Ligurien, Den Franske Rivera & Monaco

Den franske riviera og Ligurien i Italien er kendt for de mange ikoniske byer, som alle ligger i det eksklusive område ud til middelhavet. Vi begiver os rundt i området og oplever undervejs mange fantastiske byer, som alle er et besøg værd - bl.a. Nice, Cannes og fyrstedømmet Monaco. Vi bor i Italien i feriebyen Diano Marina, som ligger i et skønt område og ud til middelhavet, ca 70 km fra den franske grænse. Herfra kører vi udflugter rundt i området. En himmelsk sammenblanding af flotte storbyer, storslået natur, maleriske landsbyer krydret med ægte italiensk og fransk stemning på samme tur.  

 

Highlights:

  • Ægte italiensk charme
  • Den fransk Riviera
  • Christoffer Columbus´ hjemby Genova
  • Fascinerende farverige kystbyer
  • Flot togtur fra Genova - Casella
  • Besøg i Nice
  • Fyrstedømmet Monaco
  • Filmbyen Cannes
  • Parfume fabrik i byen Eze
  • Besøg på Olivenolie gård
  • Ferie i Italien

 

Afgange

Afrejse: 
26/09/2025
Hjemkomst: 
05/10/2025
Antal dage: 
10
Pris uden tilkøb: 
9.598
Bestil

PROGRAM:

1. dag: Udrejse. Når alle er i bussen, kører vi med passende pauser, til vi når overnatningshotellet i Tyskland. Der vil være aftensmad ved ankomsten.

2. dag: Diano Marina. Efter morgenmaden kører vi videre ned gennem Tyskland, Schweiz og til Italien, hvor vi ankommer til vores hotel i Diano Marina og får aftensmad umiddelbart efter indkvartering.  

3. dag: Diano Marina - Alassio. Vi bruger formiddagen til at lære byen Diano Marina at kende. Vi går en tur rundt i byen og ser de smalle hyggelige gader, kirken og den skønne strandpromenade. Om eftermiddagen er det muligt at tage med på en udflugt til byen Alassio, hvor vi skal se byens vartegn - en mur med mange farverige fliser med autografer fra berømtheder fra hele verden. Gå en tur langs muren og se om du kan finde fliserne med autografer og hilsner fra bl.a. Salvador Dali, Niki Lauda og den ældste flise, som er fra 1953 med Ernest Hemmingway´s autograf. Der bliver lidt tid til at nyde byen eller gå en tur ud på molen, hvorfra man kan se ind på den charmerende og farverige by. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet og får aftensmad.

4. dag: Nice - Cannes. I dag kører vi til Frankrig og starter med et besøg i den fantastiske storby ved havet - Nice, som er en af Frankrigs mest besøgte byer pga. dens beliggenhed ved middelhavet. Vi har en lokal guide med, som viser os rundt i Nice, hvor vi bl.a. skal se den sandede Promenade des Anglais og det historiske Hotel Negresco, som er symbol på byens pragt. Om eftermiddagen kører vi videre til Cannes, stedet for den berømte internationale filmfestival, men her er også meget andet der tiltrækker turisterne, så som den smukke gamle bydel, strandpromenader og havnen med de eksklusive lystyachter. Vi kører tilbage til hotellet og får aftensmad.  

5. dag: Fridag. Vi holder en busfri dag og vil nyde dagen i Diano Marina, hvor vi bor. Brug dagen til hvad man lyster - shopping, strandtur eller en frisk gåtur i den bjergrige natur. I byens smalle gader finder man en masse hyggelige restauranter, cafeer og butikker. Om formiddagen er der marked i byen.

6. dag: San Remo - Dolceacqua - Olivengård. Udflugten går i dag til San Remo, som er en italiensk kystby med flere overdådige parker, palmeomkransede promenader og elegante shopping gader. Vi har en lokal guide med, som fortæller om det der karakteriserer San Remo, som er hovedbyen på Riviera of Flowers. Herfra kører vi til Dolceacqua, som ligger i det fredelige liguriske bagland, hvor olivenlunde og vinmarker er spredt langs små byer. Vi stopper ved en lokal olivenbondegård og får en rundvisning og en gennemgang af den traditionelle produktionsproces og slutter af med en smagsprøve på olivenolien og andre regionale delikatesser. Efter en dag i det italienske landskab kører vi tilbage til hotellet og får aftensmad.   

7. dag: Menton - Monaco. Vi nyder morgenmaden på hotellet, inden vi skal på en rigtig charmerende og smuk tur til byen Menton. Byen er fransk, men ligger tæt på den italienske grænse og er kendt for at være en farverig og frodig by. Bygningerne er pastelfarvede, og klimaet er varmt, så citronerne vokser lystigt. Vi kører videre og gør ophold ved parfumefabrikken i Eze, som fremstiller de ikoniske dufte fra Fragonard. Her får vi en lille rundvisning og mulighed for at dufte og købe de franske parfumer og sæber. Eftermiddag bruger vi i mikrostaten og fyrstedømmet Monaco, som er mest kendt for bydelen Montecarlo med det store kasino i hjertet af byen, formel 1 løbet gennem byens gader, Belle Epoque-arkitekturen og glamouren.

8. dag: Genova - Apennine Express. Det er blevet tid til at pakke vores ting og forlade hotellet i Diano Marina. Når bussen er pakket kører vi til den fascinerende havneby Genova. Vi går en tur i Genova, som er Liguriens hovedstad, og som har Italiens største industrihavn. Havnen er gennem de sidste mange år total renoveret, og miljøet her er en oplevelse i sig selv. Men Genova byder også på mange kulturelle og antikke oplevelser i byens centrum med de snævre gader fyldt med små forretninger, frugtmarkeder, cafeer og kirker. Byen ligger smukt ud til det blå Middelhav og har bjergene i baggrunden. Fra Genova tager vi på en times togrejse med Appennine-ekspressen - et historisk tog, som tager os fra havet og ind i bjergene via den flotte natur til byen Casella. Her henter bussen os, og vi kører til overnatningshotellet i det nordlige Italien, hvor vi skal slappe af og nyde aftensmaden.  

9. dag: Hjemrejse. Efter mange spændende og fascinerende oplevelser forlader vi hotellet efter morgenmaden og kører med passende pauser til vi når overnatningshotellet i Tyskland. Vi får aftensmad ved ankomsten.

10. dag: Hjemkomst. Vi kører mod Danmark og forventer at være tilbage i vores hjembyer hen på aftenen.

Bemærk at rækkefølgen af udflugter kan ændre sig.

 

Hotel Residence Mediterraneo***

Mindre familiedrevet hotel, som ligger i gåafstand til centrum i den hyggelige lille kystby Diano Marina. Byen har en smuk strandpromenade, butikker, restauranter og ca. 100 m fra hotellet er der en fin badestrand. Hotellet serverer lokale retter til middagen og har en god beliggenhed i forhold til vores udflugter. Værelserne er simpelt indrettet og har eget bad/toilet, telefon, tv, hårtørrer, WiFi og balkon.

Hotel Residence Mediterraneo***
Via dei Garofani 20
18013 Diano Marina
Tlf.: +39 0183 405936

Opsamling: 

Thisted - Vildsund - Nykøbing M - Skive - Herning - Vejle - Hylkedal - Rødekro - Padborg

Ved tilstrækkelig tilslutning også i: Fjerritslev - Hurup Thy - Holstebro

Se vores opsamlingsskema - klik her

Gratis pladsbestilling - læs her

Prisen inkluderer:

  • 2 x overnatning i Tyskland
  • 6 x overnatning i Diano Marina
  • 1 x overnatning i det nordlige Italien
  • 9 x morgenmad
  • 9 x aftensmad
  • Besøg i San Remo, Nice, Cannes, Genova, Menton og Montecarlo
  • Olivenolie smagning
  • Flot togrejse fra Genova - Caselle
  • Besøg på Parfumefabrik Fragonard i Eze
  • Alle nævnte udflugter ekskl. entreer
  • Dansk rejseleder
  • 4-stjernet bus

 

Tillæg eneværelse: 1.500,-

Anmeldelser af Ligurien, Den Franske Rivera & Monaco

Herunder kan du se, hvad vores gæster fortæller om rejsen. Du er også meget velkommen til at fortælle om din rejseoplevelse hos Hanstholm Rejser via formularen nederst på siden. Du kan altid stille os spørgsmål på mail ved at skrive til info@hanstholm-rejser.dk.

Du deltager nu i lodtrækningen om et rejsegavekort på 500 kr. blandt indsendte anmeldelser/kommentarer, som udtrækkes hvert halve år.

Vinder af gavekort pr. 30.06.23: Egon Christensen, Fjerritslev

Vinder af gavekort pr. 31.12.22: Søren Søndergaard, Skive

Vinder af gavekort pr. 30.06.22: Jørgen Jørgensen, Broager

Vinder af gavekort pr. 31.12.19: Brita Andersen, Roslev

Vinder af gavekort pr. 30.06.19: Arne Meyhoff, Silkeborg

Fortæl om din rejseoplevelse


Relaterede rejser

7.498
Kroatien

Novigrad - Istrien

Busrejse