Polen - Wroclaw - Juletur

En hyggelig julerejse til Wroclaw, som i 2016 blev udnævnt til Europæiske kulturhovedstad og i 2018 som Europas bedste rejsemål. I december pyntes byen med julelys, og julestemningen er helt i top. Wroclaws julemarked er et af de største i Polen, og her finder man alle de typiske juledelikatesser. Men byen har også en lang og spændende historie og er i dag en kulturby i særklasse. Wroclaw er også kendt som en hyggelig universitetsby med mange seværdigheder og begivenheder hele året rundt. 

 

Highlights

 • Julemarked i Wroclaw
 • Byrundtur i Wroclaw
 • Wroclaws gamle bydel og Rådhuspladsen med de fine byhuse
 • Tumski Øen med Katedralen
 • Panorama Raclawicka – et kæmpe maleri
 • Fredens Kirke i Swidnica - UNESCO
 • Ksiaz Slottet med de underjordiske gange
 • Hundredeårshallen - UNESCO
 • Byrundtur i Potsdam
 • Julemarked i Potsdam

 

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Når alle er med bussen, kører vi med passende pauser til hotellet i Wroclaw. Vi er fremme hen på aftenen, bliver indkvarteret og får sen aftensmad på hotellet. 

2. dag: Wroclaw. Efter en god morgenmadsbuffet på hotellet tager vi på en byrundtur i byen. Vi kører til Tumski Øen, hvor byens historie startede for cirka 1000 år siden. Her ser vi den smukke Katedral med dens barokke kapeller. Fra Katedralen spadserer vi til den meget smukke og hyggelige botaniske have og går en lille, hyggelig tur igennem havens snoede stiger. Vi kører videre med bussen, forbi sandøen til Wroclaws smukke gamle bydel. Her går vi en tur og ser bl.a. Hans og Grete husene, de historiske handels boder, rådhuset og torvet, hvor de fine gamle byhuse pryder. Under vores spadseretur møder vi flere steder de små dværge, som Wroclaw er kendt for. På Rådhuspladsen bliver der tid på egen hånd til at spise frokost på en af de mange hyggelige cafeer. Eftermiddag til egen disposition og der bliver mulighed for at nyde den smukt pyntede by eller tage på julemarked. Vi mødes igen på hotellet til aftensmad.   

3. dag: Ksiaz Slottet - Swidnica.  Vi kører en heldagsudflugt til Ksiaz, som ligger syd for Wroclaw. En mindre by, som ligger tæt på bjergområder og ikke langt fra den tjekkiske grænse. Vi besøger det meget imponerende slot "Ksiaz Slottet", som står majestætisk højt på en klippe omringet af grønne skove. Slottet er et af Polens flotteste og største barak slotte og det skjuler på nogle hemmeligheder, som også gør slottet til et meget spændende sted at besøge. Under slottet finder man nemlig de mystiske tunneler, som blev sprængt og gravet ud af nazisterne under 2. verdenskrig (entre ca. 12 euro). Efter besøget her kører vi tilbage til Wroclaw via Swidnica. Her gør vi et ophold ved Fredens Kirke, som er på UNESCO listen af verdens kulturarv. Fredens kirke i Swidnica er et arkitektonisk mesterværk (entre til kirken ca. 2,5 euro). Vi er tilbage på hotellet i Wroclaw sidst på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet.

4. dag: Panorama Raclawicka - Hundredeårshallen. Vi tager en tur med bussen og ser nogle af Wroclaws mest kendte seværdigheder. Vi kører til Panorama Raclawicka, som er et meget spændende og usædvanligt billedgalleri, hvor der er udstillet ét billede… Det er nok Polens mest berømte billede, som fortæller om Polens triumf over Rusland i slutningen af 1700 tallet. Billedlærredet er 120 meter lang og 15 meter højt og udstillet i en rund bygning (entre ca. 8 euro). Herfra kører vi videre til endnu en af Wroclaws største seværdigheder, nemlig Hundredeårshallen. Hallen er en historisk bygning i Wroclaw og på listen for UNESCO verdens kulturarv. Den benyttes i dag forskellige arrangementer som sport, koncerter, kultur og andet. Vi går en lille tur i parken ved Hundredeårshallen, forbi det store multimedie springvand og videre til den japanske have. Eftermiddagen er på egen hånd til hvad man lyster i den spændende og hyggelige jule by. Aftensmad på hotellet.

5. dag: Potsdam. Vi siger farvel til Wroclaw og kører mod Potsdam i Tyskland, hvor vi skal overnatte. Vi ankommer til Potsdam først på eftermiddagen og vi starter med at køre en tur omkring i byen, som rummet et utal af flotte historiske bygninger, slotte og parker. Potsdam er en charmerende by og i julen bliver den helt eventyrlig. Vi bruger tid på at se juleudsmykningerne og de mange juleboder. Sidst på dagen kører vi til hotellet, bliver indkvarteret og får aftensmad.

6. dag: Hjemrejse. Efter morgenmaden kører vi det sidste gennem Tyskland til den dansk/tyske grænser, hvor vi holder en pause. Vi forventer at være hjemme først på aftenen.

 

Hotel Campanile Stare Miasto ***

3-stjernet hotel beliggende et roligt område, men tæt på centrum og ved bredden af Oder floden. Der er ca. 10 minutters gang til det gamle bytorv og tæt på seværdighederne og indkøbsmuligheder. Værelserne er alle med bad og toilet, TV, telefon og WiFi.

Hotel Campanile Stare Miasto***
Ul. Jagielly 7
50-201 Wroclaw
Tlf: +48 71 326 78 00

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

 

Prisen inkluderer:

 • 4 x overnatning i Wroclaw
 • 1 x overnatning i Tyskland
 • 5 x morgenbuffet
 • 5 x aftensmad
 • 1 kop kaffe & 1 rundstykke på udrejsedagen
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 650,-

Anmeldelser af Wroclaw - Juletur

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

2.798
Tyskland

Berlin - Juletur

Busrejse
3.298
Sverige

Stockholm - Juletur

bus
2.298
Tyskland

Bremen - Juletur

Busrejse