Østrig - Wien

Wien har i århundrede været centrum for kultur, magt og politik, hvilket har givet et utal af seværdigheder. Der findes utrolig mange kirker, palæer, slotte og museer. Østrigs hovedstad ligger smukt omgivet af store skove og bølgende vinmarker ned til Donaufloden i området Wienerwald. Wienerne elsker deres omgivelser og tager ofte ud af byen i de fantastiske omkringliggende landskaber.

Vi skal bo på det dejlige Hotel Mercure Vienna, som har beliggenhed tæt på den berømte shoppinggade Maria Hilfer Strasse og tæt på centrum, indkøbsmuligheder og U-banen. Hotellet har en hyggelig restaurant og bar.

Afgange

Afrejse: 
09/07/2018
Hjemkomst: 
15/07/2018
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
5.298
Forespørg
Afrejse: 
25/08/2018
Hjemkomst: 
31/08/2018
Antal dage: 
7
Pris uden tilkøb: 
5.298
Bestil

Highlights

 • Byrundtur i Wien til fods og med bus
 • Mulighed for Strauss Mozart koncert
 • Besøg på Schönbrunn Slot
 • Stop ved Slottet Mayerling
 • Besøg ved kloster Heiligenkreuz
 • Sejltur på den underjordiske sø, Seegrotte
 • Hotel tæt på centrum

 

PROGRAM

1. dag: Efter endt opsamling kører vi med passende pauser, til vi når overnatningshotellet i Tyskland. Vi får aftensmad ved ankomsten.

2. dag: Efter morgenmaden fortsætter vi turen med passende pauser, til vi ankommer til hotellet i Wien sidst på eftermiddagen, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad.

Udflugter:

Wien: En dag i Østrigs charmerende hovedstad. Vi kører en rundtur via den imponerende Ringstrasse med de kendte bygningsværker Hofburg, Rådhuset og Parlamentet, sidstnævnte tegnet af den danskfødte arkitekt Theofilius Hansen. Efter køreturen er der en lille byrundtur til fods via Habsburgernes Slot, Hofburg, forbi Operaen og Mozarts Hus til Stefansdom. Der er også tid på egen hånd til for eksempel at se kejserinden Sissi`s private lejlighed i Hofburg eller smage den berømte tærte på Cafe Sacher. Er der tid, kører vi en tur forbi det forunderlige byggeri Hundertwasserhaus.

Schönbrunn: Vi besøger Habsburgernes imponerende sommerslot Schönbrunn i udkanten af Wien. Her vil der være lejlighed til at besøge nogle af de mange smukke rum og den store flotte park, der hører til slottet. Schönbrunn Slot i Wien er en af de vigtigste kulturskatte i Østrig. Siden 1860'erne har det også været en af de vigtigste turistattraktioner i Wien. Undgå køen og bestilt din entrebillet til Schönbrunn sammen med din rejse. Pris: 200,- dkr.

Wienerwald: Det store skovområde sydvest for Wien kaldes også for byens grønne lunge. Her er store uberørte skovområder med et rigt dyreliv, men også mondæne kurbyer. Vi kører en dejlig tur i det smukke landskab med stop ved det tidligere slot Mayerling, med det dobbelte selvmord af den østrigske tronarving Rudolph og hans unge elskede Maria Vetsera. Videre til det levende og smukke kloster Heiligenkreuz, som er et af de smukkeste middelalderlige klostre i verden. Klosteret er beboet af ca. 75 munke, som holder stedet aktivt. Hvis tiden tillader kører vi via den tidligere gipsmine Seegrotte, hvor der er mulighed for en lille sejltur på Europas største underjordiske søer (ca. 12,- euro) inden vi kører tilbage til Wien.

Strauss Mozart Koncert: Snyd ikke dig selv for oplevelsen af de livlige Strauss valse og tag med til en Wiens typiske klassiske koncerter med Strauss og Mozart musik. Bestil din billet til en unik oplevelse sammen med rejsen. Pris: 375,- kr.

6. dag: Efter morgenmaden må vi forlade Østrig for denne gang. Vi kører mod Tyskland til overnatningshotellet, hvor vi får aftensmad. 

7. dag: Rejsen fortsættes nordpå til den dansk/tyske grænse, hvor vi holder en pause inden rejsen afsluttes op gennem Jylland.

Hotel Mercure Vienna****

Hotellet er centralt beliggende tæt på shopping gader og restauranter, ikke langt fra Wiener Stadthalle. Desuden tæt på U-banen, hvorfra man kommer til centrum på få minutter. Hotellet har restaurant og bar. Alle værelser har eget bad og toilet. Der er adgang til hotellets sauna.

Hotel Mercure Vienna****
Felberstrasse 4, 1150 Wien
Tlf. 0043 1981110

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Wien - byen ved Donau

Wien er hovedstaden i Østrig og har knap 2 mill. indbyggere, hvilket gør den til den 7. største by i EU. Wien er også en af Østrigs 9 delstater: Wien, Burgenland, Kärnten, Nieder-österreich, Ober-österreich, Salzburg, Steiermark, Tyrol og Vorarlberg.

Valuta: Euro

Elektricitet: Østrig har ligesom Danmark 230 volt, og de fleste stikkontakter ligner de danske.

 

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 4 x overnatning i Wien
 • 6 x morgenbuffet
 • 6 x aftensmad
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 1.100,-

Tilkøb:
Entré Schönbrunn: 200,-
Klassical Strauss Mozart koncert: 375,-

Anmeldelser af Wien

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

6.698
Østrig

Abtenau

Busrejse
6.398
Østrig

Erpfendorf - Tyrol

Busrejse
5.498
Østrig

St. Johann - Pongau

Busrejse