Tyskland - Steigerwald & Franken

En spændende og anderledes tur til naturparken Steigerwald i Franken i Sydtyskland. Vi bor i Ebrach, som ligger midt i naturparken omgivet af et omfattende net af vandreturer. Hele området hedder Franken og er den nordligste del af Bayern i Sydtyskland. Området er utroligt smukt og varieret med f. eks. skove, søer, bjerge og åbne vidder. Her er også de flotte vinmarker med den dejlige Frankenvin, som hældes på de berømte "Bocksbeutel" - de karakteristiske buttede vinflasker. Her er en verden af muligheder for at komme væk fra det hele og slappe af, hygge sig og se helt nye steder. Vi bor på det meget charmerende gamle kloster, Historikhotel Klosterbräu.

 

INTET TILLÆG FOR ENEVÆRELSE

 

Highlights

 • Oplev det fascinerende hotel, som er et gammelt kloster
 • Se Bamberg med domkirken og Rosenhaven
 • Besøg på lokalt ølbryggeri
 • Vinbyen Volkach med besøg hos vinbonde
 • Romantiske Rothenburg ob der Tauber
 • Sejltur på Mainfloden
 • Smag de berømte Frankenvine

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til vi når hotellet i Ebrach, som ligger midt i Steigerwald. Vi bliver indkvarteret og får aftensmad på hotellet. Vi ankommer hen på aftenen.

Bamberg - ølbryggeri: Vi tager på en heldagstur til den gamle barokby Bamberg, som ligger smukt ved Mainfloden - kendt som Tysklands bryggeriby. I den hyggelige bymidte, der kom uskadt gennem 2. Verdenskrigs ødelæggelser, kan man beundre rådhuset, der er bygget på en bro over floden. Her kan vi bl.a. også se domkirken og Rosenhaven. Om eftermiddagen kører vi gennem det smukke Frankiske Schweiz og besøger den lille by Pottenstein. I løbet af dagen besøger vi et af de utallige bryggerier og får en lille prøvesmagning på de berømte øl fra området (pris ca.13 euro). Aftensmad på hotellet.

Prichsenstadt - Volkach - vinsmagning: Vi tager på en udflugt til middelalderbyen Prichsenstadt og ser et lille mineralmuseum. Derefter fortsætter turen ud i de berømte Frankiske vinmarker. VI skal fra vinbyen Volkach sejle en tur på floden Main (pris ca.15 euro). Om eftermiddagen skal vi besøge en vinbonde, hvor vi får en rundvisning og smager på nogle af de berømte Frankenvine (pris ca.5 euro). Vi kommer hjem til hotellet i god tid før aftensmaden, så vi har lidt til tid til afslapning på hotellet eller i de nære omgivelser.

Rothenburg ob der Tauber: Efter morgenmaden kører vi til den berømte by Rothenburg ob der Tauber. En heldagstur til byen, der er omgivet af velbevarede bymure med massive tårne og ligger højt over Tauberdalen. Byen er bl.a. kendt som hjemsted for firmaet Käthe Wohlfahrts juleverden. I deres julelandsby kan man hele året rundt finde flot julepynt. Derudover finder man overalt i byen i de snævre gyder små butikker, som sælger kunsthåndværk og souvenirs. Ofte kan man se, hvordan håndværkerne udøver deres fag. Mange års fattigdom har været Rothenburgs held. Derved undgik byen en bekostelig modernisering og har dermed mange smukke og gamle huse og ikke mindst den velbevarede bymur. På vejen hertil gør vi ophold i Creglingen for at besøge Valfartskirken og Fingerbølmuseet. Aftensmad på hotellet.

5. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden kører vi hjemover mod den dansk/tyske grænse. Efter en lille indkøbspause kører vi op gennem Jylland og regner med at være ved vore hjembyer hen på aftenen.  

Historik Hotel Klosterbräu***

Hotellet er indrettet i det tidligere gæstehus og bryggeri til et nu nedlagt kloster i Ebrach. Det er indrettet med hensyntagen både til de gamle bygninger og nutidens behov for komfort. Alle værelser har bad/toilet, TV. Her er også sauna, solarium og boblebad. Hotellets motto er "Gæsten er konge". Desuden har hotellet en fortræffelig restaurant og en hyggelig bar.

Historik Hotel Klosterbräu***
Marktplatz 4
96157 Ebrach
Tlf.: 0049 9553 180
www.landidyll.com

 

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning på det gamle Kloster Klosterbrau
 • 4 x morgenbuffet
 • 4 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

INTET TILLÆG FOR ENEVÆRELSE

Anmeldelser af Steigerwald & Franken

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

5.298
Tyskland

Schwarzwald

Busrejse
4.398
Tyskland

Rüdesheim

Busrejse
5.498
Tyskland

Bodensøen

Busrejse