Polen - Zlotoryja - Julekugletur

En spændende rejse til det syd-vestlige Polen. Vi skal bo i den kønne by Zlotoryja, som er en af de ældste byer i Polen. I middelaldertiden var byen kendt som center for guldudvinding og ligesom i den vilde vest i USA kom der mange folk fra andre lande til Zlotoryja for at udnytte byens naturrigdomme og selv blive rig. Selvom der nutildags ikke findes guldminer i byen, afholdes der hvert år om foråret verdensmesterskab i guldvaskning.

På rejsen skal vi bl.a. se, hvordan man laver julekugler. Vi besøger også Wroclaw, der uden tvivl er en af Polens smukkeste byer. Dens beliggenhed over Odra floden og dens bifloder giver byen megen charme. I Jawor ser vi Fredens Kirke, som er indskrevet på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Afgange

Afrejse: 
30/11/2017
Hjemkomst: 
03/12/2017
Antal dage: 
4
Pris uden tilkøb: 
2.698
Bestil

Highlights

 • Besøg på Julekugle fabrik
 • En af Polens smukkeste byer Wroclaw
 • Fredens Kirke i Jawor
 • Hyggelige juleboder
 • Julepyntede gader og butikker

 

PROGRAM:

1.dag: Efter endt opsamling kører vi med passende pauser gennem Danmark og Tyskland til vi når hotellet i Zlotoryja først på aftenen. 

2. dag: Efter morgenmad tager vi på en byrundtur i Zlotoryja, så vi lærer byen at kende. Vi ser blandt andet torvet, fæstningstårnet og Vor Frue Kirke. Senere besøger vi en fabrik som producere julepynt og julekugler. Entré ca. 10,- zloty. Vi ser de forskellige produktionstrin og får naturligivis også mulighed for indkøb til fabrikspriser. Om eftermiddagen kører vi til Jawor - en mindre by som skjuler en rigtig perle, Fredens Kirke, bygget for protestanterne i 1600-tallet af træ, ler, strå og sand. Der findes kun to sådanne kirker i Polen, hvoraf den ene ligger i Jawor. Kirken er rigt udsmykket og det er et mirakel at kirken, som er indskrevet på UNESCOs liste over verdens kulturarv, har overlevet til vore tid.
 

3. dag: Vi tager på en heldagsudflugt til Wroclaw. Wroclaw er den fjerdestørste by i Polen, med næsten 700 000 indbyggere. Vi får en byrundtur og ser bl.a. Wrocławs Hovedtorv, Polens andenstørste torv efter Krakow, der er kendt for det flotte Rådhus, pragtfulde ejendomme, Solny Plads (Saltpladsen), som nu er et stort blomstermarked, Tvillingehusene Hans og Grethe og Jatki gade, der i gamle dage husede slagterboder, og som nutildags er en hyggelig gade med mange gallerier. Vi skal også besøge Panorama Raclawicka museet, et monumentalt slagsscene-maleri. Endelig skal vi se Tumski Øen, der er byens ældste og meget farverige bydel med brolagte gader og talrige kirker. Derfra forbi Markedshallen, Ossolineum biblioteket og Universitetet. Der vil også blive tid på egen hånd i Wrolaw inden vi kører tilbage til Hotel Qubus hvor vi får aftensmad.

4. dag: Efter morgenmaden forlader vi Zlotoryja og Polen for denne gang. Vi forventer at være hjemme sidst på aftenen.

Hotel Qubus***

Hotellet ligger i Zlotoryjas centrum, tæt på seværdigheder og butikker. alle vælresler har eget tv, telefon, bad og toilet.

Hotel Qubus***
Plac Reymonta 7
59500 Zlotoryja
Tlf. 0048 76 878 3597

Opsamling: 

Hanstholm - Thisted - Vildsund - Nykøbing - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Prisen inkluderer:

 • 3 x overnatninger i Zlotoryja
 • 3 x morgenmad
 • 3 x aftensmad
 • Besøg på julekuglefabrik
 • Udflugt til Wroclaw
 • Alle nævnte udflulter ekskl. entreer
 • Dansk rejseleder
 • 4-stjernet bus

Tillæg for eneværelse: 300,-

Anmeldelser af Zlotoryja - Julekugletur

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.17: Hans Chr. Olesen, Thisted.

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

2.598
Tyskland

Rügen Juletur

Busrejse
2.198
Tyskland

Wismar - Juletur

Busrejse
1.898
Tyskland

Hamburg - Juletur

Busrejse

Rejsekatalog 2017