Tyskland - Langs Zonegrænsen

Oplev denne meget spændende tur langs en del af den gamle zonegrænse mellem øst og vest Tyskland. Vi skal se nogle af de spændende grænsemuseer og et stykke af den gamle grænseovergang med dødsstriben, vagttårne og poster, samt se hvordan naturen stadig bære præg af Den Kolde Krig.  

PROGRAM:

1. dag: Efter endt opsamling får vi kaffe og et rundstykke ved bussen. Vi fortsætter med passende pauser undervejs til vi når hotellet i Erfurt, beliggende i den tidligere Østblok. Her skal vi være de næste 2 nætter. Efter indkvarteringen venter der dejlig aftensmad.

2. dag: Efter morgenmaden på hotellet begynder rundturen i Erfurt. Vi tager en tur rundt i den meget spændende og smukke by med Domkirkepladsen og de mange gamle bindingsværkshuse. Efter frokost besøger vi det tidligere Stasi fængsel som ligger lige midt i byen. Ministeriet for statens sikkerhed i DDR havde her et varetægtsfængslings centrum - dog uden der var frist på opholdets længde….. Mere end 5000 mennesker blev fængslet her, fordi de var imod det kommunistiske regime. Fængslet fremstår i dag med de autentiske bygninger og inventar, men indeholder også forklaringer og informationer (entre ca 3,- euro).

3. dag: Efter morgenmaden forlader vi Erfurt og kører til Eisenach, igennem smukt landskab. Vi passere den gamle grænse, hvor man tydeligt kan se "dødsstriben". Vi har lidt tid på egen hånd i byen, hvor vi kan se museet for Johann Sebastian Bach, som ligger i det hus, hvor Johann Sebastian Bach blev født i 1685. Desuden findes et museum for Martin Luther, som gik på gymnasiet her. Fra Eisenach kører vi mod vort næste stop ved Bad Sooden Allendorf. Her skal vi besøge det spændende grænsemuseum Schifflersgrund. Her kan vi se, hvordan den gamle grænse var bygget op med hegn, vagttårne, løbegange, betonmurer o.s.v. Efter et spændende besøg her går turen videre til den gamle transitgrænseovergang ved Marienborn. Det var her den største grænsestation mellem øst og vest lå. Her er nu fri adgang til de bevarede dele af grænseområdet, såvel udendørs som indendørs. Hvis tiden tillader det går turen videre langs zonegrænsen til Hötensleben, hvor man har valgt at bevare 350 meter af dødsstriben, som i næsten 30 år skilte øst fra vest. Efter disse spændende oplevelser kører vi til hotellet i Helmstedt, hvor aftensmaden venter på os.

4. dag: Efter morgenmaden kører vi hjemover. Vi holder en indkøbspause ved grænsen før vi fortsætter til vore hjembyer

Best Western Plus****

4-stjernet hotel beliggende i det centrale Erfurt, tæt på den historiske bydel. Værelserne er alle med bad, toilet, minibar og TV.

Best Western Plus ****
Bahnhofstrasse 35
99084 Erfurt
Tlf.: 0049 36156700

 

Best Western Hotel Helmstedt****

4-stjernet hotel beliggende i kort gåafstand til den charmerende gamle bydel i Helmstedt. Værelserne er stilfuldt indrettet med bad, toilet, hårtørrer, skrivebord og TV.

Best Western Hotel Helmstedt ****
Chardstrasse 2
38350 Helmstedt
Tlf: 0049 53511280

 

Tillæg for eneværelse: 400,-

Prisen inkluderer:

  • 2 x overnatning i Erfurt
  • 1 x overnatning i Helmstedt
  • 3 x morgenmad
  • 3 x aftensmad
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

Anmeldelser af Langs Zonegrænsen

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse