Italien - Toscana & Elba

En skøn rejse hvor der er tid af til at nyde, smage, dufte og opleve det helt unikke og skønne Toscana. Vi skal se hyggelige byer med gamle historiske bygninger og smalle gader, kunst og kultur - og så skal vi opleve smagen af Toscana. Området er spækket med smuk natur, charmerende byer, olivenfarme, vingårde, citrushaver, vinstokke og olivenlunde. På behageligvis og med et roligt tempo vil vi tage på opdagelse i de smukke og fortryllende omgivelser, som Toscana byder på. 

 

Highlights

 • Kurbyen Montecatini Terme
 • Elba - Italiens 3. største ø
 • Den lille charmerende by Lucca
 • Hyggelig vinfarm med god stemning
 • Eventyrlige og romantiske Firenze med de mange kunstskatte
 • Vinmarker, vinsmagning og olivenlunde
 • Toskansk mad og vin
 • Pisa med Det Skæve tårn på Miraklernes Plads
 • Rundtur på olivenfabrik med smagsprøver og frokost

Afgange

Afrejse: 
03/06/2022
Hjemkomst: 
12/06/2022
Antal dage: 
10
Pris uden tilkøb: 
6.898
Forespørg
Afrejse: 
22/07/2022
Hjemkomst: 
31/07/2022
Antal dage: 
10
Pris uden tilkøb: 
6.898
Forespørg
Afrejse: 
23/10/2022
Hjemkomst: 
05/11/2022
Antal dage: 
14
Pris uden tilkøb: 
9.498
Forespørg

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til overnatningshotellet i Tyskland og ved ankomsten bliver vi indkvarteret og får aftensmad.

2. dag: Denne dag fortsætter vi vores rejse gennem det smukke Østrig, til vi når målet i Toscana. Vi ankommer til hotellet i Montecatini hen på aftenen, og hotellets personale står klar til at modtage os med velkomstdrink og aftensmad.

Montecatini Terme – Alto: Vi bor i den hyggelige by Montecatini Terme, som er Italiens mest berømte kurby med varme kilder, smukke parker og fristende butikker. Byen ligger lige midt i Toscanas hjerte. Vi bor i centrum og vil lære byen bedre at kende til fods. Der er også mulighed for at tage med bjergbanen til Alto, hvorfra man kan nyde en fantastisk udsigt over det toskanske landskab og Montecatini Terme.

Elba: En heldagsudflugt til Italiens tredje største ø Elba, som ligger ca. 10 km ud fra Toscanas kyst. Vi begynder turen lige efter morgenmaden og kører ca. 2 timer til Piombino, hvor vi skal med båden til Elba – ca. 1 times sejllads. På Elba mødes vi af skønne hvide sandstrande, frugttræer, blomster og hyggelige bjergbyer. Vi kører en tur rundt på øen og gør ophold flere steder bl.a. i Elbas hovedstad Portoferraio, hvor den gamle charmerende bydel oser af liv og restauranter. På en tur op i Elbas bjerge, hvor udsigten er pragtfuld, oplever vi de små bjergbyer, hvor befolkningen pynter byerne med blomster. Vi kommer tilbage til hotellet til sent aftensmad.

Lucca - Vinfarm: Vi tager på en udflugt i det toskanske landskab om formiddagen og kører til Lucca, en lille charmerende renæssance by med typiske toskanske kirker og gader. Lucca er fuld af personlighed og omgivet af en intakt bymur fra 1500-1600 tallet. Over middag besøger vi en vinbonde, hvor vi får en rundvisning på gården, smager på vine og får dertil en let frokost med italiensk brød og pålæg. Stemningen her er hyggelig, og der er mulighed for at købe vine, olier m.v. (ca. 25 euro). Vi vender tilbage til Montecatini Terme sidst på eftermiddagen og får aftensmad på hotellet.

Pisa: Vi får selvfølgelig også mulighed for en tur til Pisa. Vi skal se Miraklernes plads, hvor Pisas seværdigheder ligger på rad og række. Vi oplever, hvor skævt "Det skæve tårn" i virkeligheden er. Der er også mulighed for at se den fantastiske domkirke af marmor samt dåbskapellet. Vi kører tilbage til hotellet i god tid, så vi kan nyde resten af dagen og aftenen i Montecatini Terme.

Firenze: Byen er Toscanas hovedstad - en storby fyldt med italiensk historie, smukt beliggende ved Arnofloden. Vi går en tur i byen og passerer bl.a. forbi den imponerende Domkirke, Ponte Vecchio og Uffizi galleriet. Firenze indeholder mange store kunstværker. Efter rundturen vil eftermiddagen være tid på egen hånd - f.eks. til at opsøge de steder, som byrundturen gav inspiration til. Vi tager toget til og fra Firenze (pris for togbillet ca. 15 euro). Udflugten er ikke egnet for gangbesværede. Vi er hjemme på hotellet igen sidst på eftermiddagen.

Fridag - Kurbad: Brug dagen i Montecatini, nyd en frokost på en af de hyggelige restauranter eller besøg et eller flere af de kurbade som Montecatini Terme er kendt for. Der er flere forskellige at vælge i mellem (entre).

9./13. dag: Hjemrejse. Efter morgenmad tager vi afsked med Toscana og Montecatini Terme. Vi kører til overnatningshotellet i Sydtyskland, hvor vi får aftensmad ved ankomsten.

10./14. dag: Vi kører den sidste strækning mod Danmark. Forventet hjemkomst sidst på aftenen.

 

Øvrige udflugter på 14-dages turen:

Siena - San Gimignano: Vi kører en heldagstur til den fantastiske middelalderby Siena. Til fods ser vi bl.a. den stribede marmorkatedral, Piazza del Campo og oplever de små bilfrie gader og stemningen fra middelalderen. Hjemvejen lægges forbi fæstningsbyen San Gimignano - en af Italiens bedst bevarede middelalderbyer. Byen er også kendt som ”byen med de mange tårne”.

Vinci: Vi kører en halvdagsudflugt til byen Vinci, som er en lille hyggelig middelalder by. Byen er nok bedst kendt som Leonardo da Vincis fødeby, og her kan man også besøge det interessante museum, som beretter om hans liv og nogle af hans mange værker (entre ca. 13 euro).  

Olivenfabrik: Vi skal opleve en olivenfarm/fabrik, hvor en medarbejder på farmen vil gå en tur med os på markerne og fortælle om oliventræerne og høsten. Afhængig af årstiden og høsten kan man prøve selv at plukke oliven fra træerne, hvis man har lyst. Efter en tur i markerne får vi mulighed for at se produktionsstedet og maskinerne. Undervejs får vi en forklaring omkring produktionen af olivenolien. Herefter er det blevet tid til en let anretning med smagsprøver af farmens egen olivenolie (Pris ca. 10 euro).

Hotel Biondi****

Hyggeligt 4-stjernet Hotel Biondi midt i Montecatini Terme, ved siden af de termale kurbade. Hotellet har en dejlig have med overdækket swimming pool og solterrasse. Swimming poolen er lukket efter 15. oktober. Alle værelser har eget toilet og bad.     

Hotel Biondi
Vialle IV, Novembre 83
Montecatini Terme
Tlf.: +39 057271341
www.montecatinihotelbiondi.it

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Fakta om Toscana:

  Toscana er en region i den nordvestlige del af Italien. Der bor cirka 3,8 millioner i regionen. Italien er inddelt i i alt 20 regioner. Se kortet nedenfor. Toscana benævnes ofte for Italiens skønneste region. Denne del af Italien byder på både enestående kultur og kunst, en spændende historie, smukke gamle byer samt en spændende natur med både bjerge og dejlige sandstrande. 
   
  Elektricitet - Italienske stikkontakter er designet til tynde ben. Hanstik med tynde ben kan bruges, men er det tykke ben til danske stikkontakter, skal man bruge en adapter. En adapter er også nødvendig, hvis man har stik med 3 ben (jordben), som ikke er ualmindeligt til f.eks. computere. Opladere til f.eks. mobiltelefoner har som regel tynde ben, der kan bruges uden problemer.
   
  Erhverv/Industri - Landbrug er det største erhverv i området. Her dyrkes grønsager, ris, tobak, solsikker, oliven, korn, kartofler og naturligvis vindruer. Italiens mest kendte rødvin Chianti, som har sit navn fra en traditionel region i Toscana, fremstilles i Toscana.

   

  Prisen inkluderer:

  • 2 x overnatning i Tyskland
  • 7/11 x overnatning i Toscana
  • 9/13 x morgenmad
  • 9/13 x aftensmad
  • Udflugt og færge til Elba
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer og togbillet
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

   

  Tillæg for eneværelse: 
  Juni: 1.000,-
  Juli: 1.000,-
  Oktober: 1.400,-

  Anmeldelser af Toscana & Elba

  Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

  Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

  Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

  Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

  Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

  __________________________________________________

   Thora 30.10.18
  Fantastisk tur til Toscana. Chauffør og rejseleder yderst kompetente. Varieret program med hyggelige overnatningssteder i Tyskland, dog var hotellet i Toscana lidt "slidt". Vore bekymringer om en så lang bustur blev blæst væk. Super måde at rejse på, hvor man ikke skal tænke på andet end at opleve og nyde det. Tak........

  __________________________________________________

   Anders 09.05.18
  Fin tur med mange gode oplevelser

  __________________________________________________

   Connie 08.05.18
  Fantastisk inspirerende tur med veltilrettelagt ture hvor man får set de fleste seværdigheder i Toscana - jeg er helt "høj" endnu!!

  __________________________________________________

   Ingelise 07.05.18
  Altid hjælpsom, hvis der er noget man er i tvivl om

  __________________________________________________
   
   Jytte & Karsten 01.11.17

  En rejse til Toscana med Hanstholm Rejser er et must, som man bør vinge af inden man dør.

  __________________________________________________

   Jytte & Erik 31.10.17
  Bus, chauffør og rejseleder helt i top, så en rejse med Hanstholm bliver aldrig et flop...

  __________________________________________________
   
   Johnny 07.08.17

  Rejsen til Toscana er en rigtig fin øjenåbner til det skønne Toscana og kan varmt anbefales til alle unge som gammel. P.S. har været med på turen 2 gange nu og vil ikke sige at det er sidste gang. 

  __________________________________________________

   Merete 07.08.17
  En tur med mange fine oplevelser - tilbageblik i historien. Interessant. Fint med de lokale guider, der kunne deres ting, som blev gengivet meget levende. 

  __________________________________________________

   

   

  Fortæl om din rejseoplevelse


  Relaterede rejser

  6.998
  Italien

  Gardasøen

  Busrejse
  9.698
  Italien

  Italien Rundt

  Busrejse
  9.898
  Italien

  Piemonte & Ligurien

  Busrejse