Stockholm - Juletur

Stockholm inviterer på svensk julehygge, friskbagte lussekatte og flotte julemarkeder i den charmerende og enestående by. Oplev det traditionsrige julemarked på Gamla Stan, som er Sveriges ældste julemarked. Her findes markedsboder med et stort udvalg af svenske specialiteter fra karameller og ost til keramik og garnvarer. Slentre gennem de små brostensbelagte stræder, lad dig fascinere af byens unikke beliggenhed og de flotte bygningsværker. Vi besøger nogle af de mest kendte seværdigheder og nyder tid på egen hånd i den julepyntede storby.

 

Highlights

 • Bo i centrum af Stockholm
 • Gamla Stan – Stockholm´s originale bymidte
 • Kongeslottet med vagtparaden
 • Flotte julemarkeder
 • Tid på egen hånd

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Fra Thisted kører vi via Skive/Herning til Frederikshavn, hvorfra vi skal sejle til Gøteborg med Stena Line. Vi fortsætter op gennem Sverige med passende pauser og får aftensmad undervejs på en restaurant. Vi når hotellet i Stockholm sidst på aftenen.

2. dag: Kongeslottet - Gamla Stan. Efter morgenmaden tager vi byrundtur, hvor vi udforsker Sveriges charmerende hovedstad med bus og til fods. Vi besøger Kongeslottet og ser vagtparaden samt Stadshuset. Vi fortsætter til Gamla Stan – den ældste del af Stockholm, hvor vi bl.a. ser Storkyrkan (entré ca. 40 SEK) inden resten af dagen er på egen hånd til julehygge, julemarkeder og evt. lidt julegaveindkøb. Oplagt kunne også være at se den flotte by fra vandsiden. Bådudflugter tilbydes fra byens forskellige kajer. Her kan du tage kortere færge- og sightseeingture m.m. Eller nyd blot den flotte storby med f.eks. en kop kaffe på en af de mange caféer og gåtur i de hyggelige gader. Byen er fuld af muligheder. Aftensmaden på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.

3. dag: Øen Djurgården. I dag starter vi ud med at besøge Djurgården – øen i Stockholm som rummer bl.a. Vasamuseet, Naturhistorisk museum og frilandsmuseet Skansen. Vi starter ved Vasamuseet (entré ca. 130 SEK) med det prægtige skib, der sank på sin jomfrurejse i 1628. Derefter er der tid på egen hånd til frokost samt f.eks. et besøg på julemarkedet i Skansen (entré ca. 180 SEK), som er verdens ældste frilandsmuseum. Her kan man opleve svenske juletraditioner fra før i tiden. Dans rundt om juletræet på torvet, lav juleklip i værkstedet, besøg dyrene og smag på diverse lækkerier. Man kan på Djurgården også besøge Naturhistorisk museum eller ABBA-museet. Oplev lige det sted, som du finder mest interessant. Efter nogle timer på øen er det muligt at tage bussen retur til hotellet. Aftensmaden på egen hånd. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med at finde et sted.

4. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden starter hjemrejsen, og med pauser undervejs når vi Gøteborg. Vi sejler med Stena Line og under overfarten er det muligt at købe lidt aftensmad. Vi er i land i Frederikshavn først på aftenen. Rejsen afsluttes i vore hjembyer efter en skøn tur til en af Nordeuropas smukkeste hovedstæder.

 

Scandic Norra Bantorget

Scandic Norra Bantorget er beliggende i hjertet af Stockholm, men stadig i rolige omgivelser. Butiksstrøget Drottninggatan er lige rundt om hjørnet, og den fører hele vejen til den charmerende gamle bydel. Hotellet har egen restaurant, kaffebar og fitnessrum. Værelser med eget bad/toilet, telefon, TV og WiFi.

Scandic Norra Bantorget
Wallingatan 15
111 24 Stockholm
Tlf. +46 8517 670 00

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Frederikshavn

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatning i det centrale Stockholm
 • 3 x morgenbuffet
 • 1 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 1.200,-

TILKØB: Buffet Stena Line på ud- og hjemrejse: 400,-

OBS: Mange nordiske hoteller modtager ikke kontanter. Kun betalingskort

Anmeldelser af Stockholm - Juletur

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

2.998
Sverige

Gøteborg - Juletur

Busrejse
598
Danmark

København - Juletur

Busrejse
4.498
Norge

Vrådal - Juletur

Busrejse