Skotland - Rundrejse

Glasgow - Loch Lomond - Loch Ness - Urquart - Inverness - Aviemore - Dunfermline - Edinburgh Tattoo

En helt fantastisk rundrejse, som tager os rundt til de største skotske seværdigheder. Vi oplever den storslåede natur lige fra de barske kyster til det enestående højland. Rejser man til Skotland i efteråret, kan man opleve et helt specielt landskab, når de skotske skove iklædes flotte, gyldne efterårsfarver. Vi oplever også nogle af de kendte Skotske byer, herunder naturligvis Skotlands hovedstad, Edinburgh. Rejser man til Skotland i august, skal vi her opleve det berømte Tattoo-show på Edinburgh Castle. Vi skal også besøge de populære feriebyer Aviemore og Inverness i højlandet og det charmerende og kulturelle Glasgow. Sidst men ikke mindst skal vi selvfølgelig til den berømte sø Loch Ness.
 

Afgange

Afrejse: 
31/07/2018
Hjemkomst: 
09/08/2018
Antal dage: 
10
Pris uden tilkøb: 
12.998
Bestil
Afrejse: 
02/10/2018
Hjemkomst: 
11/10/2018
Antal dage: 
10
Pris uden tilkøb: 
10.498
Forespørg

Highlights

 • Edinburgh Tattoo i originale omgivelser
 • Byrundtur i Edinburgh
 • Rundtur og ophold i det skotske højland
 • Besøg Skotlands højst beliggende café
 • Urquhart Castle, måske med udsigt til Loch Ness uhyret
 • Smuk tur gennem The Great Glen
 • Whiskey smagning
 • Dunfermline, Skotlands tidligere hovedstad
 • Romertidens Hadrians Wall
 • Bekvem natsejlads ud og hjem med DFDS

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse
Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi kommer til overnatningshotellet tæt på den hollandske grænse. Ved ankomst til hotellet får vi en dejlig menu, hvorefter vi kan nyde aftenen på hotellet.

2. dag: Amsterdam
Efter en righoldig morgenbuffet fortsætter vi turen mod Amsterdam, hvorfra vi skal sejle med DFDS til Newcastle i det nordlige England. Vi har tid til en pause i Amsterdam, så vi kan danne os et indtryk af byen, inden vi sidst på eftermiddagen går ombord på skibet. Ombord får vi 2-mands kahytter med eget bad og toilet. Vi mødes igen til aften og får skibets store aftenbuffet.

3. dag: Glasgow
Efter den store morgenbuffet ankommer vi til Newcastle om formiddagen.  Vi kører nordpå, hvor vi passerer det flotteste landskab og natur. På vejen passerer vi ligeledes Hadrians’s mur, som stammer fra romertiden. Ved ankomst til Glasgow ser vi det af byen, som  vi kan nå, inden vi om aftenen spiser aftensmad sammen på hotellet i Glasgow området.

4. dag: Loch Lomond – Lockness – Urquart
Vi fortsætter turen nordpå mod næste mål på rejsen - det skotske højland. Vi kører forbi den meget smukke Loch Lomond sø, også kaldet dronningen blandt de skotske søer. Vi kører gennem Glencoe dalen med det vilde landskab og de stejle bjergsider og stopper ved den kendte slotsruin Urquart Castle ved den mystiske Loch Ness sø. Vi fortsætter turen og følger The Great Glen, som strækker sig fra Fort William til Inverness dalstrøget. Efter en storslået og smuk tur kommer vi til det skotske højland,  hvor vi spiser aftensmad og overnatter de næste 3 nætter.

5. dag: Aviemore – Cairgorm
Vi bruger dagen i og omkring Aviemore. Vi oplever det naturskønne område omkring Aviemore i Cairngorm bjergene, der er et af det skotske højlands førende feriesteder. Hvis vejret tillader det, kan man tage en togbane til Storbritanniens højest beliggende restaurant ”Ptarmigan” i 1100 meters højde. Herfra er der i klart vejr en vid udsigt over Spey dalen.

6. dag: Whiskey – Højland
Efter morgenmaden kører vi til Inverness - hovedbyen i højlandet. Vi fortsætter videre mod Elgin og Dufttown. På turen rundt i højlandet besøger vi forskellige steder og selvfølgelig et af de berømte skotske whiskey destillerier.

7. dag: Dunfermline – Pitlochry
Efter morgenmaden fortsætter vi turen ned til Edinburgh, hvor vi skal tilbringe de næste dage. Undervejs holder vi nogle spændende pauser. Blandt andet holder vi i Dunfermline – Skotlands tidligere hovedstad, hvor vi finder Abbey kirken hvor ikke mindre end 22 skotske konger og dronninger ligger begravet, herunder den berømte Robert Bruce. Vi besøger også den idylliske by Pitlochry. Vi fortsætter over ingeniør bedriften, stålbroen Firth of Forth til Edinburgh. Vi får aftensmad på hotellet.

8. dag: Edinburgh – Edinburgh Tattoo
Efter morgenmaden kører vi en tur rundt i Edinburgh. Vi vil se mange af de seværdigheder, som Edinburgh byder på herunder The Royal Mill, Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Princess Street og Ramsgate. Vi mødes igen til aften, hvor vi skal til Edinburgh Tattoo.  Afhængig af vejret anbefales varmt tøj.

9 dag: Newcastle – Hjemrejse
Mættet af mange oplevelser i Skotland kører vi igen mod Newcastle, hvor vi om eftermiddagen går ombord på DFDS skibet. Vi indkvarteret i vores kahytter og spiser en dejlig middag ombord.

10. dag: Hjemrejse
Efter skibets righoldige morgenbuffet ankommer vi til Amsterdam om formiddagen. Straks fortsætter i hjemturen med bussen. Vi kører med passende pauser til vi ankommer til vore hjembyer sidst på aftenen. 

Hoteller:

Erskine Bridge Hotel & Spa
Riverfront, Erskine PA8 6AN

Aviemore Highland Resort
Aviemore, Inverness-Shire PH221PN

Double Tree By Hilton Hotel Edinburgh City Centre
34 bread st. Edinburgh EH3 9AF

 

Alle værelser med eget bad og toilet. 

 

Der tages forbehold for hotelændringer

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Skotland:

Skotland er en delvis selvstyrende nation i Storbritannien. Skotland består geografisk af den nordlige tredjedel af øen Storbritannien samt øgrupperne Shetlandsøerne, Orkneyøerne og Hebriderne. I alt tilhører ca. 1000 øer til Skotland. Hovedstaden er Edinburgh, men den største by er faktisk Glasgow. En folkeafstemning om Skotlands tilhørsforhold til Storbritannien fandt sted den 18.9.2014. Den resulterede i et nej til selvstændighed.

Sproget - Skotland har hele tre officielle og anerkendte sprog: Engelsk, skotsk gælisk og skotsk. Engelsk er hovedsproget.

Valutaen er britiske pund. Dog har 3 banker i Skotland ret til at udstede skottiske pengesedler. Disse pengesedler er gyldige som betalingsmiddel i Skotland, og de bør i udgangspunkt modtages i resten af Storbritannien, dog rådes man til at veksle, hvis man tager til England eller Wales, da det ikke er alle som er bekendte med de skotske pengesedler. Alle betalingsmaskiner i England og Wales modtager dog skotske pengesedler på lige fod med de engelske. Medbring evt. lidt euro til ud- og hjemrejse. 

Elektricitet - der benyttes 220 V, men da stikket har en speciel uformning med tre store ben, er adapter nødvendig. 

 

Af hensyn til søfartsmyndighederne skal fødselsdato oplyses ved tilmelding.

 

Prisen inkluderer:

 • 1 x overnatning i Tyskland
 • 2 x overnatning på DFDS båden
 • 1 x overnatning i Glasgow
 • 3 x overnatning i Aviemore, Højland
 • 2 x overnatning i Edinburgh
 • 9 x morgenmad
 • 9 x aftensmad
 • Billet til Edinburgh Tattoo (august)
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse: 
31.07.18: 4.500,-
02.10.18: 3.500,-

Af hensyn til søfartsmyndighederne skal fødselsdato oplyses ved tilmelding

Anmeldelser af Skotland - Rundrejse

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

8.298
Norge

Fjordnorge

Busrejse
9.998
NordIrland/Irland

Nordirland & Irland - Rundrejse

Busrejse
8.398
England

Brighton - Sydengland

Busrejse