Østrig - Wien

Wien har i århundrede været centrum for kultur, magt og politik, hvilket har givet et utal af seværdigheder. Der findes utrolig mange kirker, palæer, slotte og museer. Østrigs hovedstad ligger smukt omgivet af store skove og bølgende vinmarker ned til Donaufloden i området Wienerwald. Wienerne elsker deres omgivelser og tager ofte ud af byen i de fantastiske omkringliggende landskaber.

Vi skal bo på det dejlige hotel Mercure Grand Biedermeier, som har en central beliggenhed. Hotellet ligger i en rolig og unik passage tæt på byparken. Wiens historiske centrum ligger ca. 15 minutters gang fra hotellet. Desuden er der kun 150 meter til metroen, som kører direkte til centrum. Seværdigheder som Stephansdom, Wiens Operahus og det udendørs marked, Naschmarkt, nås til fods. Rigtig mange elsker denne del af Wien.

 

Afgange

Afrejse: 
24/08/2019
Hjemkomst: 
31/08/2019
Antal dage: 
8
Pris uden tilkøb: 
5.998
Bestil

Highlights

 • Byrundtur i Wien til fods og med bus
 • Mulighed for Strauss-Mozart koncert
 • Besøg på Schönbrunn Slot
 • Stop ved Slottet Mayerling
 • Besøg ved kloster Heiligenkreuz
 • Festlig Heuringenabend i Grinzing
 • Sejltur på den underjordiske sø, Seegrotte
 • Hotel tæt på centrum

 

PROGRAM

1. dag: Efter endt opsamling kører vi med passende pauser, til vi når overnatningshotellet i Tyskland. Vi får aftensmad ved ankomsten.

2. dag: Efter morgenmaden fortsætter vi turen med passende pauser, til vi ankommer til hotellet i Wien sidst på eftermiddagen, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad på hotellet.

Wien til fods & med bus: Vi bruger to dage til at udforske Østrigs charmerende hovedstad. Vi kører bl.a. en rundtur med bussen via den imponerende Ringstrasse med de kendte bygningsværker, Karlskirche, Parlamentet, Rådhuset og Hofburg. Den danskefødte arkitekt Theofilius Hansen har sat et stort præg på byggerierne på Ringstrasse. Vi skal selvfølgelig også på en slentretur gennem den allerældste del af Wien. Turen fører os forbi Stephansdom, Mozarts hus og Statsoperaen. Den nyere del af Wien er bl.a. kendetegnet ved UNO-byen, Hundertwasserhaus og kvarteret omkring Prater. For de som har lyst besøger vi også Wien`s Centralkirkegård, som med sit areal på næsten 2,5 km2 og omkring 3 millioner begravelser er en af de største kirkegårde i Europa. Der bliver naturligvis også tid på egen hånd til for eksempel at se kejserinden Sissi`s private lejlighed, det imponerende skatkammer, måske Den Spanske Rideskole, messe i Hofkapellet på Hofburg eller blot sidde på en hyggelig cafe og smage på den berømte Sacher Torte.

Tre aftener spiser vi i byen på egen hånd, så vi kan prøve noget forskelligt. Rejselederen er behjælpelig med at finde et godt sted at spise for de som måtte ønske det.

Schönbrunn: Vi besøger Habsburgernes imponerende sommerslot Schönbrunn i udkanten af Wien. Her vil der være lejlighed til at besøge nogle af de mange smukke rum og den store flotte park, der hører til slottet. Schönbrunn Slot i Wien er en af de vigtigste kulturskatte i Østrig. Siden 1860'erne har det også været en af de vigtigste turistattraktioner i Wien. Undgå køen og bestilt din entrebillet til Schönbrunn sammen med din rejse. Pris: 200,-*

Wienerwald: Det store skovområde sydvest for Wien kaldes også for byens grønne lunge. Her er store uberørte skovområder med et rigt dyreliv, men også mondæne kurbyer. Vi kører en dejlig tur i det smukke landskab med stop ved det tidligere slot Mayerling, med det dobbelte selvmord af den østrigske tronarving Rudolph og hans unge elskede Maria Vetsera. Videre til det levende og smukke kloster Heiligenkreuz, som er et af de smukkeste middelalderlige klostre i verden. Klosteret er beboet af ca. 75 munke, som holder stedet aktivt. Hvis tiden tillader kører vi via den tidligere gipsmine Seegrotte, hvor der er mulighed for en lille sejltur på Europas største underjordiske søer (ca. 12,- euro) inden vi kører tilbage til Wien.

Grinzing – Heuringeabend: En aftenudflugt til et af Wiens vinområder – Grinzing – her er der mulighed for at nyde aftensmaden i en af de skønne haver (inkluderet). Her er der rigtig wienerstemning med musik og forskellige vine. Vi får aftensmad og nyder musikken, inden vi kører tilbage til Wien i aftenbelysning.

Tilkøb: Strauss Mozart Koncert: Snyd ikke dig selv for oplevelsen af de livlige Strauss valse og tag med til en Wiens typiske klassiske koncerter med Strauss og Mozart musik. Bestil din billet til en unik oplevelse sammen med rejsen. Pris: 560,-

7. dag: Efter morgenmaden må vi forlade Østrig for denne gang. Vi kører mod Tyskland til overnatningshotellet, hvor vi får aftensmad. 

8. dag: Rejsen fortsættes nordpå til den dansk/tyske grænse, hvor vi holder en pause inden rejsen afsluttes op gennem Jylland.

 

Mercure Grand Hotel Biedermeir ***

Hotellet er centralt beliggende i et roligt og unikt område af Wien. Desuden tæt på U-banen der kører direkte til centrum. Også i gåafstand til Stephansdom, Wien Operahus og et stort udendørs marked. Hotellet har restaurant, en hyggelig bar, og mulighed for at nyde cafeen udendørs. Det er muligt at benytte hotellets fitness center og sauna. Alle værelser har eget bad og toilet, værdiboks og gratis WiFi. 

Mercure Grand Hotel Biedermeir ***
Landstrasser Hauptstrasse 281030 Wien, Østrig
Tlf.: +43 720817174

 

 

 

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

 

Fakta om Wien - byen ved Donau

Wien er hovedstaden i Østrig og har knap 2 mill. indbyggere, hvilket gør den til den 7. største by i EU. Wien er også en af Østrigs 9 delstater: Wien, Burgenland, Kärnten, Nieder-österreich, Ober-österreich, Salzburg, Steiermark, Tyrol og Vorarlberg.

Valuta: Euro

Elektricitet: Østrig har ligesom Danmark 230 volt, og de fleste stikkontakter ligner de danske.

 

 

Prisen inkluderer:

 • 2 x overnatning i Tyskland
 • 5 x overnatning i Wien
 • 7 x morgenbuffet
 • 3 x aftensmad
 • 1 x Heurigenabend med musik
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg for eneværelse: 1.500,-

Tilkøb:
Entré Schönbrunn: 200,-
Klassical Strauss Mozart koncert: 560,-

Anmeldelser af Wien

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Vinder af gavekort pr. 31.12.18: Hugo Serup, Struer.

Vinder af gavekort pr. 30.06.18: Søren Overgaard, Vejle.

Vinder af gavekort pr.31.12.17: Ronald Thorhauge, Hurup Thy.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

6.898
Østrig

Abtenau

Busrejse
6.798
Østrig

Westendorf

Busrejse
5.498
Østrig

St. Johann - Pongau

Busrejse