotellet, som ligger central i byen og tæt på vandkanten. Aftensmad på hotel.

4. dag: Karlskrona - Skærgården. Byen Karlskrona er bygget på ca. 33 øer og videre ind på fastlandet. Karlskrona blev grundlagt som hovedbase for den svenske flåde i 1600-tallet. I dag går vi en byrundtur i den flotte by. Vi ser bl.a. byens hovedtorv - Stortorvet – et af Europas største torv omkranset af historiske bygninger og to flotte kirker. Videre igennem byen til havneområdet Stumholmen, hvor man bl.a. finder Marinmuseet (gratis entré). Frokost og eftermiddag på egen hånd. Vi mødes på Fisketorvet, hvorfra vi skal på en 2-timers sejltur i den smukke skærgård omkring Karlskrona. Headset med fortællinger om sejlturen på svensk eller engelsk til de, som ønsker det. Efter sejlturen er der aftensmad.

5. dag: Sofiero – Hjemrejse. Vi tjekker ud på hotellet og kører mod Helsingborg. Vi besøger det flotte slot Sofiero og den tilhørende imponerende slotspark (entré inkluderet). Slotsparken har et utal af blomster og et meget spændende havedesign, og inde på slottet kan man lære om slottets historie samt se diverse udstillinger. Efter besøget kører vi til havnen og sejler til Helsingør. Herfra videre til vores opsamlingsbyer.

 

Scandic Star Lund ****

4-stjernet hotel i flot nordisk stil. Hotellet har egen restaurant og bar. Alle værelser har eget bad og toilet. Gratis WiFi.

Scandic Star Lund ****
Glimmervägen 5
SE-224 78 Lund
Tlf. +46 462852500

https://www.scandichotels.se/

 

 

Scandic Karlskrona ****

Moderne hotel beliggende ned til vandet. Restaurant med havudsigt. Hotellet har bar, fitnesscenter og gratis WiFi. Alle værelser har eget bad og toilet.

Scandic Karlskrona ****
Skeppsgossegatan 2
SE-371 23 Karlskrona
Tlf. +46 455372000

https://www.scandichotels.com/

 

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Fyn (E20) - Sjælland (E20)

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

OBS: Mange nordiske hoteller modtager ikke kontanter. Kun kreditkort.

 

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • 1 x frokost
 • Entre til Vildt – og Naturparken Eriksberg
 • Sejltur ved Karlskrona
 • Entre Sofiero Slot og park
 • Færge Helsingborg-Helsingør
 • Alle nævne udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 1.650,-

 

OBS: Mange nordiske hoteller modtager ikke kontanter. Kun kreditkort.

 

Anmeldelser af Skåne & Blekinge

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

9.298
Sverige

Stockholm & Gotland

Busrejse
4.998
Sverige

Stockholm & Ålandsøerne

Busrejse
7.998
Sverige

Sydsverige

Busrejse