Tyskland - Berchtesgadener Land

Berchtesgadener Land ligger i den sydøstligste del af Bayern. Oplev bjerglandskaberne, de grønne dale, blå søer og dybe slugter i Berchtesgadener Land. Besøg verdens berømte udflugtsmål som Königssee, saltbjergværket og Kehlsteinhaus, også kendt som Ørnereden. Berchtesgadener er også kendt for at ligge tæt på området Obersalzberg, som Hitler forvandlede til et kæmpe nazi-kompleks før 2. verdenskrigs udbrud, inklusiv sit yndede tilholdssted Berghof, som han brugte langt mere end Kehlsteinhaus.  

PROGRAM:

1. dag: Efter endt opsamling, får vi kaffe og et rundstykke ved bussen før vi kører videre ned i gennem Jylland og over den dansk/tyske grænse. Vi når overnatningshotellet midt i Tyskland til aftensmad.

2.dag: Efter morgenmaden kører vi mod Berchtesgadener Land. Undervejs besøger vi området ved Volkach, hvor man har en fantastisk udsigt over Main floden og vinmarkerne i det frankisches Schweiz. Her finder vi også det sidste hus som den berømte østrigske arkitekt Hundertwasser tegnede før sin død i 2000. Sidst på eftermiddagen kører vi videre til Berchtesgardener Land, hvor vi bliver indkvarteres og får aftensmad.

Berchtesgaden og Saltmine: Efter morgenmaden tager vi på en tur rundt i byen Berchtesgaden. Byens maleriske beliggenhed har i tidens løb tiltrukket mange, og gør det stadigvæk. Byens historie kan dateres helt tilbage til 1102, hvor området nævnes på grund af dets rigdom på saltaflejringer. Der er meget at se i denne hyggelige by, bl.a. nogle typiske bygningstyper fra det tredje rige, banegården og posthuset. Efter frokost besøger vi Europas ældste saltbjergværk, som er meget spændende og  absolut kan anbefales (ikke egnet for gangbesværede). Under jordens overflade kommer man rundt i saltbjergværket på forskellig vis, man kører med en særlig bane, rutscher fra den ene etage til den anden og sejler på en saltsø. Man får således indblik i saltudvindingen i dag og i fortiden (pris ca. 17,- euro).

Königsee: Vi tager på udflugt til en af de mest berømte alpesøer, som ligger i et af de smukkeste hjørner af Tyskland. Søen har været kulisse for mange film og ikke uden grund. Der vil blive mulighed for en sejltur på søen med stop undervejs (sejlturen ca. 27,- euro). Ved søen er der et hyggeligt miljø hvor der også vil blive lidt tid.

Kehlsteinhaus/Ørnereden: Vi besøger Kehlstein bjerget der med sine 1835 meter rejser sig flot tæt på Königsee. Her byggede Martin Bormann Kehlsteinhaus (Hitlers Tehus) på toppen af bjerget. Han gav huset som en gave til Adolf Hitler på hans 50 års fødselsdag i 1939. Huset blev senere kendt som Ørnereden og den er et af de få mindesmærker fra nazitiden, som står næsten uberørt. Det lokker hvert år hundredtusinder af turister til Tysklands sydøstlige hjørne for med egne øjne, måske, at finde en forklaring på, hvorfor og hvordan en hel nation blev grebet af kollektivt vanvid. Vi skal med en lokalbus noget af vejen og de sidste 124 meter op tages med elevator (pris ca. 20,- euro).

6. dag: Efter morgenmaden kører vi op til Wimbachklamm, der ligger i nærheden af byen Ramsau. Vi holder pause her, så de der gerne vil nyde den imponerende geologiske seværdighed (og romantiske sted) har mulighed for det. Man kan gå en tur ind i den smukke kløft og få en enestående naturoplevelse. Vi kører derefter videre til overnatningshotellet hvor vi får aftensmad ved ankomsten.

7.dag: I dag kører vi den sidste strækning hjemover, med pause ved den dansk/tyske grænse.

 

 

 

 

Hotel Alpina-Ros Demming***

Hyggeligt og meget centralt beliggende hotel. Kun få minutters gang fra markedspladsen og stationen i Berchtesgaden. Alle værelser med bad, toilet, hårtørre og TV. Fra hotellet er en fantastisk udsigt over alperne.

Hotel Alpina-Ros Demming***
Sunklergasschen 2
83471 Berchtesgaden
Tlf: +49 8652 9610
www.alpina-hotels.de

Tillæg for eneværelse: 900,-

Prisen inkluderer:

  • 2 x overnatning i Midttyskland
  • 4 x overnatning i Berchtesgadener Land
  • 6 x morgenmad
  • 6 x aftensmad
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

Anmeldelser af Berchtesgadener Land

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse