Oplev Thy

Er du til storslået natur med højt til loftet, åbne vidder, flotte solnedgange, lyden af Vesterhavets brusen, hyggelige fiskerbyer og spændende lokale smagsoplevelser? Så tag med os på denne rundtur i vandkants Danmark, hvor du får det bedste af THY. Vi skal bl.a. opleve Agger Tange, Nationalpark Thy, Bulbjerg, Thy Whisky Destilleri og området Cold Hawaii, som danner rammerne om nogle af Europas bedste surf-spots. Vi skal også besøge Bunkersmuseet i Hanstholm, som er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Sidst men ikke mindst skal vi se verdens største vindmøller, som er placeret i testcenter Østerild.

 

Afgange

Afrejse: 
14/06/2021
Hjemkomst: 
16/06/2021
Antal dage: 
3
Pris uden tilkøb: 
2.898
Forespørg
Afrejse: 
21/06/2021
Hjemkomst: 
24/06/2021
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.598
Forespørg
Afrejse: 
28/06/2021
Hjemkomst: 
30/06/2021
Antal dage: 
3
Pris uden tilkøb: 
2.898
Forespørg
Afrejse: 
09/08/2021
Hjemkomst: 
12/08/2021
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.598
Bestil
Afrejse: 
06/09/2021
Hjemkomst: 
08/09/2021
Antal dage: 
3
Pris uden tilkøb: 
2.898
Bestil
Afrejse: 
20/09/2021
Hjemkomst: 
22/09/2021
Antal dage: 
3
Pris uden tilkøb: 
2.898
Bestil
Afrejse: 
27/09/2021
Hjemkomst: 
30/09/2021
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.598
Bestil

Highlights

 • Besøg et af Europas bedste whisky-destillerier
 • Oplev Cold Hawaii
 • Smukke naturoplevelser i Nationalpark Thy
 • Nordens største landsbykirke
 • Kom helt tæt på verdens største vindmøller
 • Udflugt til fuglefjeldet i Bulbjerg
 • Nordens største fæstningsanlæg i Hanstholm Bunkers Museum
 • Find vej til Kæmpetrolden Ask

 

PROGRAM:

1. dag: Agger - Vestervig - Vorupør. Efter endt opsamling går turen mod Agger i Sydthy. Her ser vi de karakteristiske smukke gamle træhuse "De Sorte Huse", som tidligere har været arbejdsplads for vandbygningsvæsenet. Vi kører en tur på Agger tange, som er den allersydligste spids og indgang til Nationalpark Thy. Området ved tangen er fredet og et vigtigt sted for vandfugle, som yngler og raster her. Fra Agger kører vi mod Vestervig, hvor vi gør et stop ved Vestervig Kirke, som betegnes som nordens største landsbykirke. Til kirken knytter sig sagnet om Liden Kirsten og Prins Buris, og man finder deres gravplads ved kirken. Fra Vestervig kører vi videre gennem det fantastisk flotte kystlandskab i Nationalpark Thy til Vorupør, hvor der vil være tid på egen hånd. Fra Vorupør fortsætter vi til Slægtsgården Gyrup, hvor vi finder Thy Whisky Destilleri. Sammen med whiskydestilleri og gårdmalteri er Gyrup et moderne økologisk landbrug med mælkeproduktion, kvæg og planteavl. I 2010 fik man den ide at skabe Whisky af gårdens egne råvarer og gamle kornsorter. Det har været med stor succes og whiskyen blev i 2020 kåret som Europas bedste Whisky. Vi skal naturligvis også smage på gårdens produkter - herunder whisky, øl, Thybo-ost og røget Galloway-kølle. Efter en oplevelsesrig dag på kanten af Vesterhavet og Nationalparken er det blevet tid til at sætte kursen mod hotellet i Hanstholm, hvor en dejlig middag venter os på hotellet.

2. dag: Bulbjerg - Kirsten Kjærs Museum - Vindmøller. Efter et lækkert morgenmåltid kører vi i dag nordpå til Bulbjerg. Bulbjerg er en 47 meter høj kalkstensknude/klippe, og på toppen oplever vi en helt enestående udsigt, hvor man på dage med klart vejr kan se helt til Hanstholm og Rubjerg Knude. Bulbjerg er i øvrigt Danmarks eneste fuglefjeld. Man kan se et væld af fugle, herunder bl.a den sjældne Mallemuk, som også yngler her. Fra Bulbjerg kører vi mod Frøstrup. Her gør vi først stop ved Kirsten Kjærs museum. Et privat kunstmuseum med en stor samling af malerier og tegninger af Kirsten Kjær. Herefter fortsætter vi forbi Thylejren til Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild, hvor syv af verdens største vindmøller afprøves. Testcentret skal bidrage til, at Danmark kan fastholde sin førerposition inden for udvikling af ny vindmølleteknologi. Vi ser de gigantiske vindmøller på nært hold og besøger det nyopførte besøgscenter, hvor man kan få et godt indblik i hele projektet. Vi er tilbage i Hanstholm hen på eftermiddagen. Her runder vi Hanstholm Havn, som netop har gennemgået en stor havneudvidelse. Vi besøger også Hanstholm Fyr, på toppen af Hanstholm. Her er en fantastisk udsigt over Nationalpark Thy og Vesterhavet. Om aftenen nyder vi en middag på hotellet.

3./4. dag: Bunkermuseum - Klitmøller - Hjemrejse. Efter morgenmad på hotellet besøger vi Hanstholm Bunkersmuseum, som er Danmarks og Nordeuropas største befæstningsanlæg. Museet besøges af op mod 70.000 gæster om året. Her kan man opleve udstillingerne både inde og ude. Museet er bygget op omkring det oprindelige bunkersanlæg, hvor af store dele er ført tilbage til deres oprindelige udseende, så man kan se, hvordan soldaterne levede. I bunkeren findes også spændende særudstillinger. Et spændende besøg, som giver et godt indblik i livet i og omkring befæstningen under 2.verdenskrig. Efter en let frokost sætter vi kursen mod Thisted. Undervejs runder vi den hyggelige lille fiskerby Klitmøller, som også er kendt som Cold Hawaii. Området har i de seneste år tiltrukket mange tilflyttere til fra både ind -og udland, og har givet liv til de små fiskerbyer. Udover surfkultur kan man også opleve traditionsrigt kystfiskeri, hvor der dagligt bliver landet fisk på stranden. Dette er et af få steder i Danmark, hvor man stadig kan opleve, at fiskekutterne trækkes op på stranden. Fra Klitmøller kører vi til Thisted, hvor vi slutter af med virksomhedsbesøg og eftermiddagskaffe hos Hanstholm Rejser. Her vil være mulighed for at hilse på vores personale og høre lidt om virksomheden. 

På 4-dages turen: Isbjerget - Thisted - Doverodde. På 4-dages turen vil der være mulighed for at opleve lidt mere af Thy's skønne natur. Vi skal blandt andet en tur på "Isbjerget", som er det højeste punkt i Hanstholm Vildtreservat og det højeste punkt i Thy. Området imponerer ved sin storhed og fantastiske udsigt over reservatet og Nors Sø. Der er mulighed for at gå en tur til toppen på de anlagte stier (husk praktisk fodtøj). Ellers kan man nyde området ved parkeringspladsen, hvorfra man også har en flot udsigt. Fra Isbjerget fortsætter vi til Thy's hovedstad, Thisted. Her vil der være tid på egen hånd i byen. Man kan evt. besøge Thisted Museum, gå en tur ved havnen, shoppe i den hyggelige gågade eller nyde en kop kaffe eller frokost på en af de lokale restauranter/cafeer. Fra Thisted fortsætter vi til Doverodde - en lille landsby, som tidligere har fungeret som handelsby. Man forestiller sig det næppe, men tilbage i 1800-tallet var der en ugentlig skibsafgang fra Doverodde til London via Thyborøns kanal. Doverodde Købmandsgård huser i dag udstillinger fra Statens Museum for Kunst. Fra Doverodde kører vi videre til Ashøje skov ved Hurup. Her skal vi møde en af de nyeste indbyggere i Thy, nemlig skovtrolden Ask, som med sin højde på 6½ meter er en af de største skovtrolde i Danmark. Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til hotellet i Hanstholm, hvor vi kan se frem til en dejlig middag på hotellet.

 

Montra Hotel Hanstholm ****

4-stjernet hotel beliggende i Hanstholm og Nationalpark Thy. Hotellet har restaurant, bar og indendørs pool. Gratis WiFi. Alle værelser har eget bad og toilet.

Montra Hotel Hanstholm****
Chr. Hansens Vej 2
7730 Hanstholm
Tlf. 97 96 10 44

-

Ønsker du kun at deltage i udflugterne er dette også muligt. -Ring og forhør nærmere 

Prisen inkluderer:

 • 2/3 x overnatning
 • 2/3 x morgenbuffet
 • 2/3 x aftensmad
 • 2 x frokost/madpakke
 • Besøg i testcenter Østerild
 • Entre til Bunkermuseet Hanstholm
 • Entre til Kirsten Kjærs Museum
 • Rundvisning og smagsprøver, Thy Whisky
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse:
3-dages tur: 200,-
4-dages tur: 300,-

Anmeldelser af Thy

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

1.798
Danmark

Samsø

Busrejse
3.498
Danmark

Nordsjælland

Busrejse
3.498
Danmark

Sydhavsøerne - Falster

Busrejse