Sverige - Stockholm & Gotland

Oplev den smukke svenske hovedstad Stockholm samt Sveriges største ø Gotland på samme rejse. Stockholm er en smuk storby – ofte kaldet Nordens Venedig – og Gotland en naturskøn ø med mystik og historiske mindesmærker. Mærk livet i storbyen og se nogle af Stockholms mange seværdigheder. Herefter udforsker vi Gotland med udgangspunkt fra hovedbyen Visby, hvor vi bor. Rundrejse med spændende oplevelser og naturligvis dansk rejseleder.

 

Highlights

 • Oplev den svenske hovedstad Stockholm
 • Besøg Gamla Stan – Stockholm´s originale bymidte
 • Kongeslottet med vagtparaden
 • UNESCO-slottet Drottningholm Slot
 • Gotland – Sveriges største ø
 • Bo i hovedbyen på Gotland – Visby
 • Rundtur på Gotland
 • Den lille ø Fårö nord for Gotland

 

Afgange

Afrejse: 
21/05/2023
Hjemkomst: 
28/05/2023
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
9.298
Forespørg
Afrejse: 
20/08/2023
Hjemkomst: 
27/08/2023
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
9.298
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Fra Thisted kører vi via Skive/Herning til Frederikshavn, hvorfra vi skal sejle til Gøteborg med Stena Line. Vi fortsætter op gennem Sverige med passende pauser og får aftensmad undervejs. Vi når hotellet i Stockholm sidst på aftenen.

2. dag: Stockholm - Byrundtur. Efter morgenmaden skal vi byrundtur, hvor vi udforsker Sveriges charmerende hovedstad. Vi skal besøge Gamla Stan – den ældste del af Stockholm med de mange seværdigheder og charmerende gade, Storkyrkan (entré), Stadshuset og Kongeslottet med vagtparaden. Resten af dagen på egen hånd i den smukke storby. Aftensmaden nydes på hotellet.

3. dag: Drottingholm Slot & øen Djurgården. I dag tilbyder vi et besøg ved Drottingholm Slot og efterfølgende Djurgården – øen i Stockholm som rummer bl.a. Vasamuseet, Naturhistorisk museum og frilandsmuseet Skansen. Der findes også et festligt tivoli Gröna Lund med karruseller, rutsjebaner osv. Det vil være muligt at stige af/på bussen imellem de to udflugter, hvis man ikke ønsker at deltage i begge, men i stedet ønsker tid på egen hånd i byen. Aftensmad på hotellet.

Drottningholm slot (entré ca. 140 SEK) er det bedst bevarede kongeslot i Sverige, opført i 1600-tallet. Slottet er på UNESCO´s liste over Verdens kultur arv og kaldes også for Sveriges "Versailles". Siden 1981 har slottet været den nuværende kongefamilies bolig, og selvom familien bor her er der alligevel adgang for publikum. Slotshaven imponerer med springvand, havekunst, pavillion m.m.

På Djurgården findes Vasamuseet (entré ca. 190 SEK) med det prægtige skib, der sank på sin jomfrurejse i 1628. På øen ligger også Skansen (entré ca. 200 SEK), som er verdens ældste frilandsmuseum. Folk kommer fra hele verden for at se den unikke samling af 150 historiske bygninger fra hele Sverige, hvoraf mange er levendegjort med håndværkere og beboere i tidens klæder. Man kan også besøge Naturhistorisk museum eller ABBA-museet. Oplev lige det sted, som du finder mest interessant. Vi har et par timer på øen, inden bussen kører retur til hotellet.

4. dag: Stockholm – Gotland. Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet. Er der tid til rådighed tager vi en sidste tur rundt i Stockholm, inden vi kører til havnen, hvorfra vi skal sejle til Visby på Gotland. En sejltur på ca. 3 timer. Ved ankomsten til Gotland bliver vi indkvarteret på hotellet, som ligger i gåafstand fra den middelalderlige bymidte. Aftensmad i Visby.

5. dag: Visby & Det sydlige Gotland. Efter morgenmaden skal vi ud og opleve Visbys charme, sjæl og stokroser. Vi går en byrundtur i byen, som af nogle kaldes den charmerende by af roser og ruiner. I Visby findes der et utal af ruiner og historiske bygninger – bl.a. 38 tårne, 12 kirkeruiner, bymuren og små stræder med smukke stenhuse. En gåtur langs bymuren vidner om en svunden storhedstid. Nogle steder er det muligt at gå op i tårnene på muren og nyde udsigten over byens tage og havet. Vi kommer også forbi Skt. Maria Domkirken, som oprindelig blev bygget som gæstekirke for tyske handelsmænd. Efter frokost på egen hånd holder bussen klar til at køre os sydpå. Vi tager et kig på nogle af de små fiskerlejer, inden vi kører til Hoburgen på sydspidsen af øen. Her findes en af øens mest kendte raukaer – Hobburgsgubben. På vej nordpå besøger vi Asger Jorns grav i Gröttlingbo - og måske en af de lokale kunstnere på vejen. Vi er tilbage i Visby til aftensmad.

6. dag: Det nordlige Gotland - Fårö. I dag skal vi udforske det nordlige Gotland. Nordøst for Gotland ligger Fårö, der er Gotlands mindre naboø. Man kan komme over til øen på kun 8 minutter med færge fra Fårösund. Med sine fantastiske sandstrande, det nøgne landskab og de majestætiske rauker er Fårö et af Gotlands mest besøgte og omtalte besøgsmål. Tilbage på Gotland gør vi stop ved et af Gotlands gamle kalkbrud, som nu er fyldt med vand og har fået navnet Den Blå Lagune. Om sommeren er det gamle stenbrud et meget populært sted at bade. Vi ser også den gamle gård Groddagården på vej tilbage til Visby. Aftensmad i Visby.  

7. dag: Hjemrejse - Jönköping. Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Visby. Turen går i dag til Oskarshamn på fastlandet. En sejltur på ca. 3 timer. Herfra kører vi til Jönköping, hvor vi skal overnatte. Aftensmad på hotellet.

8. dag: Hjemkomst. Efter morgenmad på hotellet pakker vi bussen og ser os omkring i Jönköping. Vi ser bl.a. det flotte rådhus og rådhusparken. Herfra kører vi mod Gøteborg, hvorfra vi skal sejle til Frederikshavn. Efter ankomsten til Frederikshavn kører vi mod vores opsamlingssteder.

 

Clarion Hotel Amaranten ****

Clarion Hotel Amaranten er moderne hotel beliggende på Kungsholmen. Hotellet har egen restaurant og bar. Alle værelser har eget bad/toilet. Gratis WiFi.

Clarion Hotel Amaranten ****
Kungsholmsgatan 31
112 27 Stockholm
Tlf.: +46 8 692 5200

https://www.clarion-hotel-amaranten/

 

Scandic Visby

Hotellet er beliggende overfor færgeterminalen og i gåafstand til den historiske bymidte. Hotellet har restaurant, fitnessrum, udendørs pool (jun-sep), sauna og udendørs jacuzzi.  Alle værelser har eget bad og toilet, tv samt gratis WiFi.

Scandic Visby
Färjeleden 3
621 58 Visby
Tlf. +46 498 20 1250

https://www.scandichotels.com/visby

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Frederikshavn

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

 

Fakta om Stockholm & Ålandsøerne:

Stockholm er hovedstaden i Sverige og også landets største by. Derudover er Stockholm sæde for Sveriges regering og riksdag. Sveriges statsoverhoved - kong Carl XVI Gustaf - har sin residens på Stockholms Slot.

Ålandsøerne er en finsk selvstyrende øgruppe med 26.530 indbyggere, beliggende i den nordlige del af Østersøen. Øgruppen består af en klynge af over 6000 øer i Østersøen mellem Sverige og Finland. Siden 1950'erne har Ålandsøerne haft både eget flag og frimærke. Øerne ligger utrolig smukt og rummer en flot natur samt flere små charmerende byer.

Sproget - det officielle sprog på Ålandsøerne er svensk, men mange taler også finsk. 

  Valutaen er svenske kroner. På Ålandsøerne er valutaen euro, men man kan også bruge svenske kroner. 

  Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

   

  Fakta om Gotland:

  Gotland er Sveriges største ø på 3.184 km2. Der bor ca. 58.000 på øen. Visby og ringmuren omkring byen kom på UNESCOs Verdensarvsliste i 1995

   Valutaen er svenske kroner. 

   Elektricitet - stik og strøm er af samme standart/type som i Danmark. Ingen adapter nødvendig. 

   Prisen inkluderer:

   • 7 x overnatning
   • 7 x morgenmad
   • 7 x aftensmad
   • Alle nævnte færgeoverfarter
   • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
   • Dansk rejseleder
   • 4-stjernet bus

    

   Tillæg eneværelse:
   Maj: 3.400,-
   Juni, August: 3.000,-

   TILKØB: Buffet Stena Line udrejse & dagens ret hjemrejse: 325,-

   OBS: Mange nordiske hoteller modtager ikke kontanter. Kun betalingskort

    

   Anmeldelser af Stockholm & Gotland

   Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

   Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

   Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

   Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

   Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

   Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

   Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

   Fortæl om din rejseoplevelse


   Relaterede rejser

   4.998
   Sverige

   Stockholm & Ålandsøerne

   Busrejse
   6.198
   Sverige

   Skåne & Blekinge

   Busrejse
   7.998
   Sverige

   Sydsverige

   Busrejse