Sverige - Trollhättan & Gøtakanalen

Tag med på tur til hyggelige Trollhättan, som især er kendt for kraftfulde vandfald og imponerede sluseanlæg, som vi naturligvis skal opleve. Byen er desuden kendt for den klassiske og karakteristiske bil SAAB, som har hovedkvarter og museum i Trollhättan, hvilket rejsen også giver mulighed for at besøge. Kanalen ved Trollhättan er en del af den 190 km lange Gøtakanal, som strækker sig fra Gøteborg i vest til Söderköping i øst. Vi sejler en skøn aftentur inkl. middag på kanalen. Sidst men ikke mindst kan vi opleve det smukke hvide Läcko Slott med en unik beliggenhed på en af holmene ved Sveriges største sø Vänern.

 

Highlights

 • Sluser & vandfald i Trollhättan
 • Sejltur på Gøtakanalen inkl. middag
 • Det smukke Läckö Slot
 • Sveriges største sø Vänern
 • Hotel i centrum af Trollhättan
 • Besøg på SAAB Museum

Afgange

Afrejse: 
20/06/2022
Hjemkomst: 
23/06/2022
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.898
Forespørg
Afrejse: 
18/07/2022
Hjemkomst: 
21/07/2022
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.898
Forespørg
Afrejse: 
15/08/2022
Hjemkomst: 
18/08/2022
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.898
Forespørg
Afrejse: 
14/09/2022
Hjemkomst: 
17/09/2022
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
3.898
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Efter endt opsamling via Skive/Herning kører vi til Frederikshavn, hvorfra vi skal sejle til Gøteborg. Efter ankomst til Sverige kører vi langs Gøtakanalen mod hotellet i Trollhättan. Undervejs passerer vi bl.a. den flotte Bohus Fæstningen. Vi bliver indkvarteret på hotellet, som ligger centralt i Trollhättan, så det er nemt at gå en tur i byen. Aftensmad på hotellet.

2. dag: Trollhättan – SAAB – Sluser & vandfald - Aftensejllads. Efter morgenmaden går vi en lille tur i Trollhättan centrum, så vi bliver kendt med byen. De, som har bestilt besøg på SAAB Museum følges med rejselederen til museet, hvor vi har tid kl. 11.00. Besøget skal bestilles sammen med rejsen. Pris: 175 kr. Skal man ikke med på museet, har man tid på egen hånd i Trollhättan til at se mere af byen og måske gå en tur langs elven til udsigtspunktet Kopparklinten. Først på eftermiddagen mødes vi alle og går ud til en af Sveriges største attraktioner – sluser og tæmmede vandfald. Kl. 15.00 åbnes sluserne og 300.000 liter vand i sekundet suser forbi. En fascinerende og flot oplevelse at iagttage. I aften skal vi sejle kl. 18-21 på Gøtakanalen, mens vi nyder aftensmaden, som består af friske rejer med salat og brød samt kaffe og kage. Alternative retter er tilgængelige for dem, der ikke spiser rejer. En hyggelig sejltur i flotte omgivelser.

3. dag: Vänern – Läckö Slot. I dag kører vi nordpå gennem det smukke svenske landskab til søen Vänern, som er Sveriges største og Europas tredjestørste sø. Vi skal besøge det smukke hvide middelalderslot Läckö Slott, som har en unik beliggenhed på en holm nærmest ude i søen. Vi får en rundvisning på slottet med efterfølgende frokost på den tilhørende restaurant. Efter store oplevelser på slottet og i de skønne omgivelser kører vi tilbage til Trollhättan, hvor vi har lidt tid i byen inden vi mødes til aftensmad på hotellet.

4. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Gøteborg, hvorfra vi skal sejle tilbage til Frederikshavn. Efter ankomsten til Frederikshavn kører bussen til opsamlingsstederne.  

 

 

Scandic Swania ****

Moderne hotel i centrum af Trollhättan og lige ned til Gøtakanalen. Hotellet har egen restaurant, bar, fitnessrum samt indendørs pool. Alle værelser har eget bad og toilet. Fri WiFi

Scandic Swania ****
Storgatan 47-49
46130 Trollhättan
Tlf. +46 52089 000

 

 

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Viborg - Ålborg - Frederikshavn

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Gøtakanalen

Gøtakanalen er en svensk kanal, som blev konstrueret i begyndelsen af 1800-tallet. Den forbinder et antal søer og floder og udgør den vigtigste del af den 614 km lange vandvej, som går fra Göteborg på vestkysten via Göta älv og Trollhätte kanal, og gennem de store søer Vänern og Vättern til Söderköping ved Østersøen.

Kanalen er 190 km lang, af hvilke 87 km blev gravet eller sprængt og har en bredde på 7-14 m og en maksimum dybde på omkring 3 m. Den har 58 sluser og kan tage imod fartøjer på op til 32 meters længde, 7 meters bredde og 2,8 meters dybgang. Göta kanal strækker sig fra Sjötorp ved Vänerns østbred i Västergötland, via sit højeste punkt, søen Viken til Vättern, via søerne Boren, Roxen og munder ud i Slätbaken, mellem Söderköping og Mem i Östergötland.

(kilde: Wikipedia)

 

 

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatning
 • 3 x morgenbuffet
 • 2 x aftensmad
 • 1 x frokost
 • Entré Läckö Slot
 • Færge Frederikshavn-Gøteborg t/r
 • Sejltur på Gøtakanalen ved Trollhättan inkl. et måltid ombord
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 700

TILKØB: SAAB Museum: 175,-
TILKØB: Frokostbuffet Stena Line på ud- og hjemrejse: 350,-

Anmeldelser af Trollhättan & Gøtakanalen

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

4.698
Sverige

Stockholm & Ålandsøerne

Busrejse
5.698
Norge

Telemarkskanalen & Vrådal

Bus & båd
2.748
Sverige

Tranetur Sverige

Busrejse