Toscana - Vin, Oliven & Trøfler

En anderledes rejse, hvor vi skal opleve smagen af Toscana. Toscana er en af Italiens mest populære destinationer. Området er spækket med smuk natur, charmerende byer og kulinariske oplevelser. På denne rejse skal vi besøge olivenfarme, vingårde, opleve en smuk citrushave og på trøffelmarked i San Miniato. Men der bliver også tid til at opleve storbyen Firenze og den hyggelige by Lucca. 

Afgange

Afrejse: 
12/11/2018
Hjemkomst: 
20/11/2018
Antal dage: 
9
Pris uden tilkøb: 
5.898
Forespørg

Highlights

 • Kurbyen Montecatini Terme
 • Rundtur på olivenfabrik med smagsprøver og frokost
 • Prøv selv at plukke oliven
 • Besøg i en citrushave
 • Trøffelmarked i San Miniato
 • Vinslot med vinsmagning
 • Den lille charmerende by Lucca
 • Hyggelig vinfarm med god stemning
 • Eventyrlige Firenze med de mange kunstskatte
 • Vinmarker, vinsmagning og olivenlunde
 • Toscansk mad og vin

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling kører vi med passende pauser til overnatningshotellet i Tyskland. Ved ankomsten til hotellet bliver vi indkvarteret og får aftensmad.

2. dag: Denne dag fortsætter vi vores rejse gennem det smukke Østrig til vi når målet i Toscana. Hotellet står klar til at modtage os med velkomstdrink og aftensmad. Vi ankommer til Toscana hen på aftenen.

3. dag: Montecatini Terme - Alto: Vi bor i den hyggelige by Montecatini Terme, som er Italiens mest berømte kurby med varme kilder, smukke parker og fristende butikker. Byen ligger lige midt i Toscanas hjerte. Vi bor i centrum og vil lære byen bedre at kende til fods. Der er også mulighed for at tage med bjergbanen til Alto, hvorfra man kan nyde en fantastisk udsigt over det toscanske landskab og Montecatini Terme.

4. dag: Olivenfabrik & Lucca: Vi skal i dag opleve en olivenfarm/fabrik, hvor en medarbejder på farmen vil gå en tur med os på markerne og fortælle om oliventræerne og høsten. Har man lyst, kan man prøve selv at plukke oliven fra træerne. På denne tid af året er olivenhøsten typisk i fuld gang. Efter en tur i markerne får vi mulighed for at se fabrikken og maskinerne. Undervejs får vi en forklaring omkring produktionen af olivenolien. Herefter er det blevet tid til en dejlig frokost med smagsprøver af farmens egen olivenolie. Om eftermiddagen kører vi til Lucca, en lille charmerende renæssance by med typiske toscanske kirker og gader. Lucca er fuld af personlighed og omgivet af en intakt bymur fra 1500-1600 tallet.  

5. dag: Firenze: Byen er Toscanas hovedstad, en storby fyldt med italiensk historie, smukt beliggende ved Arnofloden. Vi går en tur i byen og passerer bl.a. forbi den imponerende Domkirke, Ponte Vecchio og Uffizi galleriet. Firenze indeholder mange store kunstværker, og eftermiddagen vil være på egen hånd - f.eks. til at opsøge de steder, som byrundturen gav inspiration til. Vi tager toget til og fra Firenze (pris for togbillet ca. 12 euro). Udflugten er ikke egnet for gangbesværede. Vi er hjemme på hotellet igen sidst på eftermiddagen.

6. dag: Trøffelmarked & Vinslot: I dag besøger vi det berømte trøffelmarked i San Miniato, hvor der er mulighed for at smage på de hvide trøfler. I november er trøflerne nyhøstede, og de smager og dufter himmelsk. Efter et par timers ophold i San Miniato fortsætter vi til Vinslottet Castello di Oliveto, hvor vi skal på en rundtur i slottet og i vinkælderen efterfulgt af vinsmagning med en let anretning. På turen tilbage til hotellet er der mulighed for et lille hvil i bussen efter en spændende dag.  

7. dag: Vinfarm & Citrushave: Vi tager på en udflugt til en toskansk vinbonde, hvor vi smager på vine og får dertil lidt italiensk brød og pålæg. Stemningen her er hyggelig, og der er mulighed for at købe vine mv. På turen hjem fra vinbonden kører vi forbi en citrushave, hvor vi får en rundvisning og et par smagsprøver. Vi vender tilbage til Montecatini Terme sidst på eftermiddagen og får aftensmad på hotellet.

8. dag: Hjemrejse. Efter morgenmad tager vi afsked med Toscana og Montecatini Terme. Vi kører til overnatningshotellet i Sydtyskland, hvor vi får aftensmad ved ankomsten.

9. dag: Vi kører den sidste strækning mod Danmark. Forventet hjemkomst sidst på aftenen.

Hotel Biondi ****

Vi bor på det hyggelige 4-stjernet Hotel Biondi midt i Montecatini Terme, ved siden af de termale kurbade. Hotellet har en dejlig have med solterrasse. Alle værelser har eget toilet og bad.     

Hotel Biondi****
Viaole IV, Novembre 83
Montecatini Terme
Tlf.: 0039 057 27 13 41

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Toscana:

  Toscana er en region i den nordvestlige del af Italien. Der bor cirka 3,8 millioner i regionen. Italien er inddelt i i alt 20 regioner. Se kortet nedenfor. Toscana benævnes ofte for Italiens skønneste region. Denne del af Italien byder på både enestående kultur og kunst, en spændende historie, smukke gamle byer samt en spændende natur med både bjerge og dejlige sandstrande. 
   
  Elektricitet - Italienske stikkontakter er designet til tynde ben. Hanstik med tynde ben kan bruges, men er det tykke ben til danske stikkontakter, skal man bruge en adapter. En adapter er også nødvendig, hvis man har stik med 3 ben (jordben), som ikke er ualmindeligt til f.eks. computere. Opladere til f.eks. mobiltelefoner har som regel tynde ben, der kan bruges uden problemer.
   
  Erhverv/Industri - Landbrug er det største erhverv i området. Her dyrkes grønsager, ris, tobak, solsikker, oliven, korn, kartofler og naturligvis vindruer. Italiens mest kendte rødvin Chianti, som har sit navn fra en traditionel region i Toscana, fremstilles i Toscana.

   

  Prisen inkluderer:

  • 2 x overnatning i Tyskland
  • 6 x overnatning i Toscana
  • 8 x morgenmad
  • 8 x aftensmad
  • Besøg på olivenfarm med frokost og smagsprøver
  • Besøg på vinslot med rundvisning, vinsmagning og en let anretning
  • Frokost og vinsmagning på hyggelig vinfarm
  • Trøffelmarked i San Miniato
  • Entre til citrushave med smagsprøver
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer og togbillet
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

   

  Tillæg eneværelse: 950,-

  Anmeldelser af Toscana - Vin, Oliven & Trøfler

  Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

  Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

  Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

  Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

  Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

  Fortæl om din rejseoplevelse


  Relaterede rejser

  5.698
  Italien

  Toscana

  Busrejse
  9.498
  Italien

  Italien Rundt

  Busrejse
  4.998
  Italien

  Lido di Jesolo - på egen hånd

  Busrejse